Ga naar de inhoud

Besparen op kinderfeestjes

  • door
besparen op kinderfeestjes

Sam is onlangs vijf jaar geworden en dat betekent dat hij zijn eerste kinderfeestje mocht geven! Tot nu toe heb ik op onze basisschool alleen maar van feestjes gehoord die niet thuis werden gevierd. Vrijwel iedereen had feestjes op andere locaties zoals binnenspeeltuinen of restaurants. Toen ik die prijzen zag schrok ik toch wel, en besloten wij om het feestje thuis te vieren. We kunnen het zelf voor de kinderen zo leuk mogelijk maken! Lees hier hoe we proberen te besparen op kinderfeestjes – maar het wel zo leuk mogelijk maken voor de kinderen!

Besparen op kinderfeestjes

Net zoals eigenlijk alles bij kinderen geldt ook bij kinderfeestjes; je kunt het zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wil. Sam geeft bijna zijn eerste kinderfeestje. Om te besparen hebben wij besloten om niet naar een indoorspeeltuin te gaan – wat hier vaak wel gedaan wordt. Dat kost al snel (inclusief drinken en eten) zo’n € 15 per kind. Met zes kinderen zit je dan al aan de € 90, en dan heb je als ouder nog niets – want soms moet je ook als ouder entree betalen, en denk ook eens aan de parkeerkosten, de uitnodigingen… Wij hebben besloten om Sam zijn eerste feestje thuis te vieren!

besparen op uitnodigingen voor kinderfeestjes

Maak zelf de uitnodigingen

Als je écht goedkoop wil doen kun je de ouders van de kinderen natuurlijk gewoon aanspreken op het schoolplein, of je stuurt ze een berichtje met daar in de uitnodiging voor het feestje. Laatst werd ons zoontje uitgenodigd voor een kinderfeestje via een prachtige kaart, maar deze stond online voor € 2,50 per stuk… Dat is een flink bedrag, zelfs als er maar vier kinderen uitgenodigd zouden worden!

In Canva heb ik zelf een uitnodiging ontworpen, deze heb ik op karton afgerukt en tada: een uitnodiging die Sam heel erg mooi vindt! Lees hier hoe ik dat heb gedaan en wat het ons kostte.

Kies voor cake in plaats van een taart

Voor bijvoorbeeld een prachtige Paw Patrol-Taart betaal je toch al snel (minimaal) € 25! Dat kan natuurlijk een stuk goedkoper. Koop een hele cake, een bus slagroom en wat versieringen (hagelslag werkt ook prima) en voor minder dan € 5 ben je klaar. Voor de kinderen is het niet alleen net zo lekker, maar ook nog eens extra leuk als ze zelf hun plakje cake kunnen versieren!

Goedkope of dure activiteit?

Ook de activiteit(en) kun je zo duur maken als je zelf wilt. Als je een clown of ander figuur laat komen dan ben je natuurlijk veel duurder uit dan als je gaat koekhappen of andere spelletjes gaat spelen. Bedenk van tevoren; wat vind je zoon of dochter leuk om te doen? Misschien kun je een speurtocht uitzetten in het bos, waterspelletjes in de tuin spelen, of (vooral bij meisjes) iets knutselen? Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Besparen op eten

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het feestje zonder eten te doen: op een middag, van half 2 tot half 5, bijvoorbeeld. Maar vaak valt etenstijd toch wel tijdens een feestje. Het eerste idee voor Sams feestje was om friet te eten. Lekker en makkelijk! Maar omdat wij geen frietpan hebben zou dit voor ons wel duur worden. Voor een snack betaal je zo € 2,50 in de snackbar, en voor een bakje friet ook. Weer € 5 per kind, en de kans is groot dat het niet eens allemaal opgegeten wordt… zonde! Om dit te voorkomen, hebben wij besloten om voor eierkoeken en broodjes knakworst te gaan. Voor de kinderen net zo lekker, en voor ons een stuk goedkoper!

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.