Ga naar de inhoud

Wat geef je bij een tweede verjaardag cadeau?

  • door
tweede verjaardag cadeau - uitgaven voor kinderen

Omdat Emily ons tweede kindje is hebben we natuurlijk al veel speelgoed in huis, ook speelgoed voor haar leeftijd. Toch waren er nog wat dingen die we graag voor haar wilden krijgen voor haar tweede verjaardag, zowel nuttige cadeaus als leuke dingen! Wat ik ook belangrijk vond was dat Emily cadeaus zou krijgen waarmee ze zélf kon spelen dus waarbij ik niet hoef te helpen of haar extra in de gaten moet houden. Omdat Emily een grote broer heeft is er natuurlijk al wat speelgoed in huis voor tweejarigen. Wat krijgt Emily voor haar tweede verjaardag cadeau?

Magnetiboek

Onze oudste heeft ook een magnetiboek en daar kan hij zelf goed mee spelen! Hij heeft echter een versie met veel kleine magneetjes en wat moeilijkere voorbeelden. Het speelgoed is eigenlijk pas voor kinderen vanaf drie jaar, maar met de eenvoudigere versie kan Emily al prima overweg! Als je de originele magnetibook wat prijzig vindt; bij de HEMA hebben ze een goedkopere versie en ook bij de Zeeman hebben ze af en toe vergelijkbare exemplaren!

Dekbedovertrek

Omdat Hannah met Emily’s verjaardag bijna vijf maanden was en bijna uit haar wiegje gaat groeien moest er doorgeschoven worden met de bedden. Sam slaapt nu in een eenpersoonsbed op een nieuwe kamer en Emily mag na haar tweede verjaardag in het peuterbed gaan slapen. Daarvoor wilden we wel een leuk dekbedovertrek hebben, dus die hebben we voor haar gevraagd.

Smartmax

Smartmax is een succes hier in huis. We hadden alleen een beginnersset en omdat er regelmatig samen mee gespeeld wordt (lees; ruzie maken om elk stukje) hebben we een uitbreidingsset gevraagd. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer anderhalf jaar, en Sam – die inmiddels drieënhalf is – vindt het ook nog steeds leuk!

Knutselspullen

Knutselspullen komen altijd van pas. Ik heb graag stickers, kleurboeken en verf op voorraad. Soms verven ze een paar weken niet, en daarna weer bijna dagelijks. Ook stiften, potloden en vouwblaadjes zijn altijd handig om in huis te hebben.

Schoolspullen

Na de tweede verjaardag kan een peuter meestal beginnen op een peuterspeelzaal of voorschool. Vaak heb je hiervoor nieuwe spullen nodig, zoals een rugzakje, lunchtrommel en fruitbakje. Ideale cadeautjes om te vragen! Je dreumes vindt het waarschijnlijk leuk om te krijgen en je gaat het sowieso nodig hebben.

Puddle Jumper

Het voordeel van twee kinderen die maar anderhalf jaar in leeftijd schelen is dat je veel spullen kunt doorschuiven, maar dat geldt helaas niet voor alles. Voor onze oudste zoon hebben we een Puddle Jumper voor als we gaan zwemmen, en voor Emily hadden we die voor de vakantie natuurlijk ook nodig!

 

Duplo

Duplo hadden we al genoeg. Afhankelijk van hoeveel duplo je al in huis hebt kan het leuk zijn om een extra set te vragen. Elk jaar komen er weer nieuwe sets uit! Omdat wij inmiddels voldoende hebben – vinden we zelf – krijgt ze alleen een bouwplaat voor haar tweede verjaardag cadeau zodat Sam en Emily apart van elkaar kunnen bouwen, want we hebben nu maar één bouwplaat. Hoewel Emily nog leuk met de duplo speelt, merken we dat Sam al bijna toe is aan Lego. Mocht je nog geen duplo hebben dat weet ik niet of ik dat nog zou geven bij een tweede verjaardag.

Poppenspullen

Emily had al een pop, maar had nog vrij weinig poppenspullen. Een poppenwagen, poppenbedje of een buggy? Ze zou alles leuk vinden. Maar ze was ook al tevreden met de kleinere dingetjes zoals een flesje en een potje. Ook de poppenslaapzak was een succes. Slaapzak aan, pop in bed, pop uit bed, slaapzak uit; Emily vermaakt zich er goed mee!

 

Wat geef jij bij de tweede verjaardag cadeau?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.