Ga naar de inhoud

Uitgaven voor kinderen: wat gaf ik het afgelopen jaar uit aan… kleding, luiers en vakanties?

  • door
uitgaven voor kinderen - wat geef ik uit aan kleding?

Een jaar geleden zette ik alle kosten op een rijtje die ik in het schooljaar 2021/2022 kwijt was geweest aan de kinderen. Want wat kost een kind nu echt? Ook dit jaar heb ik dat weer gedaan! In deze blog vind je de uitgaven voor kinderen voor kleding, luiers en billendoekjes, en vakanties voor de kinderen. Hierna volgen nog twee blogs over andere uitgaven voor kinderen van het afgelopen jaar (denk aan speelgoed, dagjes uit, verjaardagen en meer) en uiteindelijk vergelijk ik de uitgaven met vorig jaar. Een jaar geleden had ik namelijk een verwacht budget gegeven wat ik uit zou geven. Ik ben zelf ook heel benieuwd of ik binnen dat budget gebleven ben – al weet ik van enkele categorieën al zeker dat dat niet zo is! Laten we beginnen met deze blog: wat gaf ik afgelopen jaar (schooljaar 2022/2023) voor de kinderen uit aan luiers, vakanties en kleding?

… luiers en andere verzorgingsproducten?

Afgelopen jaar had ik grotendeels maar één kind in de luiers, en dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten! Nou ja, dat dacht ik tenminste, want toen ik het totaalbedrag van bijna € 600 zag staan moest ik toch even slikken. Was dat echt zoveel? Ruim de helft daarvan werd besteed aan luiers voor Hannah, maar Emily was een jaar geleden nog niet zindelijk en Sam in de nacht ook niet. Bovendien gaat het ook om andere verzorgingsproducten, zoals tandenborstels, paracetamol en zonnebrand – en aangezien onze kinderen snel last hebben van uitslag, koop ik wat duurdere zonnebrand waar ze wel tegen kunnen. Gemiddeld gaf ik voor Hannah € 27 per maand uit aan luiers.

… vakanties voor de kinderen?

Afgelopen jaar zijn we vaker op vakantie geweest dan we hadden gepland. In september gingen we naar de Beerze Bulten – maar die was toen al betaald. In oktober gingen we een weekendje naar de Wondermolen, in mei kampeerden we enkele dagen en in juni betaalden we alvast onze zomervakantie naar Duitsland vooruit. Totaalbedrag voor de kinderen voor al deze vakanties: € 1318. Als je dat deelt door drie kinderen, en dan bedenkt dat dat het bedrag is voor drie (korte) vakanties, dan kom je op € 146 per kind per vakantie. Dat valt toch nog wel mee?

… kleding en schoenen?

Kinderen groeien en hebben altijd wel nieuwe schoenen of nieuwe kleding nodig. In totaal waren de uitgaven voor kleding voor kinderen afgelopen jaar € 1261,78 (inclusief schoenen). Daarvan was bijna € 550 voor Sam, minder dan € 500 voor Emily, en bijna € 250 voor Hannah. Gemiddeld per maand is dat iets meer dan € 45 voor Sam, € 40 voor Emily, en ruim € 20 per maand voor Hannah. Dat is toch niet zo veel?

Ben je benieuwd naar de andere overzichten? Je leest ze hier:

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.