Ga naar de inhoud

Goedkope CG producten

  • door
goedkope cg producten

Een paar maanden geleden ben ik gestart met de CG methode, maar ik zou geen budgetmama zijn als ik daar niet op zou proberen te besparen! Welke goedkope CG producten heb ik gekocht?

Wat is de CG methode?

De CG methode is een afkorting voor Curly Girl methode. Het is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar, bedacht door Lorraine Massay die de hele methode beschrijft in haar boek Curly Girl: The Handbook.

De methode houdt in dat je je haar behandelt met producten zonder sulfaten, siliconen, wax en uitdrogende alcohol. Deze ingrediënten zijn niet makkelijk te verwijderen uit je haar – daarom moet je ze gaan vermijden – en zijn bovendien niet goed voor je haar.

Omdat er verschillende soorten krullen zijn – en verschillende types haar – is niet elk CG product geschikt voor elk type krullend haar. Op internet kun je vinden welke producten er bij jouw haar zouden kunnen passen. Daarnaast zul je moeten experimenteren met verschillende soorten producten om erachter te komen welke producten het beste werken voor jouw haren.

Hoe kun je besparen op de CG methode?

Het klinkt niet echt als besparen, verschillende producten uitproberen. Maar toch ben ik ermee begonnen! Na wat onderzoek over de verschillende CG producten en de ingrediënten die je moet vermijden, ben ik op pad gegaan – oké, online – om verschillende soorten CG shampoo, conditioner en maskers te kopen.

Goedkope CG producten

Zoek in Google naar CG producten en je komt bij erg dure producten uit; een fles shampoo voor € 20, haarspray voor € 25, conditioner voor € 18 en een crème van bijna € 30… Dat is niet wat ik eraan uit wilde geven! Ik wilde mooie krullen en dacht altijd dat daar dure producten voor nodig waren, totdat ik me er verder in ging verdiepen en erachter kwam dat ook goedkopere winkels CG vriendelijke producten verkopen. Zo kun je op de CG methode besparen! Welke goedkope CG producten heb ik gekocht?

Shampoo

Conditioner en crèmespoeling

Maskers

Overige producten

Let op: ingrediënten in een product kunnen veranderen! Check dus altijd de ingrediëntenlijst voordat je een nieuw product koopt. Het zou kunnen dat bovengenoemde producten vernieuwd worden waardoor ze ineens niet meer geschikt zijn voor de Curly Girl methode.

Een deel van bovenstaande goedkope CG producten heb ik al uitgeprobeerd; over sommige producten ben ik meer tevreden dan over andere – maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn krullende haar. (Overigens kocht ik vrijwel alle producten toen ze in de aanbieding waren, bij alle drogisten zijn deze producten regelmatig in de reclame.)

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.