Ga naar de inhoud

De leukste eftelingattracties voor kleuters

  • door
leukste eftelingattracties voor kleuters - besparen op dagje uit

Sinds wij een abonnement op de Efteling hebben zijn wij daar vaak te vinden, meestal maar voor een paar uurtjes. Inmiddels weten wij precies welke attracties onze kinderen het leukst vinden. Deze week: de attracties die Sam de afgelopen maanden het leukst vond! (Sam is in maart vijf geworden.) Welke eftelingattracties zijn leuk voor kleuters?

Let op: Sam is nog geen 1.10 meter, waardoor hij te klein is voor sommige attracties waar andere kleuters wel (zelfstandig) in mogen.

Max en Moritz

De familieachtbaan van de Efteling, ofwel Max en Moritz. Kies jij Max, of kies je Moritz? Deze achtbaan is echt geschikt voor kinderen die nog niet eerder in een achtbaan zijn geweest. Het eerste ritje gaat wat langzamer, maar de tweede ronde ging voor Sam al heel erg snel! Ideaal is dat deze achtbaan vlak bij de ingang van het park ligt, waardoor je er altijd wel langskomt. We proberen altijd een moment te kiezen waarop er een korte rij is, zodat wij niet zo lang hoeven te wachten.

De Oude Tufferbaan

Ook De Oude Tufferbaan is een favoriet van Sam – al kiest hij zelf liever voor andere attracties zoals Symbolica. Toch gaat hij elke keer nog met plezier een rondje in de oude autootjes, waar hij echt zijn best doet om in de bochten de goede kant op te sturen – in tegenstelling tot zijn zusjes die op willekeurige momenten aan het stuur draaien.

Symbolica

Deze attractie heeft iets magisch voor de kleuters, hoewel ik het zelf elke keer niets bijzonder vind. (Ik ga er in elk geval niet een half uur voor in de rij staan.) Sam vindt het prachtig en omdat we meestal dezelfde route kiezen, weet hij al wat hij kan verwachten – en toch blijven er elke keer weer dingen die we eerder niet gezien hebben omdat er zóveel te zien is.

Carnaval Festival

Een kleuter te groot voor Carnaval Festival? Volgens mij valt dat wel mee! Elke keer als we in de attractie zitten, ziet Sam weer nieuwe dingen die hem eerder nooit zijn opgevallen. Zo blijft deze attractie natuurlijk leuk!

Anton Pieck Plein

Op het Anton Pieck Plein staan diverse kermisattracties; zweefmolens en verschillende draaimolens. Het leuk voor Sam is dat hij overal zelf in mag!

Droomvlucht

Hoe oud je ook bent, dit blijft een prachtige attractie. Ook hier zie je elke keer weer nieuwe dingen – en blijf je schrikken van de trol die ineens achter de boom verschijnt, zelfs al weet je dat ie eraan komt.

Raveleijn

Zijn zusjes waren eigenlijk nog te klein voor deze show, maar Sam heeft ervan genoten! De riddergevechten, en de speciale effecten met water en vuur. Sam was ontzettend onder de indruk! Het liefst gaat hij elke keer als we in de Efteling zijn naar deze show – maar hij wil niet dat een ridder hem uit het publiek komt halen!

Andere eftelingattracties die leuk zijn voor kleuters, maar waar Sam (nog) niet in is geweest: Joris en de Draak (vanaf 1.10 meter), Sirocco, Villa Volta en De Halve Maen.

Hier vind je ook de leukste eftelingattracties voor een dreumes en de leukste eftelingattracties voor een peuter.

Meer lezen over de Efteling?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.