Ga naar de inhoud

Waarom wij een schoonmaakster hebben

  • door

Ik zal heel eerlijk zijn; ik heb een hekel aan het huishouden. Opruimen en schoonmaken gebeurt bij mij vooral omdat het moet. De was doe ik wel op tijd – ik wil nu eenmaal niet zonder schone kleding komen te zitten – maar het gebeurt regelmatig dat de was allang droog is en nog steeds aan de waslijn hangt.

Gelukkig hebben wij een schoonmaakster die eens per twee weken langskomt en zowel de bovenverdieping (slaapkamers, werkkamer, badkamer) als de benedenverdieping (woonkamer, keuken, toilet) schoonmaakt. Natuurlijk maak ik tussendoor ook regelmatig even snel de keuken schoon of halen we een doekje over de tafel. Maar wat ben ik blij dat ik de uitgebreide schoonmaak niet zelf hoef te doen!

Waarom wij een schoonmaakster hebben

  • De schoonmaakster is veel sneller dan ik; ik ben al snel twee uur met alleen de badkamer bezig. In die tijd doet onze schoonmaakster bijna het hele huis!
  • Het levert minder frustratie op; ik zag er altijd ontzettend tegenop om het huis schoon te maken en stelde het zo lang mogelijk uit. Nu wordt eens in de twee weken het hele huis schoongemaakt en ik hoef er zelf niets voor te doen!
  • Ik maak ook schoon; als de schoonmaakster bezig is, ga ik liever niet op de bank televisie zitten kijken. Vaak ga ik dan ook de was doen, of de zolder opruimen; in elk geval iets nuttigs.
  • Het bespaart tijd: toen we allebei nog fulltime werkten, moest het schoonmaken altijd in het weekend gebeuren, want op weekdagen hadden we er beiden nauwelijks tijd voor. In het weekend wilden we juist bijkomen van een drukke werkweek en hadden we geen van beiden zin om schoon te maken. Dit is waarom wij een schoonmaakster hebben!

Ook nu ik maar drie dagen per week werk, merk ik dat ik weinig tijd heb om schoon te maken – vooral met een baby op komst! Naast de huishoudelijke taken die ik wel doe op mijn vrije dagen (zoals wassen en opruimen) ben ik druk bezig met alles wat met de baby te maken heeft, zoals controles bij de verloskundige, maar ook al het andere wat geregeld moet worden (denk aan babyuitzet kopen, maar ook aan verzekeringen regelen). Bovendien lukt het me niet meer de stofzuiger naar boven te tillen of ander zwaar huishoudelijke werk te doen. Voor ons is een schoonmaakster de ideale oplossing!

Hoe gaat het zijn als de baby er is? Gaan we dan zelf meer schoonmaken, of gaan we vragen of de schoonmaakster vaker kan komen? Dat weten we als het zover is!