Ga naar de inhoud

De leukste eftelingattracties voor kinderen van één jaar

  • door
eftelingattracties voor kinderen van een jaar - met baby in de efteling

Sinds wij een abonnement op de Efteling hebben zijn wij daar vaak te vinden, meestal maar voor een paar uurtjes. Inmiddels weten wij precies welke attracties onze kinderen het leukst vinden. Deze week de eftelingattracties voor kinderen van één jaar, alle attracties die Hannah de afgelopen maanden het leukst vond! (Volgende maand wordt ze twee.)

leukste eftelingattracties voor kleutersDe Oude Tufferbaan

Rondrijden in oude auto’s en lekker toeteren, welk kindje wil dat nu niet? Hannah is er in elk geval dol op! Wel wil ze net als haar broer en zus voorin een autootje zitten, waardoor we tegenwoordig twee autootjes nodig hebben als we in de attractie gaan. De rit van zes minuten is niet te lang voor haar, en het liefst zou ze er daarna nog een keertje in willen!

Symbolica

Hannah weet niet waar ze moet kijken in deze attractie. Hoewel ze de kamer waar iedereen in verzamelt maar saai vindt, is de attractie daarna een groot succes! Elke keer als ze Pardoes of Pardijntje ziet wordt ze enthousiast.

eftelingattracties voor kinderen van een jaarCarnaval Festival

Volgens mij is dit Hannahs favoriete attractie! Ze is dol op Jokie en Jet en probeert alle liedjes mee te zingen. In elke nieuwe scène wordt ze vooral enthousiast als ze Jokie ziet. De wachtrij hier is meestal niet zo lang – en als de rij dat wel is dan loopt het wel lekker door, dus dan lijkt het mee te vallen – waardoor we hier regelmatig in gaan. Het liefst zou Hannah ook de winkel naast deze attractie, vol met Jokie en Jet-spullen, leegkopen…

Stoomcarrousel

De grote, overdekte, draaimolen – die eigenlijk nog best snel gaat! Niet gek ook dat Hannah alleen onder begeleiding in deze draaimolen mag. Als het rustig is en er geen wachtrij staat, dan doen we gerust nog een rondje. Wat is ze dan blij!

Droomvlucht

In deze attractie is er voor Hannah bijna té veel te zien. De elfjes en trollen blijven iets magisch uitstralen en niet alleen Hannah, maar iedereen geniet van deze attractie! Dat is ook te merken aan de wachtrijen, die op rustige dagen lekker kort zijn, maar op drukke dagen gerust kunnen oplopen tot bijna een uur… Dan slaan we de Droomvlucht liever over en komen een andere keer terug!

Monorail

Wat ze hier zo leuk aan vindt, dat weet ik eigenlijk niet. Zolang ze in een karretje zit en een beetje rond kan kijken vindt Hannah alles eigenlijk wel prima. Fijn aan deze attractie is dat er bijna nooit een (lange) wachtrij staat!

Anton Pieck Plein

Op het Anton Pieck Plein staan attracties die je zou kunnen omschrijven als kermisattracties. Een grote en een kleine zweefmolen, een grote en een kleine draaimolen, een carrousel waarop je zelf – met zijn allen tegelijk – moet fietsen, en een rupsbaan. Hoewel Hannah nog te klein is voor de zweefmolens, zijn de andere attracties een groot succes. De wachtrijen hier zijn nooit zo lang, maar op rustige dagen zijn nooit alle attracties open.

Andere eftelingattracties voor kinderen van één jaar zouden kunnen zijn de trein – maar daar zijn wij nog niet in geweest, omdat de wachttijd meestal erg lang is – Gondoletta (bootjes) – maar die hebben wij vanwege de kou elke keer overgeslagen – en Kinderspoor (maar daar moet je als ouder zelf trappen en kun je volgens mij maar één kindje meenemen. Dat is niet handig met twee volwassenen en drie kinderen.)

Meer lezen over de Efteling:

Welke eftelingattracties zijn favoriet bij jouw kindje van één jaar?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.