Ga naar de inhoud

Besparen op 31 december

  • door
besparen op 31 december - doelen 2024

Ook de laatste dag van het jaar valt er nog wat te besparen – tenminste, als je alleen maar dingen koopt die je echt nodig hebt, of anders later aan zou schaffen. Hoe kan je besparen op 31 december?

Nieuw abonnement

Al een tijdje twijfelden we over een abonnement op de Efteling voor het hele gezin. Is dat een besparing? Niet echt. Maar we hebben besloten dat we komende zomervakantie niet (of heel kort en heel goedkoop) op vakantie gaan. De reden: we vinden het te duur. Omdat Sam dan vijf jaar is zijn we gebonden aan de zomervakantie, en een caravan of vouwwagen (wat misschien wel betaalbaar is) met drie kleine kinderen vinden we (nog) niet zo’n goed idee – zeker niet omdat sommigen niet zo goed slapen. Qua verblijf zouden we het liefst iets soortgelijks hebben als de Youpi Lodge op de Beerze Bulten, maar ik weet niet of ik tijdens het hoogseizoen (als alle plaatsen zijn volgeboekt en er honderden (grotere) kinderen zijn) op zo’n populaire camping wil zijn.

Vakantiepark Beerze Bulten

In plaats van een zomervakantie te boeken wilden we misschien een abonnement nemen op de Efteling. We kunnen dat abonnement dan niet alleen in de zomervakantie, maar het hele jaar gebruiken. Omdat onze dochters nog geen vier jaar zijn, kunnen zij sowieso gratis naar binnen. Voor onszelf en onze zoon (inclusief één parkeerabonnement) waren we nu € 655,- kwijt. Zouden we het abonnement in 2023 hebben afgesloten? Dan zouden we € 685,- moeten betalen. Omdat we het abonnement toch wilden hebben, kochten we het – en bespaarden we – op 31 december. Komend jaar kunnen we zo vaak als we willen naar de Efteling!

(Al wordt Emily in oktober vier, maar als het goed is kunnen we dan voor enkele maanden voor de halve prijs een abonnement voor haar afsluiten.)

Postzegels

De prijs van een postzegel is op 1 januari (alweer) gestegen; deze keer van € 0,96 naar € 1,01. Hoewel het een klein verschil lijkt (€ 0,05), kan je ook hier goed besparen.

De afgelopen jaren heb ik geen postzegels gekocht; in 2014 had ik een ruime voorraad postzegels aangeschaft (waar ik € 0,64 per stuk voor heb betaald in dat jaar). Inmiddels is die voorraad – ondanks dat we eigenlijk niet veel kaarten meer sturen – flink geslonken. Ik had nog tien tot vijftien postzegels op voorraad, maar met de aanstaande prijsverhoging besloot ik om alvast een nieuwe voorraad postzegels te kopen: ik kocht 50 postzegels en betaalde daarvoor € 48. Zou ik ze op 1 januari hebben gekocht, dan zou ik € 50,50 hebben betaald. Ook op postzegels wist ik nog te besparen op 31 december!

 

Welke (kleine) dingen heb jij in december nog gekocht voordat de prijs in 2023 is gestegen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.