Ga naar de inhoud

Is Nettorama goedkoop?

  • door
is Nettorama goedkoop

Of de Nettorama goedkoop is, die vraag krijg ik weleens. Wij hebben hier twee Nettorama’s in de buurt, en ik kom er niet wekelijks, maar wel één of twee keer per maand. Hoewel ik deze supermarkt vaak goedkoop vind, doe ik hier echt niet al mijn boodschappen. Wanneer is Nettorama goedkoop? Ik ben voor je op pad gegaan! Sorry lezer, als je niet tussen de driehoek van ongeveer Utrecht, Bergen op Zoom en Eindhoven woont. Vrijwel alle filialen bevinden zich in dit gebied. Woon je daarbuiten? Dan is het waarschijnlijk geen besparing om naar een Nettorama te gaan. Daarentegen hebben wij geen DekaMarkt of Vomar in de buurt…

Is Nettorama goedkoop als het gaat om A-merken?

Als jij wekelijks A-merken in de supermarkt koopt, zonder te letten op aanbiedingen; ja, dan is Nettorama goedkoop. Je krijgt namelijk op heel veel A-merken standaard 10% korting als je twee of drie (afhankelijk van het product) dezelfde producten koopt! Chips van Lays, bakmixen van Dr. Oetker of yoghurt van Optimel? 10% korting! Dat is natuurlijk een mooie meevaller.

Bovendien zijn A-merken soms echt goedkoper dan bij andere supermarkten. Voor 16 rollen toiletpapier van Page betaalde je afgelopen week € 5,99. Dit formaat is niet verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo, maar daar betaal je voor een kleinere verpakking van 12 stuks al meer dan € 7,50. Zelfs in vergelijking met 1 + 1 gratis aanbiedingen van dit toiletpapier is de Nettorama vaak goedkoper. Ook voor kratten bier en bijvoorbeeld flessen Coca-Cola geldt dat je deze bij de Nettorama voordeliger kan aanschaffen.

Aanbiedingen

Soms zijn de aanbiedingen bij de Nettorama erg goed (meer dan 50% korting als je het vergelijkt met de prijzen in andere supermarkten), maar er zijn ook genoeg aanbiedingen waar ik echt niet voor naar de winkel zal gaan. Twaalf witte bolletjes voor € 1,75? Die hoef ik niet. Tortillachips voor €1? Nee hoor. Twee zakken Cheetos chips voor € 2,49? Laat maar. Maar € 2,99 voor twee pakken Mora snacks? Rennen! Daar betaal je bij Albert Heijn € 7,38 voor! Twee bekers Mona pudding voor € 2,00? Daar heb je bij Albert Heijn niet eens één beker voor!

Heeft Nettorama goedkope budgetmerken?

Hoewel ze bij Nettorama wel een budgethuismerk hebben, ontbreken in de schappen sommige budgetproducten. Bij Albert Heijn heb je bijvoorbeeld veel producten van AH Basic, maar bij Nettorama valt dat tegen, waardoor je voor sommige producten bij een andere supermarkt (veel) goedkoper uit bent.

Bij Nettorama ligt het huismerk G’woon als budgetmerk in de schappen. Dit merk is bij veel producten een stuk goedkoper dan de goedkoopste versie van het product in een andere winkel. Zo is de goedkoopste boter (op dit moment) € 0,99 en betaal je voor 30 vellen bakpapier € 0,99. Bij de Albert Heijn ben je hiervoor € 1,19 en € 1,09 kwijt, net als bij Jumbo.

Feestje?

Zelf drinken wij zelden frisdrank en bier, maar voor een feestje halen we dit wel altijd in huis. Soms hebben we geluk en is het ergens in de aanbieding, maar anders rijden we daar speciaal voor naar de Nettorama. Vier stuks Coca-Cola en een krat bier koop je daar veel goedkoper dan bij andere supermarkten. Soms is het daar zelfs nog steeds goedkoper dan bij een andere winkel waar het product in de aanbieding is!

Zijn de groenten goedkoper bij Nettorama?

Eigenlijk zijn de prijzen van groenten bij de Nettorama altijd lager dan bij de Albert Heijn of de Jumbo. Afgelopen week kostte een rode paprika € 1,09 en een courgette € 1,15. Nog steeds duur, vond ik, dus ik heb het laten liggen. Maar bij de Albert Heijn en de Jumbo waren deze producten € 1,39 en € 1,29. Wil jij per se twee courgettes en twee paprika’s? Dan bespaar je € 0,88 door naar de Nettorama te gaan in plaats van naar de Albert Heijn.

Meestal als ik naar de Nettorama ga dan koop ik een voorraad groente of fruit vanwege de lagere prijzen. Ik denk dat je de prijzen voor deze producten kan vergelijken met de prijzen bij Lidl of Aldi. Het is natuurlijk niet zo dat de prijzen daar altijd laag zijn; in de winter kun je daar echt geen komkommer voor € 0,50 kopen. Toch is het vrijwel altijd goedkoper dan bij de grote supermarktketens. Wel is het zo dat de Nettorama-filialen die ik bezoek kleiner zijn dan andere supermarkten, waardoor het assortiment niet zo uitgebreid is. Voor mij is dat geen probleem, maar het kan zijn dat een product dat je zoekt niet te koop is in een Nettorama-filiaal.

Waar je op moet letten als je bij Nettorama goedkope boodschappen wil doen

Niet alle producten zijn bij Nettorama goedkoper dan bij andere supermarkten. Er zijn producten die ik vrijwel altijd koop als ik naar Nettorama ga, omdat die daar echt goedkoper zijn (broccoli uit de vriezer, vissticks, roomkaas). Er zijn ook producten die ik juist niet bij Nettorama koop. Het assortiment van deze winkel is een stuk kleiner dan van andere supermarkten. Ze hebben niet van alle producten budgetmerken. Zo kost de zuivelspread bij Nettorama meer dan bij Albert Heijn. Ook voor kookroom ben je veel meer kwijt.

Is Nettorama goedkoop?

Eigenlijk ligt dat eraan wat je nodig hebt. Pampers nodig en nergens een goede aanbieding? Bij de Nettorama betaal je altijd € 5,50 voor een pak. Dat is wat duurder dan een 1 + 1 of 2 + 2 gratis aanbieding, maar veel goedkoper dan als je de volle prijs moet betalen. Als je de folders in de gaten houdt, dan zie je dat er regelmatig dezelfde aanbiedingen terugkeren – al zijn de prijzen van die aanbiedingen de laatste maanden ook gestegen.

De Nettorama kan goedkoop zijn, maar het is wel belangrijk om op te blijven letten. Er zijn namelijk ook producten die je bij een andere supermarkt (veel) goedkoper kunt halen. Het verschilt waarschijnlijk per persoon/gezin of je voordelig uit bent bij de Nettorama. Zonder rekening te houden met eventuele aanbiedingen zijn groenten en fruit over het algemeen goedkoper dan bij andere supermarkten. Ook voor A-merken geldt dit als je er meerdere tegelijk koopt. Het is belangrijk om prijzen te vergelijken, maar als je dat doet dan weet je zeker dat je bij deze winkel goedkoper uit gaat zijn. (Zelf hou ik altijd de AH-app bij de hand als ik twijfel of iets bij Nettorama goedkoper is). Inmiddels weet ik precies waar ik in de winkel op moet letten waardoor ik altijd goedkoper uit ben!

Eigenlijk ga ik alleen naar de Nettorama als er goede aanbiedingen in de folder staan, of als de voorraad van de producten die ik het liefst bij de Nettorama koop op begint te raken. Voor een kilo broccoli waarmee ik € 0,20 bespaar ga ik niet speciaal naar de Nettorama, maar wel als andere producten die daar goedkoop zijn ook bijna op zijn.

Meer lezen over besparen op je boodschappen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.