Ga naar de inhoud

Kraamcadeautjes – wat geef je bij de geboorte van een kind?

  • door
kraamcadeautjes - wat kost een derde kindje wat kost een tweede baby - wat kost een vierde kindje

Als je op kraamvisite gaat, dan neem je een cadeautje voor de baby mee. Tenminste, ik ben nog nooit op kraamvisite gegaan zonder een cadeautje mee te nemen en ik heb nog nooit gehoord dat iemand geen cadeautje meeneemt. Hoewel het niet om de kraamcadeautjes gaat, maar om het bewonderen van de baby, lijkt dat toch de standaard te zijn.

Minimalistisch

We leven nogal minimalistisch: spullen die we niet (meer) gebruiken gooien we weg of verkopen we online. Ook hebben we regelmatig familieleden blij gemaakt met kasten en andere (kleine) meubels die wij niet meer gebruikten. Met een kleine op komst, komen er ineens ontzettend veel spullen in huis. De kinderwagen staat in de hal, de box in de woonkamer en de spullen die we nog niet meteen nodig hebben, zoals een kinderstoel en een campingbedje, staan te wachten op zolder.

Cadeautjes voor de baby

Al voor de geboorte van de baby kregen we af en toe cadeautjes voor de baby; Sinterklaasavond werd met vrienden gevierd en hier kreeg onze kleine alvast een knuffel en wat slabbetjes. Ook tijdens de babyshower werd onze kleine vent verwend met kleding en speelgoed. En heel eerlijk, niet alles vinden we even mooi. Dus hoe gaan we voorkomen dat we tijdens de kraamperiode nog meer cadeautjes krijgen die we waarschijnlijk niet gaan gebruiken? En wat willen we dan wel hebben?

Verlanglijstje voor de baby

Na de geboorte van de baby willen we graag een kraamfeest geven. De uitnodiging voor dit feest wordt met het geboortekaartje meegestuurd, zodat het voor de genodigden meteen duidelijk is dat ze welkom zijn op het feest en dat ze niet hoeven te bellen om op visite te komen. Via www.lijstje.nl heb ik een lijst met kraamcadeautjes gemaakt die we graag willen krijgen voor de baby. De link naar het verlanglijstje staat (in het klein) vermeld op de uitnodiging voor het kraamfeest.

Wat staat er op het lijstje?

Op het lijstje staan diverse praktische spullen die we nog niet meteen nodig hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld een Tripp Trapp kinderstoel gekocht, maar de babyopzet en het blad kunnen we toch pas gebruiken vanaf dat de baby een maand of zeven is. Omdat deze accessoires best prijzig zijn, hebben we ze op het verlanglijstje gezet. Daarnaast staan er nog enkele grote/dure cadeaus op zoals een loopfiets, maar verder zijn het vooral kleine cadeautjes. Denk aan leesboekjes, bijvoorbeeld de boekjes van Bobbi, geschreven door Monica Maas, of boekjes van Nijntje. Verder leek het me handig om alvast wat speelgoed voor in de toekomst te vragen, zoals badspeelgoed, puzzels en Toet Toet-auto’s. Voorlopig zal dat speelgoed in een kast opgeborgen worden, maar als hij over enkele maanden groot genoeg is om ermee te spelen, dan hoeven we dat zelf niet meer te kopen!

Ik vind het zonde als er geld wordt uitgegeven aan iets wat wij niet gaan gebruiken, dus ik hoop dat we veel spullen van het verlanglijstje krijgen en daardoor zelf deze spullen niet meer hoeven aan te schaffen.

Welke kraamcadeautjes voor de baby wilde jij krijgen van je kraamvisite? En heb je veel gehad wat je zelf nooit voor je baby zou kopen?
En wil je weten met welke kraamcadeautjes je mij niet blij maakt? Lees het hier!

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.