Ga naar de inhoud

Gratis uitjes in de meivakantie

  • door
tuincentrum oosterhout binnenspeeltuin - gratis uitjes in de voorjaarsvakantie - gratis uitjes in de meivakantie

Over een week is het alweer zover; meivakantie! Onze kinderen hebben twee weken vrij, maar omdat we over enkele weken eindelijk gaan verhuizen, hebben we geen tijd om op vakantie te gaan. Ook zullen we wat minder uitjes doen dan andere jaren in de meivakantie. Er moet nog veel gebeuren in het nieuwe huis – en ik heb nog genoeg uren voor de kinderopvang over – daarom gaan de kinderen zoals ook tijdens schoolweken twee dagen naar de opvang. Vorig jaar deden we enkele budgetproof uitjes – vooral dankzij ons abonnement op de Efteling en de strippenkaart die we toen voor Haasje Over hadden gekocht. Dit jaar wordt het anders, maar we zullen wel meerdere keren op pad gaan. Wel budgetproof natuurlijk! Wat zijn leuke gratis uitjes in de meivakantie?

Kinderboerderij

Hoewel het bijna mei is, betekent dat niet dat het altijd lekker weer is. Toch willen we er vooral buiten op uit gaan. Een bezoekje aan de kinderboerderij staat op de planning; dieren kijken en in de speeltuin spelen, en dat helemaal gratis!

Picknicken

Eigenlijk doen we dat bijna nooit met de kinderen, dus hoe leuk is het voor ze om een keer buiten te lunchen? Broodjes en drinken mee, kleedje mee en als het kan lekker op de fiets naar een grasveldje met een speeltuintje. Lekker spelen en lekker lunchen, heerlijk! (Maar alleen als het droog is.)

Indoorspeeltuin bij het tuincentrum

Dit budgetuitje doen we eigenlijk elke vakantie wel – en ook op schooldagen ga ik weleens met Emily en Hannah. De (gratis) indoorspeeltuin bij het tuincentrum! Zelf gaan we altijd naar Tuincentrum Oosterhout, want die is het dichtste bij – maar bij jou in de buurt zit vast ook een tuincentrum waar je kinderen lekker kunnen spelen!

Koningsdag

Tijdens Koningsdag worden er vrijwel overal leuke activiteiten georganiseerd. Waar heb je zin in dit jaar? Ga je lekker struinen over de rommelmarkt, meedoen aan een georganiseerde fietstocht, of mogen je kinderen oud-Hollandse spelletjes spelen? In elke plaats is het (gratis) aanbod anders, waardoor er in de buurt altijd wel wat leuks te doen is!

Welke (gratis) uitjes ga jij in de meivakantie doen?