Ga naar de inhoud

Waarom ik gestopt ben met boodschappencategorieën

  • door
boodschappen duurder - gemiddelde kosten boodschappen doen - boodschappen 2023 gestegen

Eind vorig jaar begon ik enthousiast met het bijhouden van de boodschappenuitgaven. Ik hield altijd al bij hoeveel ik uitgaf, maar sinds december gaf ik ook aan wat ik per categorie (groente en fruit, zuivel, lekkere dingen, et cetera) uitgaf. Inmiddels ben ik daarmee gestopt. Toen mijn man in februari boodschappen ging doen omdat ik ziek op bed lag, raakte ik het overzicht kwijt. Alle totaalbedragen weet ik, en hoewel hij de kassabonnen netjes bewaarde is het me niet gelukt om alles per categorie bij te houden.

Boodschappencursus

Daarnaast hebben we in januari een boodschappencursus aangeschaft; hoe kunnen we nóg goedkoper boodschappen doen? We hadden verwacht dat we er weinig van zouden leren, omdat we al behoorlijk prijsbewust boodschappen deden, maar inmiddels is gebleken dat ook wij nog kunnen besparen op de boodschappen.

Voortaan houd ik weer de totaalbedragen bij en wie weet ga ik in de toekomst nog eens iets met die boodschappencategorieën doen.

Meer weten over besparen op je boodschappen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.