Ga naar de inhoud

Waarom ik bij de Nettorama boodschappen doe – het is daar écht goedkoper

  • door
is Nettorama goedkoop

Als je echt vriendelijk geholpen wilt worden als je boodschappen doet, dan zou ik niet naar de Nettorama gaan. Er werken – voor zover ik heb gemerkt – weinig aardige medewerkers. Vooral in de avonduren vind je daar alleen wat vakkenvullers die nog op de middelbare school zitten. Die zijn vooral met elkaar aan het kletsen en hebben weinig zin om klanten te helpen. (Er zijn natuurlijk uitzonderingen, want er zijn enkele caissières die ik op maandag- of woensdagochtend weleens zie die zeker wel klantvriendelijk zijn. Maar over het algemeen vind ik dit niet een winkel waar ik vriendelijk geholpen word.) Toch zijn er redenen waarom ik wél naar de Nettorama ga.

  1. Folderaanbiedingen

Het gebeurt niet elke week, maar soms heeft de Nettorama in een week meerdere goede aanbiedingen. Zo was de Campina houdbare melk daar laatst in de aanbieding: 2×1 liter voor € 1,49. Dat was goedkoper dan de actie die de Coop die week had (2+2 gratis). Deze aanbieding heb ik dan ook bij de Nettorama goed ingeslagen! Af en toe is daar het Page-toiletpapier in de aanbieding (€ 3,49 voor een pak met 16 rollen), of Wasa Volkoren – die dan goedkoper is dan een tweede-gratis-actie bij een andere supermarkt. Als je op deze momenten een flinke voorraad koopt van deze houdbare producten, kun je in andere weken (veel) geld besparen!

  1. Producten die goedkoper zijn

Sommige producten zijn bij de Nettorama echt goedkoper dan bij andere supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn. Zo is de bekende Garlan Roomkaas (op het moment dat deze blog geschreven wordt) € 1,15 bij de Albert Heijn en de Plus, € 1,12 bij de Jumbo en € 1,21 bij de Coop. Een dag voor deze blog werd geschreven, betaalde ik bij de Nettorama slechts € 0,85 voor een bakje! (Tja, nog steeds veel duurder dan de € 0,69 die de roomkaas vroeger overal kostte, maar toch een stuk goedkoper dan bij andere winkels.)

Zo is ook de diepvriesbroccoli bij de Nettorama (per kilo) goedkoper dan bij de andere supermarkten. Daarnaast betaalde ik voor een zak macaroni van 1 kilo slechts € 0,89! Zo goedkoop heb ik geen enkele pastasoort de afgelopen tijd nog gezien bij andere supermarkten. Zo zijn er voor mij enkele producten die hier écht goedkoper zijn. Ik rijd er niet speciaal voor naar de winkel toe, maar als ik bij de Nettorama kom voor bepaalde folderaanbiedingen, dan neem ik deze producten altijd als voorraad mee!

  1. Groente en fruit

Groente en fruit is bij de Nettorama goedkoper dan bij veel andere supermarkten. De prijzen van groente en fruit zijn vergelijkbaar met andere budgetwinkels zoals Aldi en Lidl. Regelmatig gaat het per product maar om € 0,05 tot € 0,10 verschil met de Albert Heijn of de Jumbo, maar als je dat optelt dan maakt het zeker een (groot) verschil!

  1. 10% korting bij twee of drie dezelfde A-merk-producten

Bij diverse A-merk-producten, variërend van smeerkaas tot chips tot bier, geldt altijd de volgende actie: bij aankoop van twee (of soms drie) stuks krijg je 10% extra korting. Dat tikt lekker aan! Nu kopen wij niet veel A-merk-producten, maar als je dat wél doet, dan kan het je veel voordeel opleveren.

Laatst hadden we een feestje en hadden we daarvoor een kratje bier nodig. Een kratje Hertog-Jan kost bij de Albert Heijn normaal gesproken € 17,99, maar was nu in de aanbieding: met 25% korting was de krat bier nog € 13,49. Is dat een goede aanbieding? Bij de Nettorama kost dezelfde krat bier standaard € 14,43. Maar als je er twee koopt krijg je 10% extra korting, waardoor één krat bier maar € 12,99 kost! (Uiteindelijk zijn we toch voor de Albert Heijn gegaan, omdat die toch al kwam bezorgen en we die week bij de Nettorama geen andere producten nodig hadden. Daarnaast hadden we aan één krat meer dan genoeg voor het feest.)

Meer lezen over besparen op je boodschappen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.