Ga naar de inhoud

Waarom je beter voor een winterbruiloft kunt gaan

  • door
winterbruiloft

Een bruiloft; de meeste mensen denken dan aan een zonnige dag. Prachtig weer, een mooie buitenlocatie – misschien wel trouwen op het strand – waar de geliefden elkaar het jawoord geven.

Hoe zonde is het dan als het die dag regent? Dat is precies de reden dat wij gekozen hebben voor een winterbruiloft! Wist je dat een winterbruiloft misschien nog wel romantischer is dan een zomerbruiloft?

Winterbruiloft

Je moet er in Nederland niet van uitgaan dat er een pak sneeuw ligt op je bruiloft – al hadden wij dat geluk wél, waardoor we prachtige winterse trouwfoto’s hebben. Daarnaast hadden we een locatie met winterse versieringen zoals dennenappels, sneeuwvlokjes én een haardvuur zodat het winterse plaatje helemaal compleet was. Het was winters, en het was perfect!

Redenen om voor een winterbruiloft te gaan

  • In de winter is het koud, en in Nederland waarschijnlijk ook nat. Als je daarvan uitgaat dan kan het alleen maar meevallen! Ik ken veel stellen die hun bruiloft tussen mei en september hadden gepland en die ervan uitgingen dat het op hun trouwdag vast prachtig weer zou zijn. Zo was er een stel dat een bruiloft op het strand had gepland, maar die door het regenachtige weer op een dag in augustus met alle gasten in de strandtent gepropt zaten. Of een stel dat – gelukkig – wel een binnenlocatie had geregeld voor het feest, maar die hun fotolocatie – letterlijk en figuurlijk – in het water zag vallen door alle regen die dag. Voor ons redenen om te kiezen voor een winterbruiloft!
  • Op meerdere bruiloften waar ik ben geweest en waar het wél lekker weer was, was een prachtige locatie gereserveerd. De dj draaide en de dansvloer was… leeg. Omdat het zulk lekker weer was stonden veel bruiloftsgasten regelmatig buiten te kletsen, waardoor het binnen leek of er nauwelijks gasten waren voor de bruiloft – of in elk geval dat de gehuurde ruimte veel te groot was voor het aantal gasten dat binnen stond. Bij ons gingen de gasten niet naar buiten – veel te koud! – waardoor het binnen gezellig druk was en de dansvloer vol stond.
  • In de zomer zijn er al veel festivals of andere evenementen. Toen wij eind januari trouwden, was het laatste feest de nieuwjaarsborrel geweest – drie weken eerder. Het eerstvolgende feest zou Carnaval zijn – eind februari. Een datum ongeveer halverwege de nieuwjaarsborrel en Carnaval zagen wij daarom als de perfecte trouwdatum.
  • Ook al waren we alles pas een half jaar van tevoren aan het plannen; er was nog plaats genoeg! Zowel de dj, als de fotografe, als de locatie; alles wat onze eerste keuze had was nog vrij! In de zomer zijn populaire fotografen, dj’s en locaties vaak al volgeboekt.
  • Ook onze fotografe was blij met de winterbruiloft – ze gaf aan dat het in de zomer, bij zonnig weer, lastiger is om mooie trouwfoto’s te maken vanwege de zon en de schaduw. En inderdaad, onze foto’s zijn prachtig geworden.

Nadelen van een winterbruiloft

  • Het is koud. En hoewel je dat weet, is het toch minder fijn om foto’s in de buitenlucht te maken met je trouwjurk aan. Gelukkig hadden we een warme jas bij zodat ik even op kon warmen en had ik na de ceremonie mijn trouwschoenen verruild voor warme schoenen – dat zag toch niemand onder die jurk! En ook droeg ik een witte legging onder mijn jurk; niemand heeft het gezien en ik had het minder koud!
  • Een week voor de bruiloft ijzelde het, waardoor afgeraden werd om de weg op te gaan. Oh nee… gelukkig was dat een paar dagen voor onze bruiloft voorbij, maar het zou wel erg vervelend zijn geweest als gasten door ijzel niet op onze bruiloft hadden kunnen komen.

 

Om de winterse bruiloft af te sluiten kun je daarna een huwelijksreis naar het noorden plannen, zoals IJsland of Lapland. Of ga – juist in de winter – naar een tropisch oord om te genieten van het heerlijke weer daar.

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.