Ga naar de inhoud

Wat zijn de beste cadeaus voor een meisje van drie jaar

  • door
cadeau voor vierde verjaardag - beste cadeaus meisje 3 jaar

Hoera, Hannah is bijna drie jaar! Elk kind is anders; de ene houdt van poppen, de ander van auto’s en weer een ander van allebei. Voor cadeaus voor Hannah hebben we gekeken naar waar Emily op die leeftijd veel mee speelde. Op basis daarvan hebben we een lijstje gemaakt. Wat zijn – hier – de beste cadeaus voor een meisje van drie jaar?

Een speelgoed bloementuin

Ik had dit nog niet eerder gezien, en eerlijk gezegd weet ik niet eens meer waar ik dit tegen was gekomen. Maar toen ik het had gezien, wist ik zeker dat dit een succescadeau zou zijn! Hoewel ze met deze bloementuin nog geen prachtige bossen maakt, vermaakt Hannah zich vooral met hoge torens maken van de bloemen – en Sam test regelmatig hoe hoog de bloem kan worden zonder dat het omvalt… Extra leuk is dat er ook buiten mee gespeeld kan worden, in de zand- of waterbak.

Magnetisch speelgoed

Er zijn verschillende merken met magnetisch speelgoed, denk aan Playmags, Coblo en Magna-Tiles, met allemaal diverse uitbereidingssets. Inmiddels hebben wij meerdere sets en enkele grote platen, en de kinderen spelen er echt elke dag mee. De ene dag bouwen ze een zo hoog mogelijk toren, een andere dag een dierentuin, en dan weer een autobaan. Dit speelgoed is bij iedereen in huis een succes, dus nog meer uitbereidingen zijn altijd fijn!

 Poppenspullen

Hannah is dol op poppen, dus alles wat met poppen te maken heeft is goed. Voor haar verjaardag kreeg ze alleen een poppendraagzak, want vrijwel alles (poppenwagen, poppenbuggy, poppenstoel, poppenmaxi-cosi) hadden we al in huis. Heel leuk om te zien hoe zij voor de pop zorgt, op de manier waarop ik voor Thomas zorg!

Keukenspullen

Als we dit nog niet hadden gehad, dan had het zeker op Hannahs lijstje gestaan. Ze vindt het geweldig om dagelijkse dingen na te spelen. Zo dekt ze regelmatig de salontafel om samen te ontbijten, of ze bakt een taart. En ik ben elke dag weer opnieuw jarig. Hoe leuk is het dat ze deze situaties allemaal zelf na kan spelen met de spulletjes uit de keuken.

Stapelstein

Tja, ik heb hier al eerder blogs over geschreven; wij zijn dol op Stapelstein. Onze kinderen kunnen hun creativiteit hierin kwijt en bedenken elke week wel weer iets nieuws met de Stapelstein. Stiekem vind ik de nieuwe sets heel leuk, maar met acht stenen en een balansbord vind ik dat we voor nu wel genoeg hebben (en de nieuwe set is natuurlijk ook niet goedkoop).

Kleine cadeautjes

De meeste cadeaus hierboven zijn vrij prijzig, maar er zijn zeker ook kleinere (goedkopere cadeautjes) waar Hannah erg blij mee is

  • stickers zijn altijd een succes, vooral als er iets op staat wat ze leuk vindt (Minnie Mouse, Paw Patrol, prinsessen, eenhoorns is altijd goed)
  • washitape-rollen vliegen er doorheen als het aan onze dochters ligt. Voordeel van knutselspullen als cadeau? Het wordt één keer gebruikt en daarna kan het weg, er is geen extra opbergruimte voor nodig!
  • vouwblaadjes – in elke kleur, maar voor Hannah vooral roze

(Overigens koop ik deze knutselspullen altijd bij de Action, want online en bij speelgoedwinkels zijn deze vaak veel duurder.)

Wat vind jij de beste cadeaus voor een meisje van drie jaar?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.