Ga naar de inhoud

Goedkope kinderboeken kopen

  • door
goedkope kinderboeken kopen

Onze kinderen zijn dol op lezen. Nou ja, in elk geval dol op plaatjes kijken en doen alsof ze lezen. Zou dat komen omdat wij al dagelijks voorlezen sinds de oudste drie maanden was? Misschien heeft dat geholpen, ze vinden het in elk geval allemaal leuk! Inmiddels hebben we stapels boeken in huis – waarvan het grootste deel toch wel versleten is. Het enige nadeel van kinderboeken? Dat ze zo duur zijn… Ik probeer daarom altijd leuke, maar goedkope kinderboeken te kopen. Waar doe ik dat?

Boekenvoordeel

Vrijwel altijd als ik in het winkelcentrum ben, loop ik even bij de Boekenvoordeel naar binnen toe. Welke boeken (en spelletjes) zijn er nieuw? Zit er nog iets leuks tussen voor de kinderen? Hoewel ik probeer te besparen op de uitgaven voor kinderen, kan ik het soms niet laten om iets nieuws te kopen wat de kinderen eigenlijk niet nodig hebben. Bij de Boekenvoordeel heb je boeken van bijvoorbeeld populaire tv-series voor lagere prijzen dan bij de bekende boekenwinkels. Misschien dat het de wat oudere boeken zijn, maar dat maakt voor mijn kinderen niet uit. Die merken (nog) niet of het een boek van vorig jaar is of de nieuwste uitgave! Zo scoorde ik afgelopen zomer voor een spotprijs een boekenpakket. Er is een ruime keuze, zowel online (gratis verzending vanaf € 20) als in de winkel, en vaak hebben ze ook combinatieacties of leegverkoopacties. Daarnaast zijn bijvoorbeeld vriendenboekjes hier vaak ook goedkoper dan bij een speelgoedwinkel of bekende webshop. Bovendien verkopen ze ook knutselspullen van bekende series, zoals Paw Patrol, Frozen, Spiderman, Dribbel en nog veel meer.

Kinderboekjes.nl

Ook bij Kinderboekjes.nl kun je tegen goedkopere prijzen leuke boeken vinden. Wel hebben ze, net als bij Boekenvoordeel, vooral ‘oudere’ boekjes. Zoek je bijvoorbeeld een boekje van K3? Dan vind je alleen boekjes met de ‘oude’ K3. Wel vind je hier volop vakantieboeken (voor kinderen van alle leeftijden) en boekenpakketten voor leuke prijzen. Bovendien zijn de verzendkosten al gratis bij een bestelling vanaf € 15!

Kruidvat / Trekpleister

Bij Kruidvat en Trekpleister hebben ze vaak leuke kinderboeken in het assortiment. En nee, dat zijn niet de nieuwste, populairste kinderboeken. Maar wél boeken van figuren waar kinderen dol op zijn. Boekjes van Juf Roos, Buurman en Buurman, Donald Duck en, onze favoriet, Bobbi! Waar je bij Boekenvoordeel € 3,99 betaalt voor een (karton) boekje van Bobbi, is dat bij de Kruidvat of Trekpleister vaak maar € 2,99. (Laatst waren ze zelfs in de aanbieding; twee boekjes voor € 5!) . Hier kun je echt goedkope kinderboeken kopen.

Ook kocht ik afgelopen jaren bij Kruidvat voor slechts € 2,99 de boekjes van Sinterklaas en Kerstmis van Bobbi, terwijl je daar bij Boekenvoordeel € 5 voor betaalde en bij de bekende webshops zelfs € 8,99!

Het nadeel is dat ze niet altijd boekjes hebben, en zeker niet boekjes waar je naar op zoek bent. De nieuwste boeken staan niet in de schappen bij deze drogisterijen, en ook staan er vaak onbekende boeken tussen – maar wel voor lage prijzen. Daarnaast zijn de boekjes meestal alleen in de winkel verkrijgbaar en niet online, en verschilt het assortiment per filiaal.

Alternatief voor boeken kopen: de bibliotheek

Wil je liever geen (goedkope) kinderboeken kopen? Dan is er natuurlijk altijd nog een (voor kinderen) gratis alternatief; de bibliotheek! Er is meer keuze dan in bovengenoemde winkels, voor alle leeftijden. Hier vind je ook de nieuwste boeken (al moet je die vaak wel reserveren omdat ze anders uitgeleend zijn). En wil je een boekje voor bijvoorbeeld een seizoen of feest(dag)? Zorg dan dat je op tijd bent, want bij ons zijn vaak bijna alle sinterklaasboekjes voor aankomst van de goedheiligman al uitgeleend, en tegen de tijd dat het sneeuwt zijn ook alle winterboekjes uitgeleend.

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.