Ga naar de inhoud

Boodschappenbudget 2023 – hoe gaat het daarmee?

  • door
boodschappen flink duurder - besparen op boodschappen - boodschappenbudget

In januari deelde ik het bedrag dat we in 2022 hadden uitgegeven aan boodschappen: we gaven dat jaar € 3496,53 uit aan boodschappen, wat per maand een bedrag van € 291,33 was. Hoe gaat het met ons boodschappenbudget dit jaar?

Boodschappenbudget 2023

Voor mezelf heb ik voor 2023 een boodschappenbudget van € 375 per maand vastgesteld. Dat is een bedrag van € 4500 in 2023. Het gaat hier echter om een gemiddelde per maand; de ene maand zal ik meer uitgeven en de andere maand wat minder. Als er goede aanbiedingen zijn dan zal ik een keer ruim over dit bedrag heen gaan, maar dat hoop ik dan in de volgende maand(en) te compenseren.

Waarom is het bedrag verhoogd?

In 2021 gaven we gemiddeld € 333,60 uit aan boodschappen met vier personen, in 2022 was dit € 291,33 per maand. Omdat de kinderen steeds groter worden, steeds meer gaan eten én omdat de prijzen flink gestegen zijn, heb ik een wat hoger boodschappenbudget vastgesteld. Bovendien verwacht ik aan het eind van het jaar vanwege mijn zwangerschap wat meer geld aan boodschappen uit te geven; als je hoogzwanger bent, of net bevallen, dan kies je toch eerder voor de makkelijkere en daardoor vaak wat duurdere maaltijden. Bovendien verwacht ik niet dat ik aan het eind van het jaar nog veel tijd heb om overal de beste koopjes te scoren. Daarnaast gaat Emily na de zomervakantie naar de basisschool waardoor wij elke dag voor haar fruit en lunch moeten zorgen, omdat ze dat niet meer (gratis) bij de opvang krijgt.

Inmiddels zijn er vijf maanden voorbij en wil ik alvast kijken of het me dit jaar gaat lukken om binnen het vastgestelde boodschappenbudget te blijven.

Wat hebben we tot nu toe uitgegeven van het boodschappenbudget?

Vijf maanden zijn er nu voorbij, en we zouden € 1875 aan boodschappen uitgegeven (mogen) hebben, volgens het budget. We zitten echter pas op € 1754,92! Gelukkig maar, omdat ik verwacht dat het aan het eind van het jaar gemiddeld per maand wat meer zal zijn. Het laagste bedrag dat we afgelopen maanden uitgaven aan boodschappen was € 285,65, en het hoogste bedrag was € 472,75. Gemiddeld zitten we tot nu toe op € 350,98 per maand.

Hoeveel heb jij de afgelopen maanden uitgegeven aan boodschappen? En was dat meer of minder dan daarvoor?

Meer lezen over besparen op je boodschappen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.