Ga naar de inhoud

Onze ervaring met Kids Wonderland

  • door
ervaring met kids wonderland

Kids Wonderland is een avonturenpark in Molenschot. Er is een binnen- en een buitenspeeltuin van in totaal meer dan 3500 vierkante meter! Omdat het met de auto prima te rijden is vanaf ons huis, besluiten we om deze speeltuin eens uit te proberen. Sam was er al eens geweest met een schoolreisje en die was dolenthousiast! Wat we ervan vonden? Je leest hier onze ervaring met Kids Wonderland!

Entree

De buitenkant van Kids Wonderland lijkt op een loods, maar dat maakt niet uit; als het binnen maar een mooie speeltuin is! Er is een ruime parkeerplaats die afgesloten is met een slagboom. Ook de ingang is maar ouderwets, maar als je bij de echte entree binnenkomt, kom je meteen in de sfeer van de piraten!

De entreeprijs is wat ons betreft wat aan de hoge kant: € 10,- voor een kind vanaf 5 jaar en € 9,- voor een kind van 1 tot en met 4 jaar. Baby’s zijn gratis, maar begeleiders betalen ook € 3,- en voor het parkeren van je auto betaal je nog eens € 2,50. Met zijn vijven zijn wij aan de entree en het parkeergeld € 35,50 kwijt.

Update 2023: De prijzen zijn inmiddels verhoogd. Een kind van 2 jaar en ouder betaalt nu € 11, begeleiders betalen € 3,50 en parkeren kost € 3,00. Voor kinderen van 0 – 1 jaar staat geen prijs op de website, dus ik ga ervan uit dat zij gratis zijn. Wij zouden met zijn vijven nu € 32 kwijt zijn. Dat is minder dan vorig jaar, want Hannah is nu wél gratis. Als Hannah in mei twee wordt zijn we wel meer kwijt aan entree en parkeergeld: € 43.

Binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin ziet er mooi uit en is bij het horecagedeelte helemaal in het piratenthema ingericht. Op andere plaatsen in de speeltuin zijn er andere thema’s, zoals de onderwaterwereld – bedoeld voor kinderen tot vier jaar. Er is ook een stukje jungle, maar ook een ruimte die wat weg heeft van ruimtereizen.

kids wonderland

Er zijn meerdere glijbanen en er is voldoende mogelijkheid om te klimmen. Kleine kabelbanen binnen, grote bouwblokken, trampolines, een ballenbak… het is er allemaal! Onze kinderen hebben het prima naar hun zin!

kids wonderland

Buitenspeeltuin

Buiten kan je klimmen, er is een kabelbaan en er zijn kleine trampolines en twee springkussens. Er is genoeg te doen! Er is ook nog een midgetgolfbaan, geheel in het piratenthema, en er zijn twee kinderscootertjes waar je rondjes mee kunt rijden. Of je voor die twee laatste dingen extra moet betalen is echter niet duidelijk.

Horeca

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen, dus als je iets wil eten of drinken ben je verplicht om dat daar te kopen. En die prijzen zijn fors! Voor een kindermenu met frietjes, een snack, drinken en een cadeautje betaal je € 9,50. Een (naturel) pannenkoek kost € 7,50 en een belegd broodje kost gemiddeld € 8,50. Een kan ranja kost € 5,- en een beker ranja € 1,50. Wij beperken ons tot friet (€ 2,75 voor een normale portie) en kindertosti’s (€ 3,50 per stuk).

Helaas moest ik voor deze – vrij eenvoudige – etenswaren een kwartier in de rij staan voordat ik aan de beurt was om te bestellen. Nog eens vijfentwintig minuten later ben ik gaan vragen of het al bijna klaar was. Helaas, er waren nog steeds drie bestellingen voor die van ons. Personeelstekort misschien? Nog lang niet alle tafels waren bezet, dus echt druk was het niet. In totaal bijna een uur wachten op een kleine lunch is wat mij betreft toch echt te lang.

Conclusie – onze ervaring met Kids Wonderland

Onze ervaring met Kids Wonderland? Het is een leuke binnen- en buitenspeeltuin waar kinderen zich lang kunnen vermaken, maar het is voor ons als gezin (nog) niet voor herhaling vatbaar. Het is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. Ik vind het een leuk park voor een schoolreisje of kinderfeestje (maar wel duur!). Hoewel onze kinderen zich prima hebben vermaakt, is voor ons de hoge prijs (zowel de entreeprijs als de horeca) en de wachttijd bij de horeca een reden om er niet meer naartoe te gaan. Het zou al een groot verschil maken als we bijvoorbeeld wél ons eigen eten en drinken mee mogen nemen. Niet alleen omdat het eten daar duur is, maar ook omdat de entreeprijs erg hoog is en je zelfs als volwassene moet betalen. Als ik mijn eigen eten en drinken mee had mogen nemen, dan zou de totaalprijs van het dagje uit al een stuk lager zijn.

Misschien dat we er nog eens naartoe gaan als de kinderen wat groter zijn, zodat wij niet meer met (vooral) Hannah mee hoeven te lopen, maar ze zichzelf kunnen vermaken. Wel zou ik alleen gaan als ik korting zou krijgen, want voor deze prijs zijn er heel veel andere leuke dingen die we kunnen doen. Een andere optie is om een keer naar de bijbehorende camping te gaan – campinggasten mogen gratis gebruikmaken van Kids Wonderland!