Ga naar de inhoud

Review Beekse Bergen

  • door
beekse bergen - flamingo's

Eigenlijk gaan we bijna nooit naar een dierentuin, maar voor onze kinderen leek het ons leuk om eens wat andere dieren in het echt te zien dan de dieren op de kinderboerderij. Op naar de Beekse Bergen! Lees hier mijn review van de Beekse Bergen.

Toegangsprijzen

Gelukkig hadden we kaartjes online besteld – en geprint, waardoor we niet meer langs de kassa hoefden. Maar phoe, wat een bedrag! Voor een gezin met een baby, twee kinderen tussen drie en negen jaar oud, en twee volwassenen, ben je – inclusief parkeerkaart – al meer dan € 100 kwijt! Nu zijn dit tegenwoordig hele normale prijzen, maar ik vind het wel een flink bedrag… Omdat we online hadden besteld kregen we een paar euro korting, aan de kassa hadden we nog meer moeten betalen. (Maar woon je in de buurt en vinden je kinderen het leuk? Met een abonnement ben je al heel snel voordeliger uit!)

beekse bergen - giraffen    beekse bergen - aap

De autosafari

Omdat het regende toen we bij het park aankwamen, besloten we om eerst de autosafari te doen. (En dat was een goede keuze, want toen we na deze safari naar het park reden, stond er een lange file met auto’s die allemaal de safari gingen doen). Mijn man en ik vonden het leuk om te zien, maar de kinderen vonden het na enkele dieren nogal saai. De dieren waren ver weg, en er waren te veel dieren die ze niet kenden. De giraffen vonden ze geweldig, maar de antilopes, de gazelles en de herten vielen voor hen tegen – alles leek op elkaar. Ze kwamen voor de dieren die ze kenden; olifanten, giraffes en leeuwen. De andere dieren interesseerden hun maar weinig.

beekse bergen - flamingo's

Wandeling door het park

Na de autosafari zijn we het park in gegaan. Voor de kinderen was het ontzettend leuk om zoveel dieren die ze alleen uit boeken en van televisie kenden eens in het echt te zien. Ze hebben genoten van alle grote dieren die ze goed konden zien. Hoewel de nijlpaarden wat verder weg stonden, hebben we dankzij de grote ramen de leeuwen en tijgers heel goed kunnen bekijken.

Wel vond ik het wandelpad soms tegenvallen voor rolstoelgebruikers en kinderwagens, dus dat is iets om rekening mee te houden.

 

Safari Resort

Bij het park ligt ook een vakantiepark; het Safari Resort. Als je daar overnacht heb je echt het idee dat je op safari bent. Wakker worden tussen de wilde dieren, dat klinkt alsof je echt in de wildernis bent. Zelf hebben we hier niet overnacht – de afstand naar de Beekse Bergen vanaf ons huis is voor ons prima te doen – maar het klinkt als een unieke ervaring.

beekse bergen - leeuw  beekse bergen - leeuw  beekse bergen - tijger

Goed nieuws; er zijn nog accommodaties vrij in de zomervakantie! Toch gaan wij daar niet naartoe, want ik kan écht niet meer dan € 2000 uitgeven aan een week in een huisje, zelfs niet als je dan kan ontbijten met uitzicht op de leeuwen en onbeperkt de Beekse Bergen en enkele andere parken mag bezoeken. Ook buiten de schoolvakanties ben je al snel (meer dan) € 1200 kwijt voor een weekje op het park. Dat is voor mij echt te veel. (Tja, dit blijft een blog over besparen hè 😉 )

Beekse Bergen review; zou ik het park aanraden?

Ik vind het park absoluut een aanrader. Er zijn genoeg dieren te zien, al zijn de afstanden in het park wat aan de ruime kant voor kleine kinderen. Als ze iets ouder zijn dan zullen ze de autosafari ook geweldig vinden. Zelf zou ik wel altijd proberen om kaartjes met korting te kopen (niet alleen voor dit park trouwens, maar voor elk uitje zoals een attractiepark of dierentuin).

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.