Ga naar de inhoud

Onze ervaringen met Stapelstein

  • door
stapelstein met korting - ervaringen met stapelstein

Ruim twee maanden geleden kreeg Hannah drie stenen van Stapelstein voor haar tweede verjaardag – en er liggen er (nog) vijf klaar op zolder voor pakjesavond. Hoe zijn onze ervaringen met Stapelstein?

Verwachtingen van Stapelstein

Omdat het open ended speelgoed is wisten we niet goed wat we er bij onze kinderen van konden verwachten. Volgens ons konden ze het gebruiken als krukje om op te zitten en als krukje om op te staan. Ze zouden het kunnen gebruiken als stapstenen, en ze zouden er een balletje in kunnen laten rollen – dat was ik op Instagram tegengekomen. Andere verwachtingen van Stapelstein hadden we niet. We zouden wel zien op welke manier onze kinderen ermee zouden gaan spelen.

Ervaringen met Stapelstein

Bij het uitpakken van het eerste cadeau was Hannah verbaasd. Een steen van Stapelstein? Die had ze nog nooit gezien. Wat kon ze ermee? Ze kon het op haar hoofd zetten én ze kon er het verfrommelde cadeaupapier in leggen. Oh, en daarna ontdekte ze dat ze het op de grond kon leggen en er op kon staan. Dat ze er een balletje in rond kon laten rollen, daar was ze nog te klein voor – maar Sam was erg enthousiast. Verder hebben we de kinderen zelf het speelgoed laten ontdekken, en het verbaast me hoe creatief de kinderen ermee omgaan!

Ze gebruiken de Stapelstein om op te zitten als ze aan de salontafel zitten, ze gebruiken het als krukje als ze ergens niet bij kunnen. Maar eigenlijk gebruiken ze het voor van alles tijdens het spelen! Spelen ze in het keukentje? Dan gebruiken ze het als een grote pan waar ze in gaan koken. Bouwen ze een parcours? Dan gebruiken ze het als stapstenen of opstapje. Spelen ze met hun grote knuffels? Dan is een omgedraaide steen een voerbak voor de knuffelhond. Ook gaan ze weleens zitten in een omgekeerde Stapelstein en draaien ze rondjes zo hard als ze kunnen.

Onlangs kregen we visite van vrienden en hun net één jaar oude zoontje. Hij had nog nooit Stapelstein gezien, maar hij begon er meteen op te trommelen! Dat was dan weer iets wat onze kinderen er nog nooit mee gedaan hadden – zo zie je maar dat elk kind zelf bedenkt op welke manier ermee gespeeld kan worden.

Wat een succes is dit speelgoed bij ons! Ik ben heel benieuwd wat voor creatieve dingen ze gaan bedenken als ze over een half jaar nog vijf extra stenen hebben. Ook al was dit speelgoed duur, als ik zie hoe vaak de kinderen ermee spelen en hoeveel plezier ze ermee hebben dan is het dat bedrag zeker waard! Ik zou het zelfs zonder korting kopen – maar wel via CashbackXL en/of Wissel.nl, want ik blijf natuurlijk besparen ;).

Stapelstein of wobbel?

Wat vond ik de wobbel leuk toen ik die kocht voor de kinderen! Het is al bijna vier jaar geleden dat ze die kregen voor Sinterklaas, maar heel eerlijk; er wordt vrij weinig mee gedaan. Ze gebruiken het af en toe om er een autootje over te laten rijden, maar nooit om te wobbelen. Ik denk dat het zo’n twee keer per maand gebruikt wordt, en af en toe om op te zitten. Het grootste deel van de tijd ligt de wobbel – binnen het bereik van de kinderen – te liggen en wordt er niets mee gedaan. Ik had altijd hoge verwachtingen van de wobbel, maar onze kinderen doen er bijna niets mee.

Dat is een van de redenen dat mijn man nogal sceptisch was over de aanschaf van Stapelstein. Nog zo’n stuk speelgoed voor open ended play Waarom zouden de kinderen daar wél iets mee gaan doen? Nou, als je hem nu naar onze ervaringen met Stapelstein vraagt is hij ontzettend enthousiast! Ook hij ziet hoe leuk onze kinderen ermee spelen.

Dus als ik nu zou moeten kiezen tussen Stapelstein of wobbel? Dan zou ik 100% voor Stapelstein gaan! (Ook al zijn die wat duurder.) Onze ervaringen met Stapelstein zijn zoveel beter dan met wobbel, dus als iemand twijfelt tussen wobbel of Stapelstein, dan zou ik zeker die laatste aanraden!

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.