Ga naar de inhoud

Naar de Efteling met een baby

  • door
abonnement Efteling - efteling met baby - eftelingabonnement verlengen

In november komt er een baby bij. En ons Efteling-abonnement verloopt pas eind januari. Of we met de baby nog naar de Efteling gaan? Pfoe, dat weet ik nog niet. Als je bedenkt wat je voor een baby allemaal mee moet nemen, hoeveel rekening je moet houden met voedingen en slaapjes, en dat je niet in (alle) attracties kan… Ik weet nog niet of ik dat ga doen.

Toch zijn er in de Efteling voldoende mogelijkheden als je daar met een baby naartoe gaat!

Sprookjesbos

Tja, de baby zal er nog niet veel van mee krijgen, maar het Sprookjesbos is voor iedereen te bezoeken. Grote kans zelfs dat je baby in de wagen in slaap valt, met al die wiebelige paden.

Attracties

In sommige attracties mag je baby mee, maar dat geldt niet voor alle attracties. Zo kan een (pasgeboren) baby zonder problemen mee in de Droomvlucht of de Carnaval Festival, maar om in Symbolica te mogen moet een baby zelfstandig kunnen zitten.

Babyswitch

Heb jij al eens van de babyswitch gehoord? Ik nog niet! Als je met (bijvoorbeeld) je partner en je baby in de Efteling bent en je wilt allebei in een achtbaan, dan kun je moeilijk je baby ergens achterlaten. Wat je wel kunt doen is in de rij gaan staan! Een ouder gaat in de rij staan, en een andere ouder meldt zich met de baby bij de uitgang van de attractie. Als de ouder uit de wachtrij aan de beurt is geweest, kan deze de baby overnemen bij de uitgang en mag de andere ouder (via de uitgang, dus deze hoeft niet opnieuw in de rij te gaan staan) in de attractie! Misschien wat minder gezellig dan samen in een attractie, maar wel ontzettend fijn dat je niet twee keer in de rij hoeft te staan! Wil je weten bij welke attracties dit mogelijk is? Je vindt het op de site van de Efteling.

 

Faciliteiten voor de baby

Bij elk toiletgebouw is een verschoonplaats voor baby’s en in alle restaurants kunnen flesjes verwarmd worden. Daarnaast zijn er drie ruimtes waar je rustig kan kolven.

Tips als je naar de Efteling gaat met een baby

  • Neem zelf luiers mee! De Efteling verkoopt geen luiers. (Dit geldt natuurlijk ook voor dreumesen en peuters, als die nog niet zindelijk zijn.)
  • Zet je kinderwagen op slot. Wij nemen altijd een (fiets)slot mee naar de Efteling om de kinderwagen ergens aan vast te kunnen zetten.

Meer lezen over de Efteling:

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.