Ga naar de inhoud

Boodschappen in oktober – Wat waren onze uitgaven aan boodschappen?

  • door
bespaarchallenge - albert heijn - hoe ik mijn boodschappen doe - uitgaven boodschappen

Ik ben fan van aanbiedingen en koopjes en dat geldt ook voor de boodschappen! We hebben geen boodschappenbudget per maand, wel hou ik elke maand bij hoeveel we besteden aan boodschappen. Omdat ik graag aanbiedingen koop, hebben we altijd wat voorraad in huis. Wij zullen nooit om vijf uur naar de supermarkt moeten omdat we geen avondeten in huis hebben. Een zak pasta en een zak diepvriesgroenten, dat is altijd wel in huis. Besparen op boodschappen doet iedereen op zijn eigen manier. Met een weekplanning, een vaste bezorgdag, of avondeten op basis van aanbiedingen. Ik neem jullie mee in hoe ik afgelopen maand mijn boodschappen heb gedaan en deel met jullie alle uitgaven van de boodschappen!

(Overigens vallen bij ons alleen de etenswaren in de categorie ‘boodschappen’. Huishoudelijke producten zoals wc-papier, shampoo, bakpapier en wasmiddel vallen bij ons onder de categorie ‘huishoudelijk’, en luiers horen bij ‘verzorging Hannah’.)

Week 1

Nieuwe folders

Hoera, het is weer maandag! Dat betekent dat in de meeste winkels de nieuwe folders ingaan. Hoewel we nog genoeg voorraad hebben ga ik even met Emily en Hannah naar de Coop, terwijl Sam op school zit. Voor de meiden is dat altijd een leuk uitje, en omdat we daar altijd met de fiets of lopend naartoe gaan kost het ons geen benzine. Bij de Coop zijn knijpfruit, appelmoes én Mona-toetjes 1+1 gratis. Ook de paprika’s zijn in de aanbieding en neem ik mee. Totale kosten: € 15,53.

Basisproducten zijn op

Drie dagen later moet ik wat dingen kopen in het centrum en heb ik wat boodschappen nodig. Normaal gesproken ga ik op de fiets, maar omdat er een aantal pakken melk en yoghurt op mijn lijstje staan, besluit ik om met de auto te gaan. Als je bij de Jumbo voor meer dan € 10 aan boodschappen doet, mag je daar gratis 2 uur parkeren. Ideaal! Bij de Jumbo koop ik appels (in de aanbieding), bananen (helaas niet in de aanbieding) en wat basisproducten die we nodig hebben zoals yoghurt, melk, brood en spinazie. Daarnaast haal ik uit de afprijsbak (bijna) een kilo gehakt voor € 4 (was eerst bijna € 9) die ik thuis meteen in delen in de vriezer heb gedaan. Totale kosten: € 16,85.

Coop

Twee dagen later fietst Kars weer langs de Coop en neemt hij nog meer toetjes en een brood mee: € 3,30.

Alweer gratis parkeren

De volgende dag gaan we als gezin naar het centrum. Omdat we in de stad het liefst met onze dubbele kinderwagen lopen, zijn we met de auto gegaan. Als we dat doen maken we altijd gebruik van het gratis parkeren bij de Jumbo, maar dat betekent wel dat we daar dan voor € 10 aan boodschappen moeten doen. Op zich lukt dat altijd wel; vaak koop ik houdbare producten die zelden tot nooit in de aanbieding zijn. Zo kopen we enkele zakken chips (huismerk), koekjes (huismerk), aardappelproducten uit de viezer (huismerk), bananen (alweer, ja, die gaan snel bij ons thuis) en kipnuggets (huismerk). Meestal probeer ik net boven de € 10 uit te komen, maar dat is vandaag mislukt: we moesten € 12,67 betalen.

Maaltijdbox

Ik had een code gekregen om een gratis maaltijdbox van Greenchef uit te proberen, dat wilde ik wel! Twee personen, drie dagen avondeten was gratis, maar voor een extra maaltijd hoefde ik maar € 6 bij te betalen, en geen verzendkosten. Voor die € 6 kregen we onder andere twee stukken zalm, twee keer twee porties kippendijfilet en twee varkenshaasjes. Verder zat er veel groente bij (broccolini, koolrabi, sperziebonen, tomaatjes, spinazie en nog veel meer) en alle andere producten zoals een rode peper, een citroen, sausjes en een nootmuskaat. De waarde van deze box was ruim boven de € 6, de normale prijs is (inclusief verzendkosten) € 66,99! (Wil jij ook een gratis maaltijdbox van Green Chef proberen? Dat kan!)

Week 2

Nieuwe aanbiedingen

Het is alweer maandag en omdat er bij de Plus wat aanbiedingen zijn ga ik daar samen met Emily en Hannah met de auto naartoe. De Plus is helaas (nog) niet op loopafstand, en als je diepvriesproducten hebt ook niet op fietsafstand. Daar vlakbij zit een Albert Heijn, en ik weet dat er vaak in de ochtend nog afgeprijsde broden van de vorige dag liggen. En ik scoorde goed! Ik nam twee broden en twee zakken met tien broodjes mee (totaal € 2) en er lagen verspil-me-niet-zakjes op de groenteafdeling! Deze zakjes had ik bij deze Albert Heijn nog niet eerder gezien, en ik heb er twee meegenomen. Voor slechts € 4 had ik voldoende brood en heel veel fruit! Ook kocht ik nog een pak melk en betaalde ik voor koopzegels: in totaal betaalde ik € 5,79.

Bij de Plus was het favoriete avondeten van Sam in de aanbieding: aardappelbolletjes. Deze kosten normaal gesproken € 1,49 voor een zak van 600 gram (waarmee ze een stuk duurder zijn dan 600 gram aardappelkroketjes of aardappelpartjes). Nu waren ze maar € 0,99 per zak. Ik heb maar liefst 12 zakken meegenomen, zo hebben we voorlopig genoeg! Daarnaast kocht ik zoete aardappels (1+1 gratis), snoeptomaatjes (omdat ze op waren) en kleine eierkoeken (omdat die bij de Plus € 0,19 per zak goedkoper zijn dan bij de Albert Heijn). In totaal betaalde ik, inclusief koopzegels, € 18,09.

Brood op

Brood gaat snel bij ons, en er passen er niet veel in de vriezer, dus op woensdagochtend haalden we het laatste brood uit de vriezer… Bij de Albert Heijn waar ik die ochtend langskwam lag er helaas geen brood van de vorige dag meer, dus kocht ik twee ‘gewone’ broden. Inclusief koopzegels betaalde ik € 2,58.

Laatste weekaanbiedingen halen

Vrijdagochtend liep ik samen met Hannah naar de Coop voor wat producten die we nodig hadden én een aanbieding: de olijfolie was 1 + 1 gratis. Daarnaast kocht ik melk en yoghurt, lekkere broodjes voor de lunch (niet nodig, maar wél lekker: 4 broodjes voor €1), bananen, snoepgroente, en ik nam een pak vlees en twee zakken groente met 50% korting mee voor in de vriezer. Totaal: €29,72.

Week 3

Nieuwe week

Een nieuwe week, met weer nieuwe aanbiedingen! Hoewel de aanbiedingen me deze week tegenvielen, wist ik wel naar welke winkel ik wél wilde: de Nettorama. Op weg langs de Nettorama kom ik (bijna) langs de Albert Heijn waar ook een Jumbo naast ligt. Eerst ga ik daarom naar de Albert Heijn. Daar kopen we het vaakst de standaardboodschappen omdat we ook regelmatig een bestelling van de Albert Heijn laten bezorgen. We zijn tevreden over deze producten van de Albert Heijn, én ik hoop natuurlijk dat er nog verspil-me-niet-groenten liggen, of brood van gisteren. Er lagen nog een paar dingen bij het brood van gisteren, dus ik nam één brood en een zak met 10 zachte broodjes mee; dat kostte € 0,50 per zak. Er lagen ook meerdere verspil-me-niet-zakjes op de groente-afdeling, maar helaas zaten in elk zakje enkel meerdere avocado’s… Die heb ik laten liggen.

Wel kocht ik producten voor een hele week (en misschien zelfs wat langer): melk, yoghurt, toetjes, een zak chips, een paar pakken koekjes en eieren. Ik schrok wel van het totaalbedrag: € 38,35. Er zaten dan wel (dubbele) koopzegels bij, maar voor mijn gevoel kocht ik alleen maar wat basisdingen… Gelukkig had ik na deze boodschappen wel een spaarkaart met koopzegels vol en kon ik € 52 laten uitbetalen! Ook mochten mijn beide dochters bij de bakkersafdeling kiezen tussen een kleine eierkoek en een kleine krentenbol. Toch nog iets bespaard!

Daarna scoorde ik bij de Jumbo ernaast de hamburgers uit de aanbieding en een bak groente uit de afprijsbak, ik betaalde € 2,50 bij de kassa.

Tot slot ging ik door naar de Nettorama, waar ik gemiddeld één keer per maand kom voor aanbiedingen én voor producten die daar echt goedkoper zijn dan bij andere supermarkten. Ik ging vooral voor de aanbieding van de houdbare melk van Campina: € 1,49 voor 2 pakken van 1 liter. Dat is een koopje! Ook de bananen waren in de aanbieding, net als wat vlees. Ik kocht verder wat snackgroente, en de producten die ik daar altijd koop omdat ze daar het goedkoopst zijn: roomkaas, snackgroente en macaroni. Ik had ook een paar kilo diepvriesbroccoli willen kopen, maar die was helaas op. In totaal betaalde ik € 26,37.

Weekendje weg

Het is herfstvakantie en we gaan een weekendje weg! Ik koop bij de Jumbo een paar laatste boodschappen – vers fruit, snackgroente, flessen water en brood. Alles om mee te nemen op vakantie. De rest van de boodschappen had ik al in huis. Ook ga ik nog even langs de Coop voor enkele aanbiedingen. Totale kosten: € 32,21.

Week 4

Een nieuwe week

Hoewel de aanbiedingen bij de Albert Heijn voor deze week tegenvallen heb ik toch een bestelling gedaan. Als we terugkomen van een vakantie heb ik graag snel en makkelijk boodschappen in huis. Aangezien mijn man pas later terugkomt van zijn weekendje weg met vrienden, komt er een bestelling zodat ik zelf niet met drie kinderen op pad hoef. Dankzij het inleveren van veel statiegeldartikelen hoef ik de bezorger slechts € 40,63 (excl. bezorgkosten, incl. koopzegels) te betalen. We hebben nu onder andere weer volop brood, zuivelproducten en diepvriesgroenten op voorraad.

Aan het eind van de week ga ik even naar het centrum en parkeer ik de auto bij de Jumbo. Om gratis te kunnen parkeren moet ik minimaal € 10 uitgeven, maar dat lukt me wel. Ik koop een paar kilo fruit, enkele broden en ik scoor in de uitverkoopbak een kilo gehakt (€4) en 200 gram gerookte zalm (€1). In totaal betaal ik voor de boodschappen € 11,40.

Wat waren onze uitgaven aan boodschappen in oktober?

In totaal gaf ik in oktober € 209,99 uit aan boodschappen. Dat is voor mij erg weinig! Misschien komt het omdat ik normaal gesproken twee of drie keer per maand de Albert Heijn de boodschappen laat bezorgen. Deze maand was dat maar één keer. Ook heb ik een uitbetaling van de koopzegels laten doen ( € 52), terwijl ik maar voor € 19,40 koopzegels gekocht heb deze maand. Bovendien heb ik ook nog statiegeld ingeleverd bij mijn AH-bestelling (€ 10,50). Als je de koopzegels en het statiegeld verrekent, dan betekent het dat ik deze maand € 253,09 heb uitgegeven aan boodschappen.

Dat is nog steeds niet veel! En dan heb ik deze maand niet eens een Too Good To Go-pakket van de Lidl kunnen scoren…

Conclusie – de uitgaven van onze boodschappen

Afgelopen jaar gaf ik per maand tussen de € 250 en € 430 uit aan boodschappen. In oktober was dit € 253,09. Gemiddeld was het afgelopen jaar € 295,33 per maand. Best netjes voor een gezin met twee volwassenen en drie kleine kinderen, toch?

Willen jullie vaker een kijkje in de uitgaven van onze boodschappen?

Meer lezen over besparen op je boodschappen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.