Ga naar de inhoud

Cadeaus voor vijfde verjaardag

  • door
graafmachine taart - zelf een taart maken of een taart kopen - cadeaus vijfde verjaardag

Binnenkort wordt onze oudste al vijf! Al een tijdje zijn we bezig met zijn lijstje; welke cadeaus krijgt hij voor zijn vijfde verjaardag? Maar ook: wat wil hij zelf voor zijn verjaardag? We proberen met zijn wensen rekening te houden, maar hij mag echt niet alles vragen wat hij wil hebben. Gelukkig beheer ik zijn lijstje nog (via www.lijstje.nl, ideaal!) en kies ik uiteindelijk wat erop komt te staan. Want nóg een Marble Rush knikkerbaan van V-Tech vinden wij als ouders niet nodig en die Pup Pad (ja, die van Paw Patrol) die hij met Sinterklaas al wilde hebben, komt ook niet op zijn lijstje.

Waarom niet? Hij heeft al twee (grote) sets van de knikkerbaan, en die Pup Pad, daar heeft hij bij kennissen laatst welgeteld 30 seconden mee gespeeld voordat hij het niet meer interessant vond. En tóch wil hij ‘m nog steeds hebben. Omdat wij dat zonde van het geld vinden, hebben we dat niet op zijn lijstje gezet.

Maar wat wel?

Cadeaus voor vijfde verjaardag

Omdat Sam de oudste is bij ons thuis, hebben we nog maar weinig speelgoed voor oudere kinderen. Voor Sam weet ik altijd genoeg cadeaus te bedenken, dat is bij een derde kind (en soms bij een tweede al) wel anders! Wat vraagt Sam voor zijn vijfde verjaardag?

LEGO

LEGO is altijd een succes. Het verschilt natuurlijk per kind welke LEGO hij of zij het leukst vindt. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten! Voor Sam gaan we voor enkele sets van LEGO City en (omdat hij dat zelf heel leuk vindt) LEGO Ninjago. Voor een meisje zou ik voor LEGO Friends gaan. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden; misschien een LEGO-opbergbox, of LEGO-tape om nog creatiever om te gaan met het speelgoed?

Buitenspeelgoed

Afgelopen zomer was Sam nog tevreden met zijn stepje met drie wielen, maar inmiddels past Hannah daar al op. Tijd voor een nieuwe step voor Sam! Enkele maanden geleden al kochten we in de uitverkoop bij Internet-Toys een step (waar we slechts € 11,95 voor betaalden!). Deze krijgt hij met zijn verjaardag. We twijfelden nog om de step met pakjesavond al te geven, maar aangezien hij de step pas in de lente echt zou gaan gebruiken, vonden we zijn verjaardag in maart een beter moment. Ook krijgt hij een paar skeelers (die ook als schaatsen te gebruiken zijn, handig voor in de winter!).

Spelletjes

We spelen graag spelletjes, dus er ligt een spel voor hem klaar! Voor slechts € 8,50 kocht ik Risk Junior in de sale bij de Blokker. Hopelijk vindt hij dat spel net zo leuk als de spellen die hij in december heeft gekregen. Wil je weten welke spellen wij vaak met de kinderen spelen? Dat lees je hier!

Soms vinden we het ook fijn als onze kinderen alleen een spelletje kunnen spelen. We hebben daarvoor een aantal spellen van Smart Games, die bij alle drie de kinderen erg populair zijn. Voor Sam hebben we twee spellen op het lijstje gezet die ons ook erg leuk lijken, en die misschien wat uitdagender zijn dan de spellen die we al hebben.

‘Nuttige’ dingen

Vanaf zijn vijfde verjaardag mag Sam op school mee gaan gymmen in een echte gymzaal, daarvoor heeft hij wel een gymtas nodig. En wat denk je van een tandendoosje voor als een kleuter tanden gaat wisselen? Of een vriendenboekje waar al zijn klasgenootjes in kunnen schrijven?

Bij ons hoeven niet alle cadeaus speelgoed te zijn; ook nuttige dingen zijn prima verjaardagscadeaus!

Ervaringen

Naast fysieke cadeaus vind ik het ook steeds leuker om ervaringen te geven. Wat denk je van een abonnement op of een kaartje voor een (attractie)park? Of een cadeaukaart voor de bioscoop? Misschien snappen ze het nog niet als ze het cadeautje uitpakken, maar als je het uitlegt dan weet ik zeker dat ze er heel blij mee zijn!

 

Weet jij nog leuke cadeaus voor een vijfde verjaardag?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.