Ga naar de inhoud

Op naar de basisschool! Wat heb ik uitgegeven?

  • door
koopjes in maart - nog gebruiken - sparen voor je kind - hoeveel wil ik uitgeven - basisschool uitgegeven - koopjes van februari

Vanaf nu heb ik niet één, maar twee kleuters! Naar de basisschool gaan is een hele stap voor een kind (en voor de ouders) én het zorgt voor extra kosten. Wat heb je allemaal nodig? Lees hier wat ik voor de basisschool heb uitgegeven.

Fruitbakje, lunchtrommel en drinkbeker

Omdat bij ons op de basisschool een continurooster is, blijven Sam en Emily elke dag op school eten. Uit ervaring weet ik dat de broodtrommel van maandag ’s avonds de vaatwasser in gaat, en omdat ik graag op maandagavond alles al klaarzet voor dinsdag, heb ik extra broodtrommels nodig. Ik weet dat het meer ruimte inneemt en dat het geld kost, maar voor mij is dat het waard. De twee broodtrommels van Sam konden, net als zijn twee drinkbekers en twee fruitbakjes, nog prima mee, dus hij heeft niets nieuws gehad. Emily had al twee fruitbakjes, maar pas één lunchtrommel en beker. Voor haar kocht ik een nieuwe set van Mepal. Daarvoor betaalde ik – in de aanbieding – € 14,51.

Rugzak

Omdat Emily al naar de peuterspeelzaal is geweest en die tas nog prima functioneert, was er voor haar geen nieuwe rugzak nodig. Ook Sams rugzak ziet er nog goed uit.

Gymtas

Emily heeft nog geen gymtas nodig, bij ons gaan ze pas naar een ‘echte’ gymles als ze vijf jaar zijn. Voor Sam kocht ik bij Action een gymtas met print voor € 2,49.

Gymschoenen

Gymschoenen hebben ze wel allebei nodig. Die van Sam van afgelopen schooljaar zijn op school blijven staan, maar ik gokte erop dat die te klein zijn geworden. Zijn voeten zijn sinds een jaar geleden bijna twee maten gegroeid, dus ik verwacht niet dat die schoenen nog passen. Gelukkig zag ik half augustus een mooie aanbieding bij Action: € 2,99 voor een paar gymschoenen. Die heb ik voor Sam gekocht! Emily moet het (sorry) doen met oude gymschoenen van Sam. Maar heel eerlijk; ik kocht tot nu toe alle gymschoenen in donkerblauw of grijs, en bovendien dragen ze de schoenen maar een keer per week een uurtje… Ze lijken nog zo nieuw dat ik echt geen nieuwe ga kopen.

Koptelefoon

Sams koptelefoon werkt – hopelijk – nog (die ligt nog op school), maar ook voor Emily hadden we een koptelefoon nodig. Deze kocht ik eerder al bij de Action voor € 4,99 – een roze! Tijdens een kijkje in de kleuterklassen zag ik dat andere kinderen soms echt dure koptelefoons hadden liggen, maar ik heb ook gezien hoe ze ermee omgaan… Dat is niet meer dan € 4,99 waard!

 

Verder hebben ze bij ons geen nieuwe dingen gekregen. Sam en Emily zitten pas in de kleuterklas, dus een gevulde etui of een schoolagenda zijn nog niet nodig. Ik heb dus voor het beginnen op de basisschool niet veel uitgegeven.