Ga naar de inhoud

Koopjes van mei

  • door
Ikea bonnen - koopjes van mei -

Ik shop graag in de uitverkoop, maar van sommige koopjes word ik écht blij. Wat waren deze koopjes van mei?

Eerlijk gezegd vielen de koopjes deze maand tegen. Hoewel ik (natuurlijk) wel wat spullen bij Action en Wibra kocht die in andere winkels duurder zijn, kan ik dat niet echt als koopjes beschouwen; ik betaalde namelijk in die winkels de volle prijs.

Wel hebben we twee mooie koopjes via Marktplaats gescoord; dakdragers voor onze (nieuwe tweedehands) auto (€ 50 voor betaald, deze kosten nieuw rond de € 200) en een Trofast kast met lades (van IKEA) die we gratis op konden halen! De nieuwprijs van die kast is ongeveer € 90.

Ondanks de weinige uitverkopen deze maand, waren er toch nog enkele koopjes die ik gescoord heb:

IKEA bonnen bij Kruidvat

Bij Kruidvat kun je (ook nog begin juni ’23) IKEA tegoedbonnen kopen met 10% korting! Ik kocht drie tegoedbonnen met een totale waarde van €300 en ik betaalde hier € 270 voor! Met een vierde kindje op komst moet er in de slaapkamers wat geschoven worden, wat betekent dat Emily een eenpersoonsbed krijgt. We hebben al uitgezocht welk nieuwe bed we willen aanschaffen en zijn voor dat bed bij IKEA uitgekomen. Hier hebben we (gelukkig) niet de volledige € 300 voor nodig, maar de bonnen zijn onbeperkt geldig en komen in de toekomst vast nog eens van pas!

Spellen bij Kruidvat

Tweede halve prijs, dat is wel vaker bij het speelgoed en de spellen bij de Kruidvat. En dan geldt meestal niet dat het goedkoopste artikel voor de halve prijs is, maar dat er 25% van het totaalbedrag af wordt gehaald.

Al jaren wil ik graag een spel van Ticket to ride hebben, maar wat zijn die duur! En of we de uitgebreide spellen echt gaan spelen, dat betwijfel ik ook… In de folder van Kruidvat stond het Ticket to ride Amsterdam spel voor € 12,99, maar omdat ik er een setje knutselspullen (van € 2,99) bij kocht, kreeg ik 25% korting waardoor ik maar € 9,74 voor het spel betaalde. Bij andere aanbieders is dit spel een stuk duurder!

LEGO bij Intertoys

Voor zijn zevende verjaardag vroeg ons neefje een set LEGO die normaal gesproken € 19,99 kost. Helaas hoorde ik dat pas een weekje voor zijn verjaardag, waardoor er nauwelijks meer tijd was om de aanbiedingen in de gaten te houden. Maar ik had geen zin om de volle prijs te betalen… Ik check altijd brickwatch.com om de goedkoopste prijzen te controleren, maar ook daarmee vond ik nauwelijks korting. Ik besloot de plaatselijke Intertoys te checken en wat bleek; toevallig was er die week 20% korting op de LEGO-set die hij wilde hebben! Daar heb ik dus mooi weer € 4 mee bespaard!

Prentenboek

De jaarlijkse ‘Geef een prentenboek cadeau’-actie was weer in mei, en natuurlijk kocht ik voor € 2,99 het prentenboek van dit jaar. Of ik dit boek aan iemand cadeau ga geven of voor mijn eigen kinderen bewaar, dat weet ik nog niet. Ik heb het in elk geval goedkoop aan kunnen schaffen!

Wat waren jouw beste koopjes van mei?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.