Ga naar de inhoud

Haasje Over ervaring

  • door
haasje over

Een van de indoorspeeltuinen bij ons in de buurt is Haasje Over. Ik kom er eigenlijk alleen in het laagseizoen (het hoort bij een camping) en op doordeweekse dagen, dus altijd als wij gaan is het er rustig. We komen er niet vaak, maar eigenlijk is het altijd een succes! Lees hier onze review van Haasje Over.

Prijzen

Te beginnen met de prijzen; sinds januari betaal je € 7,- per kind. Begeleiders zijn gratis, en parkeren is € 1. Met zijn vijven zouden wij € 22,- kwijt zijn. Dat is een schappelijke prijs ten opzichte van bijvoorbeeld Kids Wonderland, wat ook bij ons in de buurt ligt.

Bovendien bieden ze diverse abonnementen en strippenkaarten aan; zelf kochten wij een 10-rittenkaart (die een jaar geldig is). Wij schaften de kaart vorig jaar al aan, maar dit jaar zouden we er € 55 voor betalen; dat is € 5,50 entree per kind. Prima toch?

Binnenspeeltuin

Het is misschien geen grote speeltuin, maar er is wel voor iedereen wat te doen. De binnenspeeltuin is bedoeld voor kinderen tot en met twaalf jaar, maar eerlijk gezegd twijfel ik of een twaalfjarige het nog leuk zou vinden. Ik verwacht eerder dat kinderen het tot een jaar of tien leuk vinden.

Om nog maar even verder te gaan met de vergelijking met Kids Wonderland; qua uitstraling scoort Kids Wonderland veel meer punten. Met verschillende thema’s en alles in stijl afgewerkt. Haasje Over heeft een boerderijthema, maar dat is toch minder spectaculair. Dat is echter niet waar onze kinderen voor komen; die komen om te spelen.

Er is een peutergedeelte voor kinderen tot en met vier jaar, maar er is ook een plek met grote bouwblokken, er is een ballenbak – met daarvoor een koe waar je ballen in kan gooien die vervolgens de ballenbak in geblazen worden. Daarnaast is er een tractor waar je in kunt zitten, een hele hoge glijbaan en een groot klimgedeelte. Er is een rollerglijbaan en een podium – of daar weleens iets wordt opgevoerd weet ik niet.

Haasje over overzichtsfoto  Haasje over glijbaan

Tja, vergeleken met Kids Wonderland is het allemaal net wat minder, maar dat zorgt absoluut niet voor minder speelplezier bij onze kinderen!

Horeca

De prijzen van Haasje Over zijn prima. Voor een kan ranja betaal je niet veel – zeker niet in vergelijking met de prijzen die bij Kids Wonderland gevraagd worden. Er zijn simpele gerechten beschikbaar en het eten is zo klaar. Daarnaast zijn er voldoende kinderstoelen en is er plaats genoeg voor een kinderwagen. Ideaal!

Conclusie – onze review van Haasje Over

Een voordeel van Haasje Over, vind ik, is dat het al om 9.00 geopend is, dat zijn veel andere binnenspeeltuinen of parken niet. Omdat wij rekening moeten houden met middagslaapjes en kinderen die rond 11.30 toch al wel moe zijn, is een openingstijd van 9.00 veel beter dan 10.00. Om 11.00 hebben ze al twee uur lekker kunnen spelen en zijn ze al moe geworden. We kunnen dan naar huis en ze kunnen op hun normale tijd naar bed voor een middagslaapje. De prijzen zijn lager dan bij andere binnenspeeltuinen en hoewel de uitstraling wat minder is, maakt dat voor ons niet uit.

Onze kinderen spelen altijd met veel plezier bij Haasje Over. Mocht je in de buurt wonen, dan zou ik het zeker een keer proberen. Bij Haasje Over komen wij sowieso nog een keer (en waarschijnlijk nog veel vaker) terug!

Vind je Haasje Over écht nog te duur en ben je op zoek naar een ander uitje? Check dan eens deze binnenspeeltuin als gratis uitje.

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.