Ga naar de inhoud

Speelgoed voor in de auto – voor peuters en kleuters

  • door
speelgoed voor in de auto

Omdat vrijwel al onze familie in de buurt woont, rijden wij niet vaak lange afstanden met onze kinderen. Als we wél een keer lang in de auto zitten (voor een dagje uit of een vakantie) houden we onze kinderen graag tevreden. We draaien regelmatig kindermuziek, wat een van de beste manieren is om ze tevreden te houden, maar bij de echt lange ritten werkt dat niet de hele tijd. Daarom hebben we autospeelgoed! Dit speelgoed ligt opgeborgen in een kast en wordt alleen gebruikt als we lang in de auto moeten zitten (langer dan 25 minuten) en/of als we op vakantie gaan! Omdat het elke keer weer ‘nieuw’ is – ze hebben er vaak een maand of langer niet mee kunnen spelen – zijn ze er altijd een tijdje zoet mee. Welk speelgoed voor in de auto wij hebben? Je leest het hier!

Fidget toys

Tja, hoe ik dit precies moet noemen weet ik niet, maar we hebben enkele fidget toys waar onze kinderen even zoet mee zijn! Zo hebben we bijvoorbeeld wacky tubes en pop it’s (of ze echt zo heten weet ik niet, maar zo noem ik ze) waar onze kinderen echt wel een tijdje mee kunnen spelen. (Al maken die wacky tubes wat meer geluid dan we hadden verwacht…) Zelf kocht ik de wacky tubes afgelopen voorjaar bij de Wibra voor € 2,49 (6 stuks) en de pop it’s voor € 0,99 per stuk bij de Action.

Busy board

Als er iets is wat veel kinderen leuk vinden is het wel het open- en dichtdoen van bepaalde dingen. Ritsen, knoopjes… en ze leren er nog van ook! Daarom kochten wij voor onze kinderen een busy board.

Het is al leuk voor de wat oudere baby’s (Hannah was elf maanden toen we naar Mallorca vlogen en kon zich er een tijdje mee vermaken), maar ook onze oudste speelt er nog graag mee.

Raamstickers

Herbruikbare stickers zijn ideaal voor achter in de auto, al is er met drie kinderen altijd een kind dat niet aan het raam zit… Maar raamstickers zijn ook herbruikbaar op speciaal karton, ideaal! Natuurlijk zijn echte stickers ook leuk, maar de raamstickers kun je bij een volgende (auto)reis opnieuw gebruiken.

Rijgkaarten

Nog zoiets waar onze kinderen wel een tijdje mee bezig zijn; rijgkaarten! Waar we thuis een stevige houten eend (helaas niet meer verkrijgbaar, de appel nog wel) hebben om te rijgen, hebben we voor in de auto rijgkaarten van Rupsje Nooitgenoeg.

Overig autospeelgoed

Daarnaast hebben we altijd wat tekenspullen en stickers bij, want ook daarmee kunnen de kinderen zich vermaken in de auto – al is Hannah daar nu nog te klein voor.

Alles wat wij als autospeelgoed hebben kan natuurlijk ook worden gebruikt als speelgoed voor in het vliegtuig en speelgoed voor op vakantie; het is niet zwaar en neemt weinig ruimte in beslag! Welk speelgoed voor in de auto hebben jullie?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.