Ga naar de inhoud

Eindelijk; een abonnement op de Efteling

  • door
abonnement Efteling - efteling met baby - eftelingabonnement verlengen

De Efteling is voor ons nog geen half uur rijden met de auto. Veel gezinnen om ons heen hebben (of hadden) een abonnement op de Efteling, maar wij hebben er nooit een gehad. Met drie zwangerschappen in minder dan vier jaar zou ik ook niet weten wanneer ik dat had kunnen doen en op dit moment zie ik mezelf ook nog niet alleen met drie kleine kinderen naar de Efteling gaan.

Dagje Efteling

Vorig jaar zijn we – net voor Sams vierde verjaardag, zodat hij nog gratis was – een dagje met Sam en Emily naar het attractiepark gegaan. Voor onszelf hadden we kaartjes met korting gekocht, maar alsnog waren we een flink bedrag kwijt. Hannah hadden we die dag naar oma gebracht, want het leek ons een stuk makkelijker om zonder baby door de Efteling te gaan. In onze dubbele kinderwagen passen immers maar twee kinderen tegelijk, en een hele dag door de Efteling lopen hield Sam nog niet vol. Daarnaast hoefden we zonder Hannah geen rekening te houden met flesjes of slaapjes.

Wat hebben we toen een leuke dag gehad! We zijn meerdere keren in de leukste attracties voor de kinderen geweest. We hebben de show van Jokie en Jet gezien en er was nog zoveel meer, maar om vier uur waren de kinderen moe – en wij ook.

Het was het geld absoluut waard, want de kinderen hebben ontzettend genoten van de dag, en wij ook. Onze kinderen zijn alle drie dol op de muziek van de Efteling, en laatst vroeg Sam zelfs wanneer we weer naar Jokie en Jet zouden gaan (van Pardoes waren ze niet onder de indruk, want die kenden ze nog niet).

Efteling-abonnement

Daarom hebben we nu een abonnement! Ook omdat we verwachten dat we in de zomervakantie niet op vakantie gaan, maar wel leuke dingen willen gaan doen met de kinderen. Met dit abonnement kunnen we het hele jaar naar de Efteling! Op deze manier kunnen de kinderen nóg meer van de Efteling ontdekken – als kind kwam ik daar meestal één keer per jaar en het was altijd een van de leukste dagen van het jaar.

Emily is nog tot oktober gratis, daarna wordt ze vier. Voor Sam moesten we wel het volledige bedrag betalen, hopelijk halen we dat eruit, want ik verwacht dat ik vooral op de (rustige) doordeweekse dagen met Emily en Hannah naar het pretpark zal gaan.

Besparen

Is een Efteling-abonnement een besparing? Eigenlijk niet, maar dat hoeft ook niet. Ik bespaar graag op vaste lasten, zodat we geld overhouden om leuke dingen te kunnen doen, zoals dit!

Meer lezen over de Efteling?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.