Ga naar de inhoud

Bespaarchallenge januari 2022

  • door
bespaarchallenge - albert heijn - hoe ik mijn boodschappen doe - uitgaven boodschappen

Begin januari vertelde ik over mijn bespaarchallenge; zo goedkoop mogelijk boodschappen doen, maar wel gezond blijven eten. Vandaar dat ik per categorie wil gaan kijken wat ik nu eigenlijk uitgeef aan boodschappen.

 

Uitgaven in december

Groenten en fruit            21%

Brood, beleg en zuivel   32%

Avondeten                         17%

Lekker eten                      30%

 

Uitgaven in januari

Groenten en fruit            21%

Brood, beleg en zuivel   38%

Avondeten                         32%

Lekker eten                      9%

 

Oeps, wat een verschil! Wat gaven we in december veel uit aan lekker eten (logisch ook, met zoveel feestdagen in een maand) en dat deden we echt niet in januari. Hoe dat kwam? Geen idee! Was er veel over van december? Zijn we onbewust gezonder gaan eten als goed voornemen? Ik durf het niet te zeggen… Ben heel benieuwd hoe het in februari gaat! Ik wil nog twee maanden vergelijken voordat ik echt kan zien wat ik gemiddeld aan deze categorieën uitgeef.

 

Onder groenten en fruit valt al het groenten en fruit – ook het deel dat bedoeld is voor het avondeten. Brood, beleg en zuivel is voornamelijk voor het ontbijt en de lunch, maar yoghurt wordt ook wel als toetje na het avondeten gegeten. Avondeten is alle ingrediënten – behalve de groenten – voor het avondeten en lekker eten is alle lekkere tussendoortjes, maar ook alle extra’s voor bijvoorbeeld de lunch (zoals Danerol of knakworstjes).

 

Nog meer besparen op boodschappen?

Hoewel we vinden dat we al behoorlijk goedkoop boodschappen doen, willen we graag nóg meer besparen op de boodschappen. Om dat voor elkaar te krijgen hebben we eind januari de cursus van Porterenee aangeschaft. Ik ben benieuwd of we hiermee nog goedkoper boodschappen gaan doen!