Ga naar de inhoud

Goedkope broccolitaart – budgetmaaltijd voor vier personen

  • door
goedkope broccolitaart

Ken jij deze goedkope broccolitaart al? Een recept met maar vier ingrediënten (oké, en bij het serveren wat zout en peper er overheen). Onze kinderen zijn er dol op!

Ingrediënten voor de goedkope broccolitaart

Welke ingrediënten heb je nodig voor de broccolitaart?

  • 1 kilo broccoli (€ 2,35)
  • geraspte kaas, 150 gram (€2,02)
  • 5 eieren (€ 1,15)
  • bladerdeeg, 10 plakjes (€ 0,99)

Deze prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van de Albert Heijn eind januari ’23.

Totaalbedrag: € 6,51

(Als je het lekker vindt kun je nog spekjes toevoegen, maar wij houden daar zelf niet van.)

Recept voor de goedkope broccolitaart

Ik kook de broccoli altijd van tevoren, want mijn kinderen eten liever zachte broccoli. Daarna maak ik er kleine stukjes van.

Doe de stukjes broccoli, geraspte kaas en de eieren bij elkaar in een kom en roer alles door elkaar.

Bekleed een taartvorm (+- 24 cm) met bakpapier. Leg daarop het bladerdeeg. Ik leg de plakjes altijd in een vierkant. Het bladerdeeg dat nog over de rand hangt, vouw ik na het vullen van de taart eroverheen zodat de taart bijna geheel bedekt is met bladerdeeg.

goedkope broccolitaart

Doe de vulling van de broccoli in de taart en bekleed de taart met het overgebleven bladerdeeg. Het overgebleven plakje bladerdeeg scheur ik meestal in stukken om ervoor te zorgen dat de hele taart bedekt is.

45 minuten in de oven op 190 graden en nog even laten afkoelen voordat je de taart gaat eten.

Een budgetrecept, maar wel gezond. Eet smakelijk!

 

Een jaar geleden

Overigens stond dit recept voor goedkope broccolitaart al een tijdje klaar om op de blog geplaatst te worden. Helaas zijn de prijzen de afgelopen tijd gestegen. Een jaar geleden waren alle ingrediënten voor deze taart goedkoper: broccoli € 2,15, kaas € 1,94, bladerdeeg € 0,63 en eieren € 0,82. Totaalbedrag: € 5,54. Dat is bijna een euro goedkoper dan nu voor deze taart. Oftewel een prijsstijging van 17,5%! Vooral het bladerdeeg en de eieren zijn flink duurder geworden de afgelopen 12 maanden.)

Meer lezen over besparen op de boodschappen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.