Ga naar de inhoud

Onze ervaring met Movie Park Germany

  • door
paw patrol toren - ervaring movie park germany

Een pretpark met Paw Patrol-attracties? Dat zouden onze kinderen leuk vinden! Nadat we onze vakantie naar Duitsland geboekt hadden, gingen we op zoek naar een tussenstop ongeveer halverwege de rit. Nou, daar lag Movie Park Germany! Ik schrok van de prijzen maar bedacht gelukkig op tijd dat we dankzij ons Efteling-abonnement één keer per jaar gratis naar Movie Park Germany mogen! Lees hier onze ervaring met Movie Park Germany.

Entreeprijzen

Kinderen tot en met drie jaar zijn gratis, dat is fijn! Maar voor mijn man zouden we € 56,90 moeten betalen (iedereen vanaf 12 jaar), voor Sam € 51,90 (kinderen van 4 t/m 11 jaar) en voor mij € 29,90 – een speciale verlaagde prijs voor 65+-ers en zwangere vrouwen. Dit zijn de prijzen als we vooraf online zouden boeken, maar er zou een korting van € 14 vanaf gaan. (Op rustigere dagen lijken de kortingen wat hoger te zijn, oplopend tot € 28 in totaal.) Daarmee zouden we alleen aan entree – niet eens aan de bijkomende parkeerkosten – bijna € 125 kwijt zijn geweest.

Parkeren en entree

ingang movie park germanyTja, wij vergelijken natuurlijk alles met de Efteling omdat we daar regelmatig komen. Maar voordat we konden parkeren waren we al drie Movie Park-parkeerplaatsen gepasseerd en was nog niet duidelijk waar we moesten parkeren. We kwamen er wel door een andere auto te volgen, maar het stond niet goed aangegeven. De parkeerplaats was niet zo netjes aangelegd als we gewend zijn, en dankzij het regenachtige weer waren er grote plassen waar we omheen moesten lopen. Bovendien vond ik het nog behoorlijk ver lopen naar de ingang.

Bij de klantenservice waar we met onze Efteling-abonnementen gratis toegang zouden krijgen was het gelukkig niet druk. We kregen op vertoon van de abonnementen meteen vijf gratis tickets uitgeprint en konden daar al de parkeerkaart kopen. Dat was makkelijk!

Maar heel eerlijk; als je de ingang van Movie Park vergelijkt met die van de Efteling, ziet die eerste er behoorlijk deprimerend uit als je het mij vraagt…

Het park

movie park duitslandWe hebben niet het hele park gezien, omdat het voor ons een tussenstop was op weg naar de vakantie. Uiteindelijk zijn we er een uur of twee geweest en omdat het door het regenachtige weer rustig was, hebben we de attracties konden doen die we wilden en die (in tegenstelling tot de Efteling) allemaal vlak bij elkaar lagen.

Aan een kant van het park zijn enkele attracties in Paw Patrol-stijl gemaakt. Zo te zien was alles behoorlijk nieuw, en de kinderen waren ontzettend enthousiast toen ze deze figuren herkenden. Als zwangere vrouw mag je nergens in – zelfs niet in de rustige autootjes. Kinderen onder de vier, of onder een meter, moesten vrijwel altijd onder begeleiding overal in. Dat betekende eigenlijk dat mijn man drie keer in elke attractie zou moeten gaan (en dus ook drie keer in de rij zou moeten staan). Omdat Emily over een paar maanden vier zou worden en wel groot genoeg was (iets meer dan een meter), besloten we dat zij samen met Sam overal in mocht, zodat mijn man met Hannah kon en ze samen maar één keer in de rij hoefden te staan.

paw patrol toren - ervaring movie park germanyDe attracties

Maar hoewel het er mooi uitzag, vonden wij het nogal tegenvallen. Het ritje in de Paw Patrol Adventure Tour leek ons vergelijkbaar met de Oude Tufferbaan van de Efteling. Met vier personen in een auto een ritje maken. De grootste verschillen: in de Efteling kun je toeteren – wat de attractie een stuk leuker maakt – en in de Efteling duurt het ritje een minuut of zeven. De Paw Patrol Adventure Tour duurde nog geen twee minuten, je zag slechts drie personages tijdens de rit, en het in- en uitstappen duurde langer dan het ritje…

Voor de kinderen viel het ook tegen, want toen we vroegen of ze er nog een keer in wilden kregen we een unanieme ‘nee’ te horen. Emily vond Skye’s High Flyer geweldig, maar volgens mij kwam dat vooral omdat de attractie roze was. Deze attractie was wel leuk voor de kinderen (maar, als het wat drukker is, er is geen wachtrij? Hoe weet je waar je moet staan en wie er aan de beurt is?). Ook Zuma’s Zoomers vonden onze kinderen erg leuk, net als de speeltuin ernaast in Paw Patrol-stijl.

De Paw Patrol-toren kon natuurlijk niet ontbreken, maar dat is alleen maar voor het zicht. Je kunt de toren niet beklimmen, je kunt wel onderin naar binnen toe. Maar alleen tegen extra betaling van € 10, voor een foto met een Paw Patrol figuur.

spongebob splash - ervaring movie park germanyEen andere favoriete attractie van de kinderen was toch wel de SpongeBob Splash Bash, waarbij je in een bootje (op een rails, niet op het water) zit en er vier waterspuiters ter beschikking zijn. Maar let op: je kan niet alleen spuiten op andere bootjes, maar ook op willekeurige parkbezoekers die langs lopen. Daarnaast staan er langs de attractie ook diverse spuiters zodat de toeschouwers kunnen proberen de mensen in de bootjes nat te spuiten. Erg leuk, vooral voor Hannah omdat zij er nog niet in mocht, maar op deze manier toch een beetje mee kon doen met de attractie.

Winkels en restaurants

Wat me opviel was dat er ontzettend veel winkeltjes en restaurants waren. Of het er meer zijn dan in de Efteling dat durf ik niet te zeggen. Het verschil is dat ze hier ontzettend dicht bij elkaar zitten. En misschien ook wel grotendeels hetzelfde zijn; volgens mij waren we al vijf winkels tegengekomen met Paw Patrol-merchandise, voordat we uberhaupt bij het Paw Patrol-themagebied waren aangekomen. Ook was er bijvoorbeeld een winkel waar Harry Potter-merchandise verkocht werd.

Onze ervaring met Movie Park Germany 

spongebobpaw patrol thema - movie park germanyVoor de tussenstop tijdens onze heenreis was het pretpark een prima uitje, maar ik ben blij dat we niet vanuit Nederland een reis van (ruim) twee uur hebben gemaakt, alleen maar om het park te bezoeken – zeker niet als we de volle entreeprijs hadden moeten betalen. Op de foto’s ziet het er mooi uit, en dat is bijvoorbeeld het Paw Patrol-themagebied ook, maar als je er bent stelt het maar vrij weinig voor. Misschien dat het leuker is als de kinderen wat ouder zijn en in meer attracties mogen, maar de komende jaren zou ik er – zelfs niet met gratis kaartjes – voor een dagje naartoe rijden.

 

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.