Ga naar de inhoud

Sites zoals Foodello

  • door
sites zoals Foodello

In een eerdere blog schreef ik dat we weleens bestellen bij Foodello, waar ze (houdbare) producten verkopen met flinke kortingen. Koop nu (in maart) bijvoorbeeld chocoladeletters of kerstchocolade die nog enkele maanden houdbaar is. Of wat denk je van oranjekoeken of -snoepjes als het WK voorbij is? Deze producten worden in winkels nauwelijks meer verkocht na een bepaalde periode, maar bij Foodello kun je deze producten inslaan met grote kortingen! Zijn er nog meer sites zoals Foodello?

Foodello

pakketje van foodelloVoor zover ik weet is Foodello toch wel de bekendste website als het gaat om het kopen van producten die (bijna) over de datum zijn, daar verkocht worden omdat er een nieuwe verpakking aankomt, of producten waarvan het seizoen (zoals Sinterklaas of Kerst) al voorbij is, en die voor de volgende keer op moeten zijn. Je koopt producten daar met 20% tot wel 90% korting! Daarnaast hebben ze soms een tijdlang elke dag enkele producten voor € 0,01 en ze hebben al 1+2 gratis-weken gehad. Bij veel producten geldt ook een lagere prijs als je er meerdere van koopt. Bij de producten van € 0,01 hanteren ze wel een maximumaantal (van één product, meestal).

Wat dacht je van fondant, die ik toevallig nodig had voor een verjaardagstaart? Vier stuks voor € 1,80 in plaats van € 7,96! Dat is een flinke korting, en zelfs als ze ergens in de aanbieding zijn krijg je daar nooit zoveel korting op. Of kruiden(mixen) met wel 80% korting? Ook al zijn deze bijna over de datum, die blijven echt wel langer goed! (En dankzij extra kortingscodes zijn de artikelen soms nóg goedkoper!)

Wij zijn erg tevreden over Foodello. Ze geven precies aan wat de houdbaarheidsdatum is; hoe korter iets houdbaar is, hoe hoger de korting (meestal)!  Toch zou ik niet alles bij Foodello kopen, want soms vind ik de aanbiedingen nog niet goed genoeg. Chocoladerepen van € 2,60 vind ik nog steeds duur; ook al zijn ze dan van Tony Chocolonely. Ook volkorentortilla’s van Santa Maria voor € 1,50 per verpakking (als je er drie koopt) vind ik nog geen geweldige aanbieding, want ik koop altijd die van huismerken – de prijs daarvan is ongeveer hetzelfde, maar die via Foodello zijn al bijna over de datum.

Om bij Foodello te bestellen moet je minimaal € 20 besteden. Vanaf € 39 zijn de verzendkosten gratis. (Maar voor nieuwe klanten is er vast wel een code te vinden voor gratis bezorging, of extra korting.)

Butlon

Butlon is een van de sites zoals Foodello. Het verschil – voor zover ik heb gezien – is dat zij ook andere soorten producten verkopen. Bij Butlon kun je daarnaast namelijk ook terecht voor groente en fruit, gekoelde (zuivel)producten en producten uit de vriezer (zoals Ben en Jerry’s met meer dan 70% korting!). Naast de ‘gewone’ producten die ze verkopen, werken ze met dagknallers: producten die zo scherp geprijsd zijn dat de aanbieding maar een paar dagen geldig is.

Het voordeel van Butlon, vind ik, is dat je er veel meer van de wekelijkse boodschappen kan bestellen, omdat ze ook versproducten en koel- en vriesproducten verkopen. Bij Foodello bestel ik echt voor de voorraad, maar bij Butlon kun je – daarnaast – ook je wekelijkse boodschappen bestellen. Ik zou zeker eens een kijkje nemen op deze website!

Wel rekent Butlon verzendkosten. Je kan vanaf € 50 bestellen, dan betaal je € 6,95 verzendkosten. Bestel je voor meer dan € 70? Dan betaal je € 2,95 voor verzending.

Mega Food Stunter

Heb je een grote vriezer? Dan kun je je slag slaan bij Mega Food Stunter! Deze horeca-discounter hanteert bijzonder scherpe prijzen voor de producten, zeggen ze zelf. Donuts voor € 0,20 per stuk, mini chocoladebroodjes voor € 0,18 per stuk, of kaneelswirls (mijn guilty pleasure, al vind ik die van de Lidl het lekkerst) voor maar € 0,18 per stuk! Het nadeel: je moet er 96/150/120 tegelijk kopen…

Ze verkopen allerlei diepvriesproducten, van friet tot pizza en van vlees tot ijs. Loempia’s, taart, vis en zelfs complete maaltijden… Je staat versteld van wat ze allemaal verkopen! Maar deze site is (helaas) vooral geschikt voor horecazaken of andere grootverbruikers.

Ik denk niet dat ik hier zelf ga bestellen (Waar laat ik 180 diepvriescroissantjes? Of 96 donuts? Of 80 waterijsjes?), maar mocht je wel ruimte hebben, dan kun je hier zeker terecht.

Er zijn dus meerdere sites zoals Foodello waardoor je goedkoop aan boodschappen kunt komen. Ga jij er ook iets bestellen?

Verder lezen over besparen op je boodschappen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.