Ga naar de inhoud

Nieuwe feelgood boeken in 2024

  • door
gelezen in januari lezen februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december 2021 2022 2023

Welke nieuwe feelgood boeken van 2024 moet je lezen? Ik zet er hier enkele voor je op een rijtje:

Wensen boven Ruby Lodge – Eline Hazelaar

Jutta Wishbows’ hart is gebroken. En een gebroken hart valt niet zomaar te lijmen in een bergdorp met amper vijfhonderd inwoners. Bemoeizuchtige en intense inwoners.
Toch probeert Jutta er het beste van te maken, en ze is best tevreden met haar leventje als dierenartsassistente. Ze woont al haar hele leven in Joy, waar het zoals altijd koud, bont en vooral rustig is, tot plotseling een knappe paardenchirurg opduikt.
Meneer Knife is met een geheim afgereisd naar het Hoge Noorden. En hij zet daarmee meteen het hele dorp op stelten als de dorpelingen ontdekken dat hij Ruby Lodge huurt. En dan wordt Jutta ook nog eens gedwongen om met hem samen te werken.
Ze is vastbesloten hun relatie strikt professioneel te houden, tot een reeks van gebeurtenissen hun band versterkt. Daardoor beseft Jutta dat ze één ding mist… liefde.
Maar is meneer Knife haar liefde waard als hij over een halfjaar toch weer vertrekt? En dan heeft hij ook nog eens een geheim dat Jutta’s leven voorgoed zal veranderen. Durft ze haar hart vol wensen weer open te stellen of is zijn geheim te groot?

Op eigen benen – Jenny Colgan (Kostschool aan zee, deel 1)

Welkom op de Engelse kostschool aan zee, waar hechte vriendschappen ontstaan en waar levens voor altijd zullen veranderen. Op eigen benen is het eerste deel van een driedelige serie van Jenny Colgan, over een Engelse kostschool aan zee. Het is heerlijk zonnig in Cornwall als het schooljaar begint op het kleine internaat aan zee. Maggie, de nieuwste lerares in Downey House, is vastbesloten haar stempel te drukken, maar zal dat ten koste gaan van haar relatie met de veilige, betrouwbare Stan? Simone heeft een studiebeurs gewonnen en wil haar ouders trots maken. Wanneer ze hoort dat ze een kamer moet delen met de populaire, mooie, slimme meisjes van Downey House, beseft ze dat ze snel vrienden moet vinden. Fliss is woedend. Ze wilde helemaal niet naar een kostschool en vindt het verschrikkelijk om van huis weg te zijn. Terwijl Simone wanhopig probeert erbij te horen, probeert Fliss wanhopig er weg te komen.

Tussen de regels – Jenny Colgan (Kostschool aan zee, deel 2)

Maggie’s eerste jaar als lerares bij Downey House was een verrassend succes. Nadat ze de overstap maakte van een school in de binnenstad van Glasgow, heeft ze het rustigere tempo van het meisjesinternaat aan zee leren waarderen. Nu ze ook verloofd is met haar oude vriend, de lieve en vaste Stan, moet Maggie gewoon ophouden met aan David McDonald te denken, haar collega op de jongensschool verderop. Zal dat haar lukken? Zelfs als Maggie binnen de lijntjes probeert te blijven, worden overal om haar heen regels overtreden. Maggie’s baas, directrice Veronica Deveral, heeft meer te verliezen dan wie dan ook. Wanneer Daniel Stapleton bij de faculteit komt, wordt Veronica gedwongen een schandalig geheim onder ogen te zien waarvan ze dacht dat ze het voor altijd had begraven. Hoelang zal ze haar verleden geheim kunnen houden? Na een zomervakantie samen in Spanje zijn Fliss en Alice dikke vrienden. Maar het nieuws dat Will, de geheime crush van Fliss, nu naar de jongensschool gaat, veroorzaakt wrijving wanneer Will meer geïnteresseerd lijkt in Alice dan in Fliss…

Lessen in de liefde – Jenny Colgan (Kostschool aan zee, deel 3)

Lukt het Maggie om haar toekomst te verzegelen op Downey House, de Engelse kostschool aan zee? Lessen in de liefde is het derde deel van een driedelige serie van Jenny Colgan, over een Engelse kostschool aan zee. Vlak voor de zomervakantie wordt Downey House getroffen door een schandaal… De aantrekkingskracht tussen Maggie Adair, de vurige, toegewijde lerares Engels in Downey House, en David McDonald, een leraar op de plaatselijke jongensschool, is geëscaleerd, en nu gaan beiden een onzekere toekomst tegemoet. De meiden van Downey House – de opgewekte Fliss, de glamoureuze Alice en de verlegen, betrouwbare Simone – gaan thuis lange zomers tegemoet. Maar het nieuwe schooljaar is niet ver weg en het zal nieuwe leerlingen en veel frisse, nieuwe uitdagingen met zich meebrengen…

Ik ben fan van vrijwel alle boeken van Jenny Colgan, dus deze nieuwe feelgood boeken ga ik zeker lezen in 2024! (Maar ik ga ze pas lezen als ze allemaal verschenen zijn, want ik vind het echt niet fijn om te beginnen en dan niet verder te kunnen lezen omdat nog niet de hele serie beschikbaar is.)

Natuurlijk verschijnen er nog veel meer nieuwe feelgood boeken in 2024! Voor nu heb ik voor deze boeken gekozen omdat ze allevier via Kobo Plus beschikbaar (zullen) zijn.