Ga naar de inhoud

Green Chef – onze ervaring

  • door
Green Chef onze ervaring

Dankzij een kortingscode die ik tegenkwam op Instagram, konden wij voor een laag bedrag Greenchef uitproberen. Ik vind zoiets ideaal om nieuwe, lekkere gerechten te ontdekken. Maar is het het geld waard? Lees hier onze ervaring met Green Chef!

Wat is Green Chef?

Green Chef is – net als Hello Fresh of Marley Spoon – een maaltijdbox. Je kiest zelf je maaltijden voor die week, en de ingrediënten worden elke week bij je thuis bezorgd! Volg je een bepaald dieet? Dan heb je bij Green Chef – waarschijnlijk – een duidelijke keuze voor de maaltijden. Je kunt namelijk gerechten uitzoeken die bijvoorbeeld vegan, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk of pescotarisch zijn.

Kosten van Green Chef

Bij Green Chef kun je kiezen uit maaltijden voor twee of vier personen, en je kunt kiezen voor drie, vier of vijf maaltijden per week. Daarnaast betaal je nog bezorgkosten. Dankzij de kortingscode betaalde ik de eerste keer € 5,99 voor vier maaltijden voor twee personen.

Bij een ‘normaal’ abonnement, betaal je (voor twee personen) € 47,- voor drie maaltijden, € 61,- voor  vier maaltijden of € 74 voor vijf maaltijden. Daarnaast betaal je € 5,99 aan bezorgkosten. Gemiddeld ben je daardoor € 16,00 tot € 17,66 per maaltijd kwijt, oftewel € 8,00 tot € 8,83 per persoon per maaltijd. Dat vind ik veel! Omdat ik al jaren de uitgaven voor boodschappen bijhoud, weet ik dat wij per dag gemiddeld zo’n tien euro kwijt zijn aan al het eten – voor alle vijf de personen van ons gezin.

Is het echt zo duur? – Varkenshaas teriyaki

Een van de lekkerste gerechten vonden wij de varkenshaas teriyaki; die gaan we zelf zeker nog eens maken! Om te kijken of Green Chef écht zo duur is als ik denk dat het is, heb ik de ingrediënten van twee maaltijden op een rijtje gezet (kolom 1) en daarbij vermeld wat ik zelf aan dat ingrediënt zou uitgeven (kolom 2). Daarnaast heb ik ook aangegeven wat ik eraan uit zou geven als ik dit gerecht zelf naar smaak nog eens zou maken (kolom 3).

De bedragen in de tabel zijn gebaseerd op de prijzen in de eerste week van januari 2023.

Varkenshaas (240 gram) € 1,68 (aanbieding bij Nettorama) € 1,68 (aanbieding bij Nettorama)
Gezouten pinda’s (40 gram) € 0,14 (uit de zak van 500 gram bij AH) € 0,14 (uit de zak van 500 gram bij AH)
Rode peper (1) € 0,45 (bij AH. Misschien ergens anders zelfs goedkoper, maar wij kopen dit nooit) x
Limoen (1 stuk) € 0,50 (vier voor € 1,99 bij AH, ook dit kopen wij zelf nooit) x
Zwart sesamzaad (9 gram) € 0,32 (deel van een potje, bij AH) x
Sesamolie (20 ml) € 0,28 (bij AH, deel van een flesje) € 0,28 (bij AH, deel van een flesje)
Broccolini (200 gram) € 2,79 (bij zowel AH als Jumbo) € 0,94 (400 gram broccoli, ipv broccolini en paksoi)
Sperziebonen (150 gram) € 0,63 (zowel bij AH als Jumbo) € 0,63 (zowel bij AH als Jumbo)
Paksoi € 1,39 (bij AH en Jumbo) (zie broccolini)
Teriyakisaus (25 gram) € 0,26 (zowel bij AH als Jumbo, deel van een flesje) € 0,26 (zowel bij AH als Jumbo, deel van een flesje)

 

Ik kom op een totaalbedrag van € 8,44 als ik zelf de ingrediënten zou kopen – dat is ongeveer de helft van het bedrag dat Green Chef ervoor vraagt. Maak ik het gerecht op mijn eigen manier? Dan ben ik slechts € 3,93 aan boodschappen kwijt. Natuurlijk wordt het gerecht niet exact hetzelfde als ik het op mijn manier zou maken, maar wel net zo lekker – ik heb het namelijk al geprobeerd.

Kipdijfilet met spinazie en tomaatjes

Een ander gerecht dat we geprobeerd hebben was kipdijfilet met spinazie en tomaatjes. Ook hiervan heb ik alle ingrediënten op een rijtje gezet.

Pijnboompitten (20 gram) € 1,00 (bij AH, grotere zak) x
Kipdijfilet (240 gram) € 2,18 (bij Jumbo) € 2,18 (bij Jumbo)
Spinazie (400 gram) € 1,97 (bij Jumbo, grotere zak) € 1,97 (bij Jumbo, grotere zak)
Roomkaas (150 gram) € 0,85 (Nettorama) € 0,85 (Nettorama)
Nootmuskaat (mespuntje) x x
Cherrytomaten (125 gram) € 0,55 (Jumbo of AH) € 0,55 (Jumbo of AH)
Parmigiane reggiano (15 gram) € 0,33 (Jumbo) € 0,19 (geraspte kaas)

Als ik zelf alle ingrediënten zou kopen voor het recept volgens Green Chef, zou ik daar € 6,88 voor betalen. Dat is een stuk minder dan het bedrag bij Green Chef! Als ik het gerecht naar eigen smaak zou maken, dan kom ik op € 5,74. Dat is echter alleen als je kijkt naar de standaardprijzen in de supermarkt. Ik zou nooit de volle prijs betalen voor een zak spinazie of kip(dij)filet. Ik zou daarom nóg goedkoper uit zijn.

Overigens geldt het bedrag alleen voor de ingrediënten die hierboven vermeld staan om het gerecht te kunnen maken. Na onze Green Chef-maaltijden zijn we tot de conclusie gekomen dat wij toch echt koolhydraten bij het avondeten nodig hebben, anders hebben we na een uurtje al honger en halen we een zak chips tevoorschijn…

Daarnaast zijn er altijd ingrediënten die je zelf moet toevoegen aan de maaltijd – denk aan olijfolie, zout, peper en sojasaus. Deze ingrediënten heb ik niet meegerekend bij de totaalbedragen.

Conclusie – onze ervaring met Green Chef

Green Chef vind ik – net als Hello Fresh – erg leuk om nieuwe gerechten te ontdekken, dus wat dat betreft is de ervaring van Green Chef positief. Maar ik vind het zo ontzettend duur! Ik zou er zelf nooit een abonnement op nemen, maar mocht je een kortingscode voor me hebben, dan hoor ik dat graag :). We hebben er wel enkele lekkere gerechten bij die we zeker – op onze eigen manier – nog eens gaan maken.

Meer lezen over besparen op je boodschappen?