Ga naar de inhoud

Besparen op uitnodigingen voor kinderfeestjes

  • door
besparen op uitnodigingen voor kinderfeestjes - besparen op kinderfeestje

Het is bijna zover; Sam zijn eerste kinderfeestje! Al enkele weken zijn we bezig met de voorbereidingen; wanneer gaan we het feestje houden? Wat vindt Sam leuk om te doen? Nadat de datum bekend was en we samen hadden besloten wie er uitgenodigd zouden worden was het tijd om de uitnodigingen te versturen. Lees hier hoe we proberen te besparen op de uitnodigingen voor het kinderfeestje.

Dure uitnodigingen

Laatst werd ons zoontje uitgenodigd voor een kinderfeestje via een prachtige kaart, maar deze stond online voor € 2,50 per stuk… Dat is een flink bedrag, zelfs als er maar vier kinderen uitgenodigd worden! Van dat geld kun je heel veel andere leuke dingen doen – of boodschappen kopen.

Gratis uitnodigingen

Als je écht goedkoop wil doen, kun je de ouders van de kinderen natuurlijk gewoon aanspreken op het schoolplein, of je stuurt ze een berichtje met daarin de uitnodiging voor het feestje. Ik wilde Sam er echter bij betrekken, daarom hebben we zelf de uitnodigingen gemaakt.

Uitnodigingen die je in kan vullen

In feestwinkels maar vooral online kun je verschillende soorten uitnodigingen vinden die je alleen nog maar in hoeft te vullen. Heel leuk! Maar hoewel Sam maar vier vriendjes uit mocht nodigen, zouden we daar al snel € 10,- aan kwijt zijn – inclusief verzendkosten. Bovendien zouden we dan uitnodigingen over hebben, want vaak worden ze per 8 verkocht. Dat is zonde!

Bij de Action kwam ik laatst invulbare uitnodigingen tegen, slechts € 0,59 voor vijf uitnodigingen! Helaas hadden ze deze niet in het thema van het feestje van Sam. Ook bij de Wibra zag ik betaalbare uitnodigingen, vijf stuks voor € 0,99 in verschillende thema’s.

Zelf uitnodigingen maken

In Canva heb ik zelf een uitnodiging ontworpen, deze heb ik op karton afgerukt en tada: een uitnodiging die Sam heel erg mooi vindt!

uitnodiging

Voor het piratenfeestje van Sam had ik online een schatkaart getekend, en deze heb ik afgedrukt op bruin papier dat wat dikker is.

Het lijkt zo al snel een echte schatkaart! Daarna heb ik er samen met Sam de stickers opgeplakt, de schatkaarten dichtgevouwen en in de enveloppen gedaan. De jongens vonden het prachtig!

uitnodiging kinderfeestje piraat  uitnodiging kinderfeestje

Wat heeft het me gekost? Wat inkt uit de printer – maar niet veel, want ik heb bijna alleen zwarte inkt gebruikt. Twee velletjes stickers van de Action – ( € 0,57 voor acht vellen stickers). Vier bruinkartonnen papieren (24 voor € 2,99, deze had ik nog liggen). Vier A5-enveloppen. (25 voor € 0,99 bij Action). Totale kosten voor de uitnodigingen: nog geen euro, zelfs niet als ik de inkt van de printer mee zou tellen.

Zo moeilijk is het dus niet om te besparen op uitnodigingen voor een kinderfeestje!

En psst, wil jij nou ook deze schatkaart-uitnodiging afdrukken? Stuur me gerust een berichtje!

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.