Ga naar de inhoud

Waarom ik geen fan meer ben van Too Good To Go

  • door
Too Good To Go

Af en toe koop ik een pakket van Too Good To Go. Maar waar ik een jaar geleden nog ontzettend enthousiast was over de inhoud van de pakketten, kan ik de meeste pakketten nu alleen maar negatief beoordelen. Soms is er weinig variatie, een andere keer is het het geld (eigenlijk) niet waard.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go is een app waarbij je aan het eind van de dag bij een lokale ondernemer een voedselpakket kan kopen. In dit pakket zit eten dat bijna niet meer houdbaar is en daarom voor een lager bedrag wordt verkocht. Too Good To Go is bedacht om voedselverspilling tegen te gaan. Het is een verrassing wat er precies in je pakket zit.

Too Good To Go, een jaar geleden

Zie je onderstaande foto’s, met vier verschillende Too Good To Go-pakketten? Dit is wat je een jaar geleden ongeveer kreeg voor slechts € 4,99 bij de COOP. Een volle tas – vaak verpakt in een bananendoos – met veel producten.

         

Een pakket van de Makro van € 4,99? Dat zag er zo uit: (En de pakketten waren weleens nóg groter)

En de groente- en fruitpakketten van € 2,99 de Lidl (die vaak binnen enkele minuten zijn uitverkocht)? Die zagen er zo uit:

Too Good To Go, nu

Tegenwoordig lijkt de inhoud van de boxen gehalveerd te zijn en redden ze het oorspronkelijke bedrag maar nét – of gewoon niet. Check de foto’s hieronder om te vergelijken.

Natuurlijk moet je geluk hebben met de inhoud van de box en is het eigenlijk bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan, toch vind ik het tegenwoordig het geld niet meer waard om een box aan te schaffen. Zo hebben ze bij de COOP de inhoud gehalveerd omdat ze tegenwoordig rekenen met de oorspronkelijke prijzen in plaats van met de kortingsprijzen. Waar je dus eerst € 4,99 uitgaf en een box kreeg met artikelen die na afprijzing € 14,99 waard waren, krijg je tegenwoordig een box met artikelen die vóór afprijzing € 14,99 waren. Zo had ik laatst een box met allemaal afgeprijsde artikelen waar ik met de kortingsstickers € 9,08 voor betaald zou hebben. Deze box had ik nu voor € 4,99 gekocht – naar mijn idee is het dan niet de beloofde € 14,99 waard omdat je zelf de producten voor veel minder had kunnen kopen.

Too Good To Go

Ook bij de Lidl is de waarde van het pakket naar beneden gegaan – maar is het nog wél boven de aangegeven prijs. Het grootste verschil zit toch in het aantal producten dat je krijgt. Waar je eerst een grote doos met groenten en fruit kreeg, krijg je nu een kleine doos. Toch vind ik deze box nog wel het geld waard, maar de waarde is minder dan een tijdje geleden.

Pech of geluk

Of je hebt gewoon pech, zoals bij de Makro weleens gebeurt. In plaats van meerdere artikelen krijg je dan bijvoorbeeld één groot stuk vlees; een kilo hertenbout. Oorspronkelijke waarde: € 33,-, nu voor € 4,99. Een goede deal zou je zeggen, maar in een Too Good To Go-box verwacht ik wel iets meer variatie dan een groot stuk vlees en (in dit geval) een klein stukje brie erbij. Een andere klant had bijna hetzelfde (bijna een kilo hertenbout en daarnaast één filetlapje). Hoewel deze box zeker voldoet aan de aangegeven oorspronkelijke waarde, heb ik liever een box met meerdere producten. Bij de Makro kun je naar mijn mening pech of geluk hebben met een box. Tegenwoordig hebben wij vaker pech dan geluk…

Ga ik nog een pakket kopen?

Koop ik nog eens een Too Good To Go-box? Vast wel, want ik blijf het leuk vinden om nieuwe dingen te proberen en om op deze manier te helpen de voedselverspilling tegen te gaan. Voor mijn eigen portemonnee hoef ik het eigenlijk niet meer te doen, want de waarde van de boxen van tegenwoordig voldoet voor mij niet, en daarnaast zit er altijd wel iets in waar je op korte termijn niets mee kunt of iets wat je écht niet lust.

Wil je écht besparen op boodschappen? Kijk dan elke keer bij de kortingsbakken van de supermarkt. Onder andere Lidl en Jumbo hebben in veel filialen een bak waarin producten liggen die je voor weinig geld kunt kopen omdat de houdbaarheidsdatum bijna verstreken is. Zo kocht ik onlangs 1,2 kilo pompoenblokjes bij de Lidl voor € 0,75 en scoorde ik in diezelfde winkel eens een chocoladetaart uit de vriezer voor € 1,00! Helaas zijn de bakken – als ik in een supermarkt kom – meestal vrij leeg, maar ik weet dat je hier goede koopjes kunt scoren! (Al vind ik de afgeprijsde producten bij de Jumbo soms nog steeds te duur…)

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.