Ga naar de inhoud

Onze beste tweedehands aankopen

  • door
besparen op kinderfietsen - onze beste tweedehands aankopen

Regelmatig proberen we producten tweedehands aan te schaffen. Dat geldt niet voor alles, want bijvoorbeeld de babykamer en de kinderwagen kochten we nieuw. We hadden die ook tweedehands aan kunnen schaffen, maar we vonden dat het geld waar omdat we hoopten dat er meerdere kinderen gebruik van konden gaan maken. Ook nu de kinderen ouder worden proberen we dingen tweedehands te kopen. Hier lees je wat onze beste tweedehands aankopen tot nu toe zijn!

De beste (tweedehands) aankoop

Nieuw zou ik zoiets nooit kopen; een speelhuisje in de tuin. Tijdens de lockdowns waren wij op zoek naar speelgoed waar onze kinderen zich goed mee zouden kunnen vermaken. Dankzij onze overkapping gaan onze kinderen in de winter – of als het regent – ook regelmatig buiten spelen. Wat zou ik het leuk voor ze vinden als ze een speelhuisje zouden hebben! Maar voor een nieuw speelhuis ben je toch al snel € 200 kwijt, en vaak nog meer. Dat was niet helemaal het bedrag waar ik aan zat te denken… Na een tijdje zoeken kwamen we op Marktplaats een speelhuisje tegen dat we graag wilden hebben. Het was vies, omdat het altijd buiten had gestaan, maar het was nog in hele goede staat. Deze hebben we gekocht. We betaalden hier € 40 voor. Even twijfelden we nog, want dat was toch wel een groot bedrag voor iets waarvan we niet zeker wisten of onze kinderen het leuk zouden vinden… Maar wat is het een succes! Na tweeënhalf jaar wordt er nog steeds vrijwel altijd mee gespeeld als ze buitenspelen. Ook als er andere kinderen op bezoek komen wordt het speelhuisje altijd intensief gebruikt. Dit speelhuisje is absoluut zijn geld waard!

Glijbaan

Een glijbaan? Tja, ik wist niet of ik die wel wilde hebben. We hadden op dat moment nog niets in de tuin, dus er mocht wel iets komen toen Sam bijna anderhalf was. Een kleine glijbaan die gratis op te halen was, daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! Komende zomer staat de glijbaan vier jaar in de tuin. Vooral Hannah speelt er veel mee, maar ook Sam en Emily die er eigenlijk te groot voor zijn, spelen er nog regelmatig mee!

Werkbank

Hoe zouden de kinderen zich buiten kunnen vermaken? Binnen hebben we een keukentje staan, maar voor buiten wilden we ook iets. Maar wat? Voor € 5 kochten we in een kringloopwinkel een werkbank, die na drie jaar nog steeds gebruikt wordt. Omdat het speelgoed overdekt staat, is het nog steeds in goede staat. Dat er bij de aankoop enkele schroeven misten en dat het daarom zo goedkoop was? Daar hebben onze kinderen nog nooit iets van gemerkt…

Kinderfietsen

Oké, de loopfietsjes van Sam en Emily hebben ze nieuw gekregen voor hun verjaardag, maar alle andere fietsen zijn tweedehands. Tot nu toe betaalden we daar maximaal € 10 voor – de nieuwe fiets van Emily hebben we zelfs gratis afgehaald. Fietsen zou ik altijd proberen tweedehands te kopen.

Fietsstoeltje

Toen Sam eindelijk op de fiets mocht leenden we een fietsstoeltje voor aan het stuur van kennissen. Hun zoontje was eruit gegroeid en ze hadden het stoeltje voorlopig niet nodig. Toen Emily anderhalf jaar later ook op de fiets mocht, wilden we voor Sam een stoeltje voor achterop – en dan het liefst een bijpassende in dezelfde kleur. Hoe toevallig was het dat op dat moment, slechts twee straten verderop, exact het fietsstoeltje werd aangeboden dat wij wilden hebben? We betaalden er € 40 voor. Het stoeltje staat nog steeds achterop mijn fiets en Sam, Emily en Hannah zitten er nu afwisselend in. Inmiddels hebben we nóg een fietsstoeltje via Marktplaats gekocht, voor op de fiets van Kars. Wel in een andere kleur, maar voor € 35 was dit ook een prima stoeltje. Nieuw heb je zo’n stoeltje vanaf ongeveer € 90, dus dit was weer een mooie besparing.

 

Daarnaast kochten we nog meer tweedehandsspullen, zoals spelletjes van Smartgames – maar de beste aankopen, met de hoogste kortingen, zijn toch wel van de spullen die genoemd zijn in deze blog.

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.