Ga naar de inhoud

Stapelstein met korting

  • door
stapelstein met korting - ervaringen met stapelstein

Ergens vorig jaar kwam ik voor het eerst Stapelstein tegen, waarschijnlijk ergens op Instagram. Ik was meteen verkocht! Maar toen zag ik de prijs. Zo’n € 200 voor zes stenen… Dat is niets voor zo’n budgetmama als ik! Toch bleef het in mijn hoofd rondspoken.

In februari en maart dachten we alvast na over cadeautjes voor Hannahs tweede verjaardag. Verder dan wat praktische dingen (knutselspullen, rugzakje en lunchtrommel voor school) kwam ik eigenlijk niet. Stepje? Heeft ze al, want die is te klein geworden voor Sam. Loopfiets? Heeft ze al, ook van Sam. Poppenspullen? Heeft ze al – oké, een kinderstoel voor de pop zou ze wel leuk vinden, dus die hebben we op het lijstje gezet. Zullen we haar dan maar de V-tech IJscokar geven? Maar eigenlijk wilden we niet weer iets dat geluid maakt en wat altijd in het zicht zou staan…

En toen dacht ik weer aan de Stapelstein. Maar ja, dat is zo duur…

Stapelstein met korting kopen

Stapelstein is duur. Ik geloof dat ik dat als budgetmama wel mag zeggen. Maar heb je al eens op Marktplaats gekeken? Daar worden (bijna) nieuwe sets aangeboden voor nog bijna de nieuwprijs. Mochten je kinderen er niet mee spelen, of mochten ze ermee uitgespeeld zijn? Als het er nog als nieuw uitziet, kun je het zeker nog voor een mooie prijs verkopen.

Maar wat kost een set Stapelstein eigenlijk? Voor een set van zes stenen betaal je – volgens het eerste Google-zoekresultaat dat ik kreeg – € 175. Dat is ruim € 29 per steen. Bij enkele webwinkels vond ik voor deze prijs de set inclusief gratis Paas Classic – dan betaal je nog maar € 25 per steen. Op deze manier kun je Stapelstein al met korting kopen!

Voor een set van zes stenen met het balanceboard betaal je ongeveer € 209. Een los balanceboard kost ongeveer € 40. Voor een losse steen betaal je meestal € 35. Het is dus een stuk voordeliger om een set te kopen!

Stapelstein splitsen als cadeau

Tijdens de zoektocht naar een cadeau voor Hannah kwam mijn man met een idee. Inmiddels wisten wij natuurlijk dat we een vierde kindje verwachtten, maar dat was op dat moment nog niet bij anderen bekend. Eigenlijk wisten we niet wat we voor Hannahs tweede verjaardag konden vragen. En help; als we het bij ons derde kindje al niet weten, wat moeten we dan in de toekomst voor een vierde kindje vragen voor geboorte/Sinterklaas/eerste verjaardag?

Ik vertelde Kars over Stapelstein, en in eerste instantie vond hij het ook belachelijk duur – maar wél ontzettend leuk. Onze kinderen maken graag een eigen parcours, waarvoor Stapelstein ook prima geschikt zou zijn. Toen kwam Kars met een idee; waarom kopen we niet een set Stapelstein en splitsen we die op? Hannah krijgt er nu een aantal met haar verjaardag, en de rest geven we met Sinterklaas (ofwel elk kind één, ofwel voor ons vierde kindje). Op die manier zou het met de kosten ook meevallen – opa en oma betalen net als een oom en tante mee met de verjaardag, waardoor Hannah er drie zou krijgen.

De andere stenen krijgen ze in december, waarschijnlijk van het sinterklaasbudget van opa en oma. (Want, heel eerlijk; waar moeten we dat sinterklaasbudget anders aan uitgeven, vooral voor Hannah en de baby? Vorig jaar heb ik al een deel van Hannah op een spaarrekening gezet, want ik kon voor haar echt niets meer bedenken…) Dat was de ideale oplossing!

Maar toen moesten we nog op zoek naar een set Stapelstein (met korting!)

Zó scoorde ik Stapelstein met korting

Ik was al enkele weken op zoek naar een set Stapelstein. We wisten nog niet wat we er precies voor wilden betalen, maar we wisten wel dat we minimaal zes stenen wilden hebben. Het balanceboard hoefde van ons niet, dan wilden we liever een extra steen – maar de zevende steen in Paas Classic die op dat moment bij de sets was toegevoegd, die vonden we niet mooi.

Dagelijks bleef ik Google checken of ik een mooie aanbieding kon vinden. Ineens kwam ik een webwinkel tegen waar ze 10% korting gaven op Stapelstein én waren ze nog een (oudere?) set hadden van maar liefst acht stenen! Met de korting van 10% betaalden we maar € 180 voor een set van acht stenen. Dat is slechts € 22,50 per steen! Je hoeft dus niet per se te wachten tot er een set wordt aangeboden met een gratis balanceboard of een gratis steen. Af en toe een Google-sessie doen kan ook al helpen. Of kijk eens bij (ook wat kleinere) webwinkels of je bijvoorbeeld 10% korting krijgt als je je inschrijft bij de nieuwsbrief, of bij een eerste aankoop!

Vind je het bedrag te hoog? Je kunt ook overwegen om eerst een set van drie stenen te kopen.

En anders kun je altijd nog zélf extra korting regelen (bijvoorbeeld via Bol.com)! Hoe? Dat lees je hier: Altijd met korting kopen

Ben je benieuwd wat we van de Stapelstein vinden? Ik schreef een blog over onze ervaringen na twee maanden Stapelstein in huis!

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.