Ga naar de inhoud

Besparen op een kinderfeestje

  • door
besparen op uitnodigingen voor kinderfeestjes - besparen op kinderfeestje

Weer een kindje erbij betekent straks ook: elk jaar weer een kinderfeestje erbij! Hoewel wij tot nu toe nooit een feestje op een andere locatie gevierd hebben, zie ik dat de komende jaren wel een keer gebeuren. Want: een groep drukke jongens heb ik liever op een locatie waar ze zich kunnen uitleven, dan bij ons in huis. Bovendien zitten we rond Sams zesde verjaardag waarschijnlijk midden in een verbouwing en/of verhuizing, waardoor een andere locatie (ondanks dat het duurder is) wel erg aantrekkelijk klinkt! Toch probeer ik altijd te besparen op een kinderfeestje, lees hier hoe ik dat doe!

  1. Cakemix in plaats van cupcakemix

Heb je in de supermarkt weleens gekeken wat een pak cupcakemix kost? En wat een pak cakemix kost? Ik heb het even voor je opgezocht op de website van de Albert Heijn:

Mix voor cake (400 gram, AH merk) kost € 0,89. Daarbij moet je nog 200 gram margarine (€ 0,60, budgetmerk) en vier eieren (€ 0,96, budgetmerk) toevoegen. In totaal ben je dan € 2,45 kwijt.

Mix voor cupcakes (300 gram, AH merk) kost € 1,39. Daarbij moet je zelf nog 100 gram margarine (€ 0,30) en 2 eieren (€ 0,48) toevoegen. Dat kost je in totaal € 2,17.

Cupcakemix goedkoper? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt! Uit een pak cakemix haal ik bijna 36 cupcakes, uit een pak cupcakemix komen er volgens de omschrijving 10 – al lijkt me dat erg weinig en denk ik dat ik er gezien de inhoud van de verpakking eerder 16 uit zou kunnen halen. Maar dat is nog altijd de helft minder dan bij de cakemix!

Sinds deze ontdekking heb ik dan ook nooit meer cupcakemix gekocht, maar koop ik altijd cakemix. Met zoveel mensen in huis komen de resterende cakejes wel op, of de kinderen mogen ze versieren en mee naar huis nemen!

(En ja, je moet dan wel zelf voor de vormpjes zorgen, maar dan ben je nog steeds goedkoper uit 😉 )

  1. Besparen op taart

Je kunt ervoor kiezen om een prachtig versierde taart te bestellen. Voor 16 personen ben je al snel minimaal € 35 kwijt (bij een patisserie), of € 55 als je voor een prachtig beklede taart bij een taartenwinkel gaat. Ook bij bijvoorbeeld de HEMA ben je al bijna € 30 kwijt voor een taart voor 16 personen. Eerder heb ik vergeleken wat het kost als je zelf een taart maakt, maar zelfs dan ben je – vind ik – nog veel geld kwijt. Bij de Albert Heijn verkopen ze (gesneden) cakes voor 17 personen – voor slechts € 2,99. Bus slagroom erbij, eventueel wat sprinkles als versiering (of gewoon hagelslag) en je bent voor veel minder geld klaar!

  1. Bij veel kinderfeestjes hoort ook iets te eten. Friet en snacks halen? Voor een snack betaal je tegenwoordig al € 3, dat eten moet goedkoper kunnen!

Oké, het is meer werk, maar heb je al eens gedacht aan pannenkoeken? Met een liter melk, een pak bloem en wat eieren ben je voor een paar euro klaar!

Op welke manier probeer jij te besparen op een kinderfeestje?