Ga naar de inhoud

Goedkoop piratenkinderfeestje

  • door
goedkoop piratenkinderfeestje

Voor zijn vijfde verjaardag mocht Sam vier vriendjes uitnodigen voor zijn piratenfeestje. We besloten eerder al te besparen op kinderfeestjes door niet naar een andere locatie te gaan, maar het feestje lekker thuis te vieren. Wat hebben we uitgegeven aan een goedkoop piratenkinderfeestje?

Uitnodigingen

Eerder schreef ik al dat we de uitnodigingen voor het feestje zelf gemaakt hadden. De kosten hiervan waren nog geen € 1.

Spelletjes

Tijdens het feestje speelden we spelletjes met allerlei dingen die we in huis hadden. Zo deden we onder andere blikgooien, ballonblazen (de twee ballonnen die ze gebruikten hadden Emily en Hannah laatst in een winkel gekregen), cadeautjes verstoppen en zoeken, en haaihappen (oké, eigenlijk waren het snoeporka’s, maar die kwamen het meest in de buurt van haaien. Ik betaalde hiervoor € 0,88 bij de Kruidvat.)

Bij het voltooien van een opdracht kreeg elk kind een echte piratenmunt. Ik kocht een zakje muntjes voor € 1,99 bij So Low.

Voor de spelletjes had ik opdrachtenkaarten gemaakt, van bruin karton. Op de achterkant van elke opdracht stond een deel van een schatkaart. Nadat alle opdrachten waren voltooid kon de schatkaart gepuzzeld worden en konden we op zoek naar de schat! Voor deze kaarten gebruikte ik twee vellen bruin karton (€ 0,23).

Totale kosten voor de opdrachten: € 3,10

eierkoeken piratenkinderfeestjeEten en drinken

We begonnen het feestje met het versieren van plakjes cake, met slagroom en andere lekkere dingen. Voor het feestje heb ik, behalve de cake, niets nieuws gekocht. De hoeveelheid sprinkles die gegeten is, is te verwaarlozen – en bovendien waren de meeste verpakkingen bijna/net over de datum en hadden we ze anders binnenkort weggegooid. We hadden een halve cake nodig bij het kinderfeestje, de andere helft gebruikten we bij Sam zijn echte feestje. Voor de halve cake was ik € 0,75 kwijt. Een bus slagroom kost € 1,49, en hoewel we die niet helemaal gebruikt hebben reken ik die toch mee.

Als lunch hadden we (piraten) broodjes knakworst en (piraten) eierkoeken.

broodjes piratenkinderfeestje

De broodjes haalde ik bij de Albert Heijn voor € 0,25 (brood van gisteren), de eierkoeken waren gratis vanwege de zeven zekerheden van Jumbo (er waren meerdere verpakkingen over de datum) en voor de knakworstjes betaalde ik € 1,78 (twee potjes van € 0,89 bij Nettorama). Daarnaast kocht ik een pak appelsap, iets wat wij zelf niet standaard in huis hebben maar wel bij een feestje hoort. Ik betaalde hiervoor € 1,49.

Totale kosten van het eten en drinken: € 5,76

Dat is in elk geval een stuk goedkoper dan als we friet met snacks hadden gehaald, of als we een kinderfeestje op een andere locatie hadden gevierd en daar eten hadden moeten kopen.

Presentjes

In de schatkist (een oude doos) die de kinderen gevonden hebben, zat voor iedereen een knutselpakket voor een piratenschip. Totale kosten: € 7,45.

Toen ze naar huis gingen kregen ze allemaal nog een piratendiploma (€ 0,56 aan karton) en een schatkistje (€ 1,66 voor vijf uitdeeldoosjes) met daarin wat piratendingen en waar de kinderen hun verdiende muntjes in konden doen. Er was voor elk kind een piratenarmband (€ 0,38 per stuk, € 1,90 totaal), een stickervel (€ 0,36 totaal) en een snoepschatkistje (€ 0,78 voor vijf).

Een deel van deze dingen heb ik niet aangeschaft, maar had ik al in huis. Enkele jaren geleden heeft Sam al eens een piratentraktatie getrakteerd, volgens mij voor zijn derde verjaardag op school. De schatkistdoosjes en armbanden hadden we nog over van toen en kwamen nu goed van pas!

In totaal kostten deze presentjes € 12,71

goedkoop piratenkinderfeestjeOverig

Enkele dagen eerder was er een pakket binnengekomen waarbij de doos vol zat met lange bruine stukken papier, naast het product dat we gekocht hadden. Ideaal! Ik plakte drie stukken aan elkaar en tekende er een schatkaart op – dit gebruikten we als tafelkleed. Om in het thema te zijn kocht ik voor Sam een piratenpak ( € 6,95 bij de Action). Als extra decoratie maakte ik piratenvlaggen voor in de broodjes en de eierkoeken, om helemaal in het thema te blijven. Hiervoor had ik twee vellen gekleurd karton ( € 0,23) en tien satéprikkers (€ 0,13) nodig.

In totaal gaf ik aan overige dingen nog € 7,31 extra uit.

Conclusie – Was het echt een goedkoop piratenkinderfeestje?

Het totaalbedrag dat ik heb uitgegeven voor Sam zijn kinderfeestje is € 29,88. Mijn doel was om (ruim) onder de € 50 te blijven, en dat is me gelukt. Voor een kinderfeestje in een overdekte speeltuin in de buurt was ik voor vijf kinderen en twee volwassenen inclusief entree, ranja en eten (voor alleen de kinderen) tussen de € 69,50 (Haasje Over) en € 88 (Kids Wonderland) kwijt geweest – en dan heb ik de benzinekosten voor twee auto’s niet eens meegerekend.

Natuurlijk had ik het nog veel goedkoper kunnen doen. Als ik geen piratenpak voor Sam had gekocht, of als ik niet zoveel presentjes had voor de kinderen om mee naar huis te geven, dan was ik nog veel goedkoper uit geweest! Wel weet ik dat de jongens ontzettend veel plezier hebben gehad en dat het helemaal niet nodig is om op een andere locatie een (duur) feestje te geven.

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.