Ga naar de inhoud

Sinterklaasboekjes voor de jongste kinderen

  • door
sinterklaasboekjes

Sinterklaas – een spannende tijd voor alle kinderen. Nog niet voor de baby’s en de jongste dreumesen die er nog niets van begrijpen, maar wel voor de peuters en de kleuters! Wij proberen onze kinderen altijd voor te bereiden op spannende dingen, bijvoorbeeld door boekjes voor te lezen over wat er gaat gebeuren. Zo hebben we een paar leuke sinterklaasboekjes!

Welke boekjes over Sinterklaas hebben wij?

Van alle boekjes over Sinterklaas die wij thuis hebben is het boekje van Bobbi (Bobbi zet zijn schoen) het boekje dat het vaakst voorgelezen wordt. Boekjes van Bobbi zijn eigenlijk altijd leuk! De rijm en het ritme zorgen voor herkenbaarheid voor kinderen en zelf vind ik het leuk om deze boekjes voor te lezen.

Het boekje van Bobbi beschrijft een realistisch verhaal over het zetten van een schoen – de spanning die avond en de blijdschap bij het vinden van een cadeautje de volgende ochtend. Een perfect boekje om onze kinderen voor te bereiden om hun schoen te mogen zetten! (Al krijgen ze bij ons echt niet altijd een cadeautje in hun schoen.)

Ook het boekje van Woezel en Pip is favoriet. Ik kocht dit boekje dit jaar voor slechts een paar euro bij de Kruidvat. Het verhaal gaat over Woezel en Pip die op de staf van Sinterklaas mogen letten! Maar dat blijkt moeilijker te zijn dan ze dachten…

Daarnaast hebben we een boekje van Dikkie Dik waarin drie korte verhaaltjes staan die met Sinterklaas te maken hebben. Dit boekje bladeren de kinderen liever zelf door, ze vinden de verhaaltjes die erin staan leuk maar niet zo leuk als de vorige twee boekjes over Sinterklaas die ik genoemd heb.

Meer boekjes?

Ik zou graag meer sinterklaasboekjes willen hebben, maar vind het zo jammer dat ze maar ongeveer een maand per jaar gelezen worden. Toch zou ik voor volgend jaar graag nog één of twee boekjes over Sinterklaas kopen, misschien ook een boekje voor iets oudere kinderen.

Welke boekjes over Sinterklaas zijn bij jouw kinderen favoriet?

 

 

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.