Ga naar de inhoud

De leukste eftelingattracties voor peuters

  • door
eftelingattracties voor peuters

Sinds wij een abonnement op de Efteling hebben zijn wij daar vaak te vinden, meestal maar voor een paar uurtjes. Inmiddels weten wij precies welke attracties onze kinderen het leukst vinden. Deze week: de attracties die Emily de afgelopen maanden het leukst vond! (Emily is drieënhalf.) Wat zijn de leukste eftelingattracties voor peuters?

Let op: Emily is met haar 99 centimeter nog (net) te klein voor wildere attracties, zoals de kinderachtbaan Max en Moritz. Is jouw peuter (een stuk) groter? Kijk dan eens bij de attracties die onze kleuter het leukst vindt!

eftelingattracties voor kinderen van een jaarCarnaval Festival

Door de herkenbare liedjes en de bekende poppetjes Jokie en Jet is dit een van de favoriete attracties. Hoewel bij ons als volwassenen het deuntje van deze attractie na een tijdje gaat irriteren, kan Emily er geen genoeg van krijgen. In de wachtrij zingt en danst ze al vrolijk mee met de liedjes van Jokie en Jet die gedraaid worden. Wel zijn de trappen erg steil waardoor we haar goed in de gaten houden bij het traplopen, en moeten we haar helpen met het instappen in de wagentjes vanwege het draaiende plateau.

 

leukste eftelingattracties voor kleutersDe Oude Tufferbaan

Heerlijk in een autootje rijden – doen alsof je zelf stuurt en lekker toeteren. Heerlijk! Emily is er helemaal weg van. Deze attractie proberen we dan ook altijd wel te doen als we in de Efteling zijn, hoewel de attractie wel wat verder van de andere leuke attracties vandaan ligt.

Symbolica

Symbolica, door Emily ook wel ‘het kasteel van Pardoes en Pardijntje’ genoemd, is een van haar favorieten. Als ze op de voorste rij van het karretje zit kan ze ‘toveren’, zoals ze dat zelf noemt – vooraan op een klein schermpje dat je kunt aanraken. Ik heb geen idee wat mijn kinderen er zo bijzonder aan vinden, maar zij vinden het geweldig. De attracties ziet er leuk uit, en er is elke keer weer iets anders te zien – zeker omdat er drie verschillende routes zijn – maar eigenlijk vind ik de attractie zelf niet bijzonder genoeg om ervoor in een, meestal lange, rij te staan. De kinderen zijn altijd wel heel enthousiast.

Stoomcarrousel

Het klinkt zo simpel, een draaimolen, maar dat is het niet. Deze overdekte stoomcarrousel gaat voor mijn gevoel een stuk sneller dan een draaimolen op een standaardkermis. Het is een grote carrousel en elke keer weer wil Emily op een ander paard of in een andere wagen zitten. Deze stoomcarrousel blijft een succes!

Pagode

Als de Pagode omhoog is gegaan kun je bijna de hele Efteling zien, en dat is bijzonder! We doen dit echt niet elke keer, maar af en toe vinden ze het leuk om de Efteling van bovenaf te bekijken. Voordeel van deze attractie; er staat zelden een lange rij.

Droomvlucht

In de droomvlucht kijkt Emily haar ogen uit. Ze is verwonderd over de elfjes, de trollen en alles wat ze nog meer ziet. De Droomvlucht alleen is al een wereld vol wonderen.

Anton Pieck Plein

Op het Anton Pieck Plein staan enkele kermisattracties waar Emily graag in gaat. Een grote en kleine draaimolen, de rupsbaan en niet te vergeten; de zweefmolens. In de grote zweefmolen gaat ze samen met papa, maar de kleine zweefmolen vindt ze leuker. Waarom? Ze mag er zonder begeleiding in!

Andere eftelingattracties die leuk kunnen zijn voor peuters, maar waar wij nog niet in zijn geweest: Stoomtrein, Gondoletta, Sirocco en Kinderspoor.

Meer lezen over de Efteling?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.