Ga naar de inhoud

Onze ervaring met Happy Italy Breda

  • door
ervaring Happy Italy Breda

Uiteten met kinderen vind ik vaak lastig; waar ga je naartoe? Het was lang geleden dat we bij de Happy Italy in Breda waren geweest, en ik weet niet of er toen ook al een kleine binnenspeeltuin bij was, maar die was er nu wel. Daarom leek het ons leuk om een keer naar dat restaurant te gaan met onze kinderen. Lees hier onze ervaring met Happy Italy in Breda.

Ontvangst

Op een vrijdagmiddag in de winter waren we in de buurt toen we besloten om eens bij Happy Italy in Breda te gaan kijken. We hadden niet gereserveerd, maar er was (om kwart voor vijf) nog plaats genoeg. De medewerker die ons ontving leidde ons naar een tafel, helemaal aan de andere kant van het restaurant dan waar de speeltuin was. Ik vroeg nog of we dichter bij de speelgelegenheid konden zitten, maar dat was niet mogelijk omdat we niet hadden geserveerd.

Prijs en eten

Eerlijk gezegd schrok ik van de prijzen op de menukaart. Ik kende Happy Italy altijd als een redelijk goedkoop restaurant, maar dat was het nu zeker niet meer! Ik geloof dat ik enkele jaren geleden nog maar een euro of acht betaalde voor een bord van mijn favoriete pasta, inmiddels is dat bijna dertien euro! Ook voor een pizza waren we dat bedrag kwijt. Voor de kinderen namen we een Kinder Bueno pizza. Klonk ontzettend lekker, maar er lag overal een te dikke laag mascarpone  op, en de kinderbuenostukjes en crispy chocoladebolletjes waren beperkt. Daarnaast was een (groot) deel van de pizza zwart aan de onderkant, waardoor we dat deel maar hebben laten liggen.

Binnenspeeltuin

Het is een kleine overdekte speeltuin, vlak bij de toiletten, en afgeschermd van het restaurant. Dat laatste brengt een erg groot nadeel met zich mee, want ouders houden hun kinderen niet in de gaten. Omdat onze jongste nog geen twee jaar was, bleven wij er wel bij staan. Maar jeetje, wat schrok ik van hoe de andere kinderen speelden. Grote kinderen bekogelden iedereen – inclusief mij – met de ballen uit de ballenbak, ze duwden kleine kinderen omver en keken nergens naar. Hun ouders? Die heb ik in het half uur dat ik bij de speeltuin heb gezeten geen enkele keer gezien.

Ervaring

De tafel die we toegewezen hadden gekregen lag vrijwel achteraan, vlak bij een deur. Helaas stond deze deur open – het vroor buiten, waardoor we het snel koud kregen. Tot drie keer toe hebben we een medewerker gevraagd om deze deur te sluiten, en drie keer kregen we het antwoord dat ze dat zouden doen. Helaas heeft geen enkele medewerker dat ook daadwerkelijk gedaan.

Daarnaast kregen we het verkeerde drinken geserveerd, en sprak het personeel dat bij ons aan tafel kwam alleen maar Engels.

Bij ons vertrek waren de tafels vlak bij de binnenspeeltuin, die gereserveerd zouden zijn, nog steeds leeg. Daar hadden we dus wél kunnen zitten…

Conclusie

Na het lezen van mijn ervaring met Happy Italy in Breda kun je de conclusie al wel raden. Het personeel deed niet wat ze beloofden, de prijs was flink hoger dan we hadden verwacht, het eten viel tegen en de andere kinderen – of eigenlijk de ouders die hun kinderen niet in de gaten hielden – verpestten het voor mijn kinderen.

Nog een keer naar Happy Italy in Breda? Absoluut niet.

 

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.