Ga naar de inhoud

4 andere manieren om geld te besparen op boodschappen

  • door
Geld besparen op boodschappen - bezuinigen op boodschappen

Iedereen kent de standaardtips inmiddels wel: maak een lijstje voor je naar de supermarkt gaat, ga niet naar de supermarkt als je honger hebt, maak een weekmenu, koop seizoensgroenten en -fruit, et cetera. Maar ik deel met jou vier andere manieren om te besparen op boodschappen.

  1. Too Good To Go

Steeds meer mensen hebben ervan gehoord (is dat de reden dat ik elke keer te laat ben om een Lidl Too Good To Go-pakket te redden?): Too Good To Go. Met deze app kun je eten redden dat anders zou worden weggegooid! Voor een goedkopere prijs (bijvoorbeeld € 2,99 in plaats van minimaal € 8,99 of € 4,99 in plaats van minimaal € 14,99) krijg jij het eten dat over is. Vaak zijn deze producten nog prima de volgende dag te eten óf je kunt ze natuurlijk invriezen. Soms ben ik niet zo’n fan van Too Good To Go, maar inmiddels weet ik hoe ik met de juiste Too Good To Go-pakketten geld kan besparen op boodschappen.

  1. Afprijzingen in de supermarkt

Vrijwel elke supermarkt maakt gebruik van afprijzingen. Bij de meeste Jumbo’s vind je in een (koel)bak producten, die dezelfde dag nog op moeten, met een flinke korting. Zo heb je vaak producten met meer dan 50% korting! Bij de Albert Heijn (en sinds 2023 ook bij Jumbo en Plus) kun je brood kopen van de dag ervoor, maar dan moet je wel op tijd in de winkel zijn! Net na openingstijd ligt er vaak nog brood van de vorige dag (een heel brood voor € 0,50 of € 0,75, een half brood voor € 0,25 of € 0,50), maar als je een uurtje later komt is dat waarschijnlijk op! Daarnaast hebben ze ook verspil-me-niet-zakjes op de groenteafdeling. Deze zakjes kosten € 1 per stuk en de inhoud verschilt altijd.

Ook bij andere supermarkten (Coop, Plus, Lidl) maken ze gebruik van bijvoorbeeld 35%-korting-stickers die ze, vaak pas aan het eind van de (mid)dag, plakken op producten die diezelfde dag nog verkocht moeten worden. Maar meestal zijn deze etenswaren ook de volgende dag nog te gebruiken, of je kunt het invriezen.

  1. Foodello (maar er zijn ook andere sites)

Bij Foodello (maar ook bijvoorbeeld Butlon) kan je houdbare producten kopen met flinke kortingen. Zo hebben ze een tijdje elke dag andere producten voor slechts € 0,01 aangeboden, maar heb je ook de 1+2 gratis-weken, waarbij je twee producten gratis krijgt als je er één – toch al goedkoop – koopt. Bij Foodello verkopen ze zowel tussendoortjes (denk aan Tony Chocolonely), maar ook drinken, ontbijtproducten en soepen. De producten worden bij je thuis bezorgd door PostNL (en vanaf € 39 is dat zelfs gratis!)

  1. Cashback

Via cashback-acties kun je gratis producten scoren. Je moet deze wel eerst betalen en na het insturen van de bon (in de meeste gevallen) krijg je het geld van het product terug op je rekening gestort! De bekendste cashback-app is waarschijnlijk Scoupy, waar je in de app kunt zien van welke cashback-acties je gebruik kunt maken. Let wel op de beschrijving van de cashback; vaak krijg je niet het hele bedrag terug, maar bijvoorbeeld 50%, of er staat bij “Probeer voor € X”.

En ken jij Woolsocks al? Die ga ik binnenkort uitproberen!

Op welke andere manieren probeer jij nog geld te besparen op boodschappen?

Lees hier meer over besparen op je boodschappen:

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.