Ga naar de inhoud

Waarom wij zo blij zijn met de iELM-pakken – een review

  • door
ielm pakken review

Ik wilde een review schrijven over de iELM-pakken, omdat ik ontzettend lang getwijfeld heb om er een te kopen. Maar de titel zegt het eigenlijk al; wij zijn ontzettend blij met deze pakken! We kochten het eerste pak voor Emily toen ze bijna een jaar was, en achteraf gezien heb ik spijt dat we voor Sam ook niet al een pak hebben gekocht. Inmiddels hebben al onze kinderen al enkele iELM-pakken versleten en ook voor Thomas ligt al een (nieuw, want die had ik dus niet bij Sam) pak klaar voor als hij komende herfst naar buiten gaat. Waarom zijn wij zo blij met deze iELM-pakken? Je leest het in deze review!

iELM.nlWat is een iELM-pak?

iELM is een familiebedrijf uit Zweden. De naam iELM is geïnspireerd op de namen van de vier kinderen van het gezin. Voor zover ik weet kun je deze kleding (nieuw) alleen online via hun eigen website kopen. De iELM-pakken die ik altijd koop zijn sofshellpakken; een soort onesie die dichtgeritst kan worden. Ze verkopen ook losse softshelljassen en -broeken, maar ook nog veel meer kleding zoals hoodies, vesten en badkleding. Er zijn zoveel verschillende kleuren dat er voor iedereen wel iets moois tussen zit. En nee, echt modieus vind ik ze niet, maar dat vind ik bij deze pakken niet belangrijk. Ik kies de pakken met de leukste printjes, en ik vind het vooral belangrijk dat mijn kinderen droog en warm blijven.

Wanneer gebruiken wij deze pakken?

De softshellpakken van iELM zijn lekker warm en daarom worden ze bij ons vooral in de herfst en de winter gebruikt. In de herfst trekken ze de pakken over hun kleding aan, in de winter doen ze er een extra vest of een jas onder als het koud is. Wanneer dragen ze deze iELM-pakken dan?

Willen de kinderen in de regen buitenspelen? Dan trekken ze deze pakken en hun regenlaarzen aan en kunnen ze heerlijk buitenspelen.

Gaan we op vakantie? Ook dan gaan de pakken mee. Of we nu gaan kamperen (het is vaak koud en vochtig in de ochtenden buiten) of naar Duitsland gaan, deze pakken gaan vaak mee.

Ook zijn we een keer in de zomer op een niet zo warme dag naar een (modder)speeltuin gegaan. Toen trokken ze over hun korte broeken en shirtjes deze pakken aan. Dat scheelt weer wassen!

Gaan we een dagje op pad, bijvoorbeeld naar de Efteling, dan dragen ze bij regen of kou ook deze pakken. Ideaal om warm te blijven en niet nat te worden. De meeste Efteling-medewerkers bij de ingang komen met positieve opmerkingen als ze onze kinderen zo warm aangekleed zien. En nog een voordeel; met deze pakken aan zijn onze kinderen makkelijker te herkennen dan met hun winterjassen aan! Zo raak je ze toch wat minder snel kwijt.

Vorige winter zijn we een keer gaan schaatsen; warme broek en jas aan, pak eroverheen en ze zijn lekker warm gebleven!

Met of zonder capuchon?

De eerste pakken die ik kocht waren met capuchon – eerlijk gezegd had ik daar helemaal niet op gelet. Tot ik een keer een bestelling deed voor Sam en Emily en er bij het uitpakken achter kwam dat er geen capuchon aan zat. Daar had ik helemaal niet op gelet! Ach, dat komt wel goed, dacht ik toen nog. Dan trekken ze er gewoon een vest of jas met capuchon onder aan als het regent. Maar heel eerlijk; een capuchon van een vest is snel doorweekt als het regent. Tegen de tijd dat Sam uit zijn pak was gegroeid kocht ik voor hem een nieuwe – met capuchon.

Inmiddels is Emily ook uit die van haar gegroeid. Normaal gesproken bewaar ik dit pak voor Hannah, maar omdat ik liever een pak met capuchon wilde verkocht ik het via Markplaats. Omdat Hannah vaak al snel de kleding aan kan die te klein is voor Emily, kocht ik voor haar alvast een tweedehands pak. Mét capuchon. Het pak van Sam zonder capuchon heb ik bewaard, maar ik twijfel of ik die echt voor Thomas ga gebruiken. Misschien koop ik voor Thomas nog wel een keer een nieuwe, met capuchon, en verkoop ik deze via Marktplaats. Dat doe ik echter alleen als ik een pak voor een mooie prijs tweedehands tegenkom, of als ik voor een van de andere kinderen ook nog een nieuw pak bij iELM zelf ga bestellen.

Welke maat kun je het beste kopen voor je kind?

De pakken van iELM vallen redelijk op maat, maar ze worden bij ons op verschillende manieren gebruikt. Hannah zit nu in maat 92 en het pak van maat 92 past goed! Maar niet meer met een winterjas eronder.

Het eerste pak dat ik kocht voor Emily was maat 86. Emily heeft het pak in maat 86 gedragen toen ze maat 74, 80 en 86 had. Daarna kocht ik de volgende voor haar; maat 92. Het pak in maat 86 ging toen naar Hannah.

Helaas was Emily vrij snel uit het pak in maat 92 gegroeid, en kon het pak alvast door naar Hannah – het pak in maat 86 kon ik toen al verkopen. Hannah heeft het pak daarom in maat 86 en 92 gedragen. Inmiddels weet ik dat het iELM-pak lang gedragen kan worden, ook al bij een maatje kleiner. Daarom koop ik niet in elke maat een pak. Voor de meiden had ik een pak in maat 86, 92, 104 en 116.

Maat 86 is inmiddels verkocht, 92 gaat komende week verkocht worden, 104 is vanaf komende week voor Hannah, die nu maat 92/98 heeft. Emily heeft nu het pak van maat 116 aan, terwijl ze normaal nog in maat 104/110 zit. 104 paste ze ook niet, maar vanwege het gebrek aan capuchon heb ik deze doorverkocht en haar alvast een nieuwe gegeven. Voor Hannah kocht ik een tweedehandspak in maat 104, maar Emily zou deze ook nog passen.

Voor Thomas heb ik maat 86 klaarliggen. Komende herfst is hij een maand of 10 en draagt hij waarschijnlijk, net als de andere kinderen op die leeftijd, maat 74. Hoewel het pak dan nog aan de grote kant zal zijn, kan hij het dan zeker al dragen. Voor hem ligt een pak in maat 110 klaar als hij groter is (maar zonder capuchon) en Sam draagt een pak in maat 122 – die heeft kledingmaat 116/122 op dit moment.

Grofweg kun je zeggen dat een pak al past als een kind één of twee maten kleiner heeft.

Wat kost een nieuw iELM-pak?

Ik heb nog nooit een iELM-pak voor de volle prijs gekocht, tegenwoordig zijn ze meer dan € 100. Er is vrijwel altijd een sale op de website, waar ik na het invoeren van de maat en het type precies kan zien wat er nog beschikbaar is. Er zitten genoeg leuke dingen tussen!

Wel is het zo dat je altijd verzendkosten moet betalen, deze zijn € 6 bij de standaardverzending. Ik probeer daarom altijd een bestelling te doen als ik meerdere pakken nodig heb – of ik bestel alvast voor volgende herfst, zoals ik nu ook voor Thomas heb gedaan. Als je drie pakken tegelijk bestelt dan vind ik de verzendkosten meevallen, maar voor één pak vind ik de verzendkosten erg prijzig.

Wist je dat het ook mogelijk is om de naam van je kind te bedrukken op het pak? Zelf doe ik dat niet, want dan kan ik de pakken doorschuiven naar een broertje/zusje én ik kan de pakken gemakkelijker doorverkopen.

iELM.nl

Tweedehands (ver)kopen

iELM-pakken kun je prima tweedehands (ver)kopen. Op Marktplaats komen geregeld bedragen van € 25 voorbij en vaak zijn deze pakken snel weg. Ik heb een pak (maat 86) verkocht voor € 20 – maar dat was in de zomer. Achteraf gezien had ik langer moeten wachten met verkopen, dan had ik er waarschijnlijk meer voor kunnen krijgen. In de herfst zijn nu eenmaal meer mensen op zoek naar zo’n pak dan in de zomer.

Ik verkocht het iELM-pak maat 104 (zonder capuchon) voor € 25 en kocht in plaats daarvan een tweedehandspak, ook via Marktplaats, in maat 104 mét capuchon voor € 16,89 inclusief verzendkosten. (Dit pak was wel duidelijk gedragen, maar dat maakte voor mij niet uit.) Ik ben benieuwd wat ik voor het pak in maat 92 ga krijgen. Het moet in elk geval verkocht worden, want ik neem het niet mee als we gaan verhuizen!

iELM-pakken; onze review

De pakken houden onze kinderen warm dankzij de softshell en droog omdat het pak waterdicht is. De pakken zijn eenvoudig af te spoelen als ze vies zijn. Ik doe ze niet (vaak) in de wasmachine, om ervoor te zorgen dat ze waterdicht blijven. De ritsen van de pakken werken allemaal nog steeds prima en zowel Emily als Hannah kon toen ze tweeënhalf was het pak zelf aantrekken. In eerste instantie vond ik de pakken vrij prijzig, en we gebruiken ze ook niet wekelijks, maar op momenten dat we de pakken gebruiken ben ik erg blij dat ik ze heb!

iELM.nl

Heb jij ook een iELM-pak voor jouw kind(eren)?

Dit artikel is niet gesponsord. Ik ben gewoon oprecht blij met deze pakken. Wel staan op deze pagina affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.