Ga naar de inhoud

Wat vraag je als cadeaus voor de tweede verjaardag van je derde kind?

  • door
cadeaus tweede verjaardag derde kindje - overige uitgaven kinderen

Binnenkort wordt Hannah twee! Maar nu is de grote vraag… wat geven we haar cadeau voor haar tweede verjaardag? Met een oudere broer én zus hebben we eigenlijk al wel genoeg speelgoed in huis…  Hannah was op haar eerste verjaardag al lang uitgekeken op het babyspeelgoed en zou het liefst met haar broer mee spelen met de LEGO, maar daar vinden we haar nog te klein voor. Maar wat geef je dan op een tweede verjaardag van je derde kind?

Een loopfiets? Die hebben we al twee. Een driewieler? Daar werd niets mee gedaan door de andere twee, dus die staat bij opa en oma. Een poppenwagen? Ook die hebben we al. We hebben genoeg Duplo, keukenspullen en buitenspeelgoed. Wat kunnen we dan nog op haar lijstje zetten?

Schoolspullen

Oké, ze mag pas naar school als ze tweeënhalf is, dus dat duurt nog een half jaar. Maar ze mag als het goed is wel beginnen voordat de goedheiligman weer in het land komt, daarom geven we de cadeaus nu alvast. Een lunchtrommel en een beker, samen met een nieuwe rugzak. Het liefst zou ze nu al mee naar school gaan, maar daar is ze helaas nog echt te klein voor. Met een eigen rugzak en lunchtrommel kan ze in elk geval meedoen als haar zus thuis ‘schooltje’ gaat spelen!

Magnetisch speelgoed

Als er iets is wat bij alle kinderen populair blijft, dan is het wel magnetisch speelgoed. Waar Hannah vooral nog torens maakt – en de bouwwerken van haar broer en zus afbreekt – maakt Sam al prachtige creaties. Omdat het iets is waar alle kinderen nog mee spelen, gaan we ervan uit dat Hannah dit over een paar jaar ook nog leuk vindt.

Slaapkamer

Voor Hannahs slaapkamer vragen we een dekbedovertrek. Hoewel ze nu nog niet onder een deken ligt, verwachten we dat binnen nu en een jaar wel te doen. Hoe leuk is het dan om een dekbedovertrek van haar favoriete figuur Minnie Mouse te hebben? Daarnaast vragen we ook een wekker – Sam het schaap van Zazu. Sam en Emily hebben er ook een en die weten precies wat ze moeten doen als het schaapje rood, oranje of groen is. Hopelijk werkt het bij Hannah ook goed!

Knutselspullen

Eigenlijk vind ik dat onze kinderen moeten delen, maar als ze met zijn drieën zitten te knutselen is het wel zo handig om van sommige dingen drie stuks te hebben. Een schaar bijvoorbeeld. Daarnaast vragen we voor Hannahs verjaardag weer nieuwe knutselspullen, zoals stiften, vouwblaadjes en stickers. Die komen hier altijd van pas!

Stapelstein

Leuk voor alle leeftijden, maar vanwege de prijs hebben we dit nog nooit eerder aangeschaft. Nu hebben we besloten om een Stapelstein-set in delen te geven, en als iedereen meebetaalt dan valt het met de prijs gelukkig ook wel mee. We hebben liever dit open-ended speelgoed, dan bijvoorbeeld de IJscowagen van V-Tech (hoewel Hannah daar ook erg blij mee zou zijn!) We merken dan onze kinderen sneller zijn uitgekeken op de Toet Toet-baan en de (elektronische) kassa, dan op het magnetische speelgoed en de duplo. Als dat in de woonkamer staat, dan spelen ze er dagelijks mee! Hopelijk is de Stapelstein net zo’n succes.

Wat zou jij cadeau vragen (of geven) voor de tweede verjaardag van een derde kind?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.