Ga naar de inhoud

Beste koopjes per maand vergelijken

  • door
beste koopjes in november

Al twee jaar lang publiceer ik maandelijks een blog met daarin de beste koopjes van de afgelopen maand. Ik ben erg benieuwd; zouden de aanbiedingen jaarlijks hetzelfde zijn? Ik ga het voor je uitzoeken door alle blogs te vergelijken!

Januari

Ik dacht altijd dat de Kruidverkoop jaarlijks in dezelfde maanden was, maar in 2022 was dit in januari en in 2023 niet! Ik weet dat het twee keer per jaar is, maar of het altijd in dezelfde maand(en) is? Misschien niet.

Wel scoorde ik in januari veel koopjes in (online) kledingwinkels (Wibra, H&M en TerStal), zou dat volgend jaar ook weer terugkomen?

Februari

In 2023 scoorde ik flinke kortingen door alvast wat winterkleding voor volgende winter te kopen (bij Zeeman, Kleertjes.com en Kik), maar in 2022 kocht ik vrijwel niets. (Wel in januari overigens, in 2022 was er toen een goede uitverkoop.) Wel kocht ik in zowel 2022 als 2023 luiers bij de Trekpleister met flinke korting, al vraag ik me af of die actie ooit nog terugkomt, want de prijzen van de verpakkingen zijn enkele weken geleden gestegen van € 9,99 naar € 11,95… Dan zal een actie van drie pakken voor € 18 misschien niet meer terugkomen.

Maart

De maand maart in 2022 was vrijwel hetzelfde als in 2023; er waren geen goede koopjes! Handig om te weten voor volgend jaar, dat ik dan geen enorme kortingen hoef te verwachten.

April en mei

Hoewel ik in april en mei elk jaar wel wat mooie koopjes scoor, zijn dat de afgelopen twee jaar hele verschillende koopjes geweest. Helaas geen standaard-uitverkopen in april en mei…

Juni

In juni scoorde ik twee jaar achter elkaar de familiekalender bij de Wibra – al kostte deze in 2022 nog in € 1,99 en in 2023 al € 2,49 (maar dat is nog altijd veel minder dan bij elke andere winkel!) Daarnaast maakten we dit jaar gebruik van de Efteling-spaaractie bij Albert Heijn en volgens mij was die actie vorig jaar ook, maar toen hebben we er geen gebruik van gemaakt.

Juli

Dit is de eerste maand waarin ik echt zie dat de acties hetzelfde zijn! Zowel in 2022 als in 2023 begon in juli de Kruidverkoop (hoewel ik in 2023 een stuk minder kocht, en in 2022 al flink (sinterklaas)cadeautjes insloeg. Ook checkte ik in juli 2023 de sale bij o.a. kleertjes.com (waar ik in 2022 wel wat kocht, maar dit jaar niet), en kocht ik beide jaren in juli kleding met flinke korting bij HEMA!

Augustus

In zowel 2022 als 2021 was bij de Blokker de sale begonnen in juli, maar in 2023 kwam ik slechts enkele artikelen tegen met een gele kortingssticker… In 2021 en 2022 was er in augustus nog eens extra korting (het ene jaar 50% extra korting, het andere jaar 1+1 gratis op alle sale-producten). Nu ik dit weet ga ik toch maar eens een kijkje nemen bij Blokker komende maand! Wie weet kom ik toch nog wat leuke koopjes tegen.

September

In september waren er maar weinig koopjes in de winkels, en de koopjes die ik in 2021 en 2022 kocht waren nogal verschillend. Geen mooie uitverkoop in september helaas!

Oktober

In 2021 was de Kruidverkoop in oktober, maar in 2022 niet. Wanneer dat die sale precies is elk jaar…? Geen idee. Ook andere winkels hadden geen standaard uitverkopen of goede koopjes elk jaar in oktober.

November

Hoewel ik in 2021 en 2022 niet in dezelfde winkels koopjes scoorde, was er natuurlijk wel één kortingsdag (al is het tegenwoordig eerder een week) die elk jaar mooie koopjes oplevert; Black Friday! Maar; koop alleen wat je nodig hebt. In 2022 kocht ik een product waar ik nog jarenlang mee kan doen – met flinke korting – maar dat heb ik dit jaar uiteraard niet nodig. Ook nam ik een nieuw telefoonabonnement met veel korting, maar omdat die nog een jaartje doorloopt hoef ik daar dit jaar in november niet naar te zoeken. Ik ben benieuwd welke goede aanbiedingen ik wel ga kopen!

December

Na vijf december kun je sinterklaasspullen goedkoper scoren – denk aan inpakpapier en aan chocoladeletters –, maar verder vielen de koopjes me tegen. Bedenk wel dat per 1 januari prijzen soms stijgen (bijvoorbeeld die van (Efteling-)abonnementen). Wil je iets aanschaffen dat per 1 januari in prijs stijgt? Kijk dan of je het nog in december kan kopen!

Conclusie

Eigenlijk had ik verwacht dat de uitverkopen van winkels elk jaar op hetzelfde moment begonnen, maar dat lijkt dus niet zo te zijn; er kan best een paar weken verschil tussen zitten. Kledingwinkels hebben op bijna vaste momenten sale, maar niet precies op hetzelfde moment. Ook de Kruidverkoop lijkt niet elk jaar op dezelfde datum te beginnen. Gelukkig weet ik inmiddels wel in welke maand ongeveer ik de beste koopjes kan scoren qua kleding of speelgoed, handig om te weten voor komend jaar als ik op de uitverkoop zit te wachten!