Ga naar de inhoud

Onze ervaring met Avonturenboerderij Molenwaard

  • door
ervaring avonturenboerderij molenwaard

Afgelopen zomer zijn we een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard geweest. Eindelijk heb ik de tijd gevonden om er een blog over te schrijven. Wat was onze ervaring met Avonturenboerderij Molenwaard?

Fien en Teun

Mijn kinderen kennen de liedjes van Fien en Teun, en hebben de film weleens gezien. Daarom waren ze erg enthousiast toen ze hoorden dat we naar Fien en Teun toe zouden gaan. Zelf waren we ook enthousiast, want we hadden hoge verwachtingen van het park.

Entree

De kaartjes hadden we van tevoren gekocht – ik weet niet meer met welke actie, ik denk via de Albert Heijn, maar ik weet nog wel dat het tweede kaartje gratis was. Dat was een meevaller, want elke persoon van 2 jaar en ouder betaalt € 16,95 entree. Daarnaast kost parkeren € 6,50. Voor ons met zijn vijven zou dat bijna € 75 euro zijn. Omdat Hannah over enkele maanden twee wordt, zou het ons komende zomer meer dan € 90 kosten.

Het is goed om te weten dat kaartjes alleen online gekocht kunnen worden en niet aan de kassa. Door iedereen – ook door abonnementhouders – dient van tevoren gereserveerd te worden.

Maar: € 90 voor dit park voor ons gezin, is het dat waard?

ervaring avonturenboerderij molenwaardHet park

Het park was pas net open toen we daar aan kwamen, dus we konden vooraan parkeren. Fijn! Bij de ingang stonden enthousiaste medewerkers op ons te wachten en de kinderen kregen meteen een boekje met informatie en opdrachten waarmee ze een diploma konden behalen. In het park waren speeltuintjes, boerderijdieren, winkeltjes en wat attracties.

Er waren verschillende (boerenkartheater)shows in het park, maar elke keer waren wij net ergens anders waardoor we geen enkele show gezien hebben. Daarnaast verwachtten we niet dat onze kinderen lang stil zouden kunnen blijven zitten bij een show over bijen of kaas maken. We hebben daarom ook geen enkele show – behalve die van Peppa Pig – bewust opgezocht.

Leukste dingen van het park

Als je aan onze kinderen vraagt wat ze het leukst vonden aan het park, dan krijg je enkele antwoorden te horen:

  • Met een kleine elektrische trekker over een kleine trekkerbaan. Alle drie onze kinderen waren nog te klein om er alleen op te zitten waardoor er een volwassene mee moest – dat is niet zo handig als je drie kinderen hebt. Gelukkig waren opa en oma er ook bij.
  • Peppa Pig-show. Ik geloof dat die show het meeste indruk heeft gemaakt op de kinderen. Als je nu (een half jaar later) vraagt naar het park van Fien en Teun, dan kunnen ze zich de show van Peppa Pig het best herinneren… Dat is niet helemaal waarvoor we naar het park zijn gegaan.
  • Dansen met Fien en Teun. Aan het eind van de dag hebben we – eindelijk – Fien en Teun gezien.

Conclusie – onze ervaring met Avonturenboerderij Molenwaard

Heel eerlijk gezegd vond ik het tegenvallen. Onze kinderen waren te jong voor sommige shows, maar ze konden lekker spelen in de speeltuintjes en het doolhof – maar om daar nou voor naar Molenwaard te gaan? De Peppa-show vonden ze spectaculair, maar dat is natuurlijk niet het idee als je naar het park van Fien en Teun gaat. Daarnaast was het (op een vrijdag in augustus) erg druk in het park, waardoor bijvoorbeeld alle picknicktafels in de schaduw bezet waren. Bovendien was het meer dan 30 graden die dag, en was er nergens een mogelijkheid om een flesje water te vullen; overal moest voor betaald worden. (Nee, ook niet bij de toiletten; daar kwam alleen maar warm water uit de kraan.)

Gezien de prijs die je ervoor moet betalen en de ervaring die we hebben gehad, zijn we blij dat we er één keer geweest zijn. We verwachten niet dat we er nog een keer naartoe gaan, en we zullen zeker nooit de volle prijs betalen voor de toegangskaarten.

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.