Ga naar de inhoud

Herfstpret: buitenspelen in de herfst

  • door
buitenspelen in de herfst

De herfst is een seizoen vol kleuren, geuren en knisperende bladeren onder je voeten. Het is ook een geweldige tijd om buiten te spelen en van de natuur te genieten voordat de winter zijn intrede doet. Of je nu in een rustige buurt woont of dicht bij een park, er zijn tal van manieren waarop kinderen plezier kunnen beleven in de herfst. In deze blog ontdekken we enkele van de beste buitenspeelopties om van de herfst een avontuurlijke tijd te maken voor kinderen. Wat kun je doen als je gaat buitenspelen in de herfst?

Rijd op een step of fiets

De herfst biedt meestal nog steeds mild weer en prachtige landschappen. Neem je kleintjes mee voor een ritje op hun step of fiets. Laat ze genieten van de frisse lucht terwijl ze door de buurt cruisen en de veranderende herfstbladeren bewonderen.

Verzamel bladeren en maak kunstwerken

Bladeren zijn overal in de herfst, en ze kunnen dienen als perfect knutselmateriaal. Geef je kinderen kleine manden of tassen en laat ze bladeren verzamelen. Thuis kunnen ze bladkunstwerken maken door de bladeren te gebruiken om vormen, dieren of andere creaties te creëren.

Ga op schattenjacht

Organiseer een herfstschattenjacht in je tuin of in het plaatselijke park. Maak een lijst van herfstige items zoals eikels, kastanjes, gekleurde bladeren en dennenappels. Laat je kleintjes de lijst afvinken terwijl ze op zoek gaan naar deze natuurlijke schatten.

buitenspelen in de herfst - herfststukje maken met peuterZoek herfstartikelen voor een herfststukje

In veel (budget)winkels kun je oasis kopen, maar je kunt ook piepschuim gebruiken voor het herfststukje. Ga op zoek naar bladeren, eikels, kastanjes, dennenappels, takjes en nog veel meer en maak thuis een prachtig herfststukje. Deze activiteit is elk jaar een succes bij onze kinderen! Om het extra mooi te maken heb ik wat neppe herfstartikelen (mini pompoenen en paddestoelen) gekocht.

Maak een natuurwandeling

Ga op ontdekkingsreis in de natuur en maak een herfstwandeling. Gebruik deze gelegenheid om je kinderen bewust te maken van de veranderingen in de natuur tijdens de herfst. Laat ze de verschillende soorten bladeren en bomen identificeren en luisteren naar de geluiden van de herfst.

Is het koud buiten? Voor koude of regenachtige dagen hebben mijn kinderen een buitenspeelpak van iELM. Deze waterbestendige, softshell pakken zijn ideaal om in de herfst – of zelfs in de winter met een jas eronder – naar buiten te gaan. De kinderen hebben het niet koud en (vooral fijn voor mij) hun kleding wordt niet vies!

iELM.nl

De herfst is een prachtig seizoen om buiten te verkennen en te spelen. Met het juiste buitenspeelgoed kunnen kinderen de magie van dit seizoen ontdekken terwijl ze fysiek actief blijven en hun creativiteit stimuleren. Dus trek die jassen en laarzen aan, pak wat buitenspeelgoed en geniet van de herfstavonturen met je kleintjes! Lekker buitenspelen in de herfst!