Ga naar de inhoud

Beste koopjes van mei 2024

  • door
minnie mouse taart - beste koopjes van mei 2024

Ik shop graag in de uitverkoop, maar van sommige koopjes word ik écht blij. Welke koopjes scoorde ik in mei 2024?

Inrichting woning

De inrichting van de nieuwe woning moet goed zijn – we zijn van plan om hier tien(tallen) jaren te gaan wonen. Maar het moet ook betaalbaar blijven. We hebben niet op alles bezuinigd, maar sommige dingen zijn al snel goed genoeg. Zo zochten we bijvoorbeeld een tuinkussenbox. Niet voor tuinkussens, maar voor het buitenspeelgoed van de kinderen – dat betekent dat de afmetingen niet zoveel uitmaakten. Maar voor zo’n box betaal je toch al snel minimaal € 50, en zelfs op Marktplaats vragen ze er nog tientallen euro’s voor. Gelukkig kochten we een nieuwe bij de Action in de weekaanbieding voor slechts € 21,95.

Daarnaast waren we op zoek naar een bankje voor in de speelkamer. Het bankje dat we bij Ikea kochten was onlangs in prijs verlaagd, van € 119 voor € 109. Daarnaast was er 10% extra korting voor Ikea-family leden, waardoor het bankje maar € 98,10 kostte. En betalen? Dat deden we met een Ikea cadeaukaart die we vorig jaar met 15% korting bij Kruidvat aangeschaft hadden. Eigenlijk betaalden we dus maar € 83,39 voor het bankje!

Taart

Afgelopen maand is Hannah drie geworden! Normaal gesproken twijfel ik; zelf een taart bakken, of eentje kopen? Wat is het prijsverschil? Omdat we pas enkele dagen voor haar verjaardag verhuisden, vond ik het niet realistisch om zelf een taart te bakken en te versieren. In plaats daarvan kocht ik twee ‘kale’ taarten bij de HEMA – beide voor acht personen. Twee weken voor Hannahs verjaardag waren die taarten in de aanbieding! In plaats van € 12,- per taart, betaalde ik maar € 9,- per taart. Ik kon namelijk aangeven dat ik de taart pas twee weken later op zou komen halen! Bovendien betaalde ik met een HEMA-cadeaukaart die ik via Woolsocks had aangeschaft met 4% korting. € 0,72 extra korting lijkt niet veel, maar stel je eens voor dat je op al je aankopen 4% korting krijgt? Daarnaast gaf ik nog € 6,97 uit aan decoratie in het thema van het feestje waardoor ik € 24,25 kwijt was voor taart voor 16 personen. Voor fototaarten of andere taarten ben je bij Hema € 25 tot € 37 kwijt, dus € 24,97 vind ik een net bedrag!

Nieuwe fiets

Niet alleen Emily, maar ook Sam is te groot geworden voor zijn fiets. Voor Emily scoorde ik enkele maanden geleden op Marktplaats al een gratis fiets – maar wel een opknapper natuurlijk. De fiets was op veel plaatsen verroest, en naast veel tijd om te fiets schoon te maken, besteedde ik geld aan een nieuw zadel, een fietsbel en een mandje. Helemaal gratis was deze fiets dus niet.

Voor Sam was ik al een tijdje op internet aan het kijken voor een tweedehandsfiets, maar voor alle fietsen die er nog goed genoeg uitzagen (ik had geen zin in nog een opknapper, want naast veel tijd heb je voor het opknappen vaak ook nog een paar tientjes nodig) waren nog zeker € 70. Dat was meer dan ik in gedachten had voor de fiets. Op Marktplaats kwam ik een advertentie tegen van een nieuwe fiets; omdat er een beschadiging op zat kostte de fiets maar € 104,95. Verder was de fiets helemaal nieuw. Eenzelfde fiets werd ook – wel helemaal nieuw – aangeboden op de website, voor maar € 5 meer! Voor € 109,95 (gratis verzending) zouden we een nieuwe fiets hebben. Ik weet dat ik eerder heb gezegd dat wij nooit een nieuwe fiets voor onze kinderen zouden kopen zolang ze klein zijn, maar dit vond ik geen hoog bedrag, omdat ik tweedehands maar enkele tientjes minder zou betalen voor een degelijke fiets. Hoewel het een jongensfiets is kan het met enkele accessoires ook als meisjesfiets gebruikt worden, wat zou betekenen dat allevier de kinderen gebruik zouden kunnen maken van deze fiets. Daarnaast kreeg ik via Woolsocks ook nog € 3,18 terug voor deze aankoop. Voor € 106,77 hebben we een nieuwe fiets voor Sam!

Populaire transportfietsen

V-tech DJ set

Al vorig jaar in de zomer gaf Sam aan dat hij graag de DJ set van V-tech wilde hebben. We vonden het een ontzettend leuk cadeau, maar we hadden al wat anders in gedachten voor pakjesavond. Ook voor zijn verjaardag vroeg hij weer die set, maar niemand koos dat cadeau om te geven. Ik heb de prijzen een tijdje in de gaten gehouden, en vaak was de prijs rond € 55, soms enkele euro’s lager. Vorige week zag ik de set ineens voor € 39,79. Een koopje vergeleken met eerder! Hij vond de set nog steeds leuk, en uit mijn omgeving weet ik inmiddels dat er door achtjarigen ook nog veel mee gespeeld wordt. Daarom heb ik de set aangeschaft. Uiteraard betaalde ik met een cadeaukaart die ik met 4% korting had gekocht – dat scheelt weer € 1,59! Wel twijfelde ik even, want waarom was de set ineens afgeprijsd? Komt er binnenkort misschien een nieuwe variant uit? Blijft de prijs lager? Het antwoord daarop weet ik (nog) niet, maar ik weet wel dat ik nu al een leuk cadeau heb voor pakjesavond of voor Sams zevende verjaardag.

Wat waren jouw beste koopjes van mei?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.